3426 zenekar 12454 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2013. február 6.

Ősbemutatók a Magashegyi Underground szimfonikus koncertjén

Copyright:

Szimfonikus nagykoncertje főpróbahetét tartja a Magashegyi Underground. A zenekar és a mintegy 40 közreműködő művész az utolsó simításokat végzi az új dalokon, amelyek ősbemutatója február 8-án, pénteken lesz a budapesti Művészetek Palotájában. Az est vendégei az Akkezdet Phiai tagja, Závada Péter költő és Fehér Balázs, a Carbonfools énekese ezen a rendhagyó koncerten lépnek fel először szimfonikus nagyzenekarral.

Elkezdődött a főpróbahét a Magashegyi Underground életében. A csapat tagjai éjt nappallá téve próbálnak a Harmónia Garden Orchestra, a Talamba Ütőegyüttes és a Discantus Énekegyüttes tagjaival a péntek esti koncertre. A csaknem ötven muzsikus már összeszokott csapatot alkot, de a korábbi két, teltházas MüPa-fellépéshez képest február 8-án új műsorral lépnek színpadra a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A bátran kísérletező Magashegyi Underground felfrissítette a legnagyobb slágereit, emellett ezen az estén ízelítőt ad a készülő új nagylemezéről is, amelyen hónapok óta intenzíven dolgozik. Az albumra 11 szerzeményt már megírtak a megszokottól némileg elektronikusabb hangzással, amivel még inkább ki akarják aknázni a magasságok és mélységek közötti lehetőségeket. A közönség pénteken este öt új dal ősbemutatóját hallhatja a Művészetek Palotájában.

Az est egyik vendége Závada Péter kortárs költő és slam poetry előadó, az Akkezdet Phiai tagja, aki szintén egy ősbemutató főszereplője lesz. „Ismerem a Magashegyi Underground munkásságát, de korábban nem dolgoztunk együtt. Izgalmasnak találtam azt a kissé titokzatos, melankolikus, ködös, szürke, téli gitárzenét, amit a fiúk átküldtek nekem, ezért mondtam igent a felkérésre. Két versemnek hasonló a hangulata, ezeket fogom spoken word-stílusban előadni erre a dallamra. A refrénhez Tariska Szabolcs írt szöveget, amit Bocskor Bíborka fog elénekelni. Abból a szempontból is nagy újdonság lesz az életemben ez a produkció, hogy bár a MüPá-ban kétszer már felléptem, ez lesz az első alkalom, hogy szimfonikus zenekarral adhatok elő egy dalt” – mondta Závada Péter.

Fehér Balázs, a Carbonfools énekese számára is új élmény lesz ez a vendégszereplés. „Először énekelek a MüPa nagytermében, és először lépek fel komolyzenészekkel, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik. A készülő szólólemezemről fogom előadni a Down című számot, aminek a zeneszerzője Toldi Miki, a Magashegyi Underground dobosa. Ennek a dalnak a jellegzetessége a pulzáló, lüktető ritmusa, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan adják vissza ezt a hatást a szimfonikusok” – mondta Fehér Balázs.  

A Magashegyi Underground szimfonikus fellépésén koncertfilmet is forgatnak, ezért a zenekar látványos fénytechnikai megoldásokkal is készül. A felvétel az új nagylemez dvd-mellékleteként jelenik majd meg. A február 8-i fellépésre már csak néhány jegy kapható.

Hangulatjelentés a Magashegyi Underground és Závada Péter próbájáról:

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. január 23.

A Rival Sons melegíti be a közönséget az Aerosmith előtt!

Napsütötte pszichedélia és ellenállhatatlan dallamtapadás... Itt az ideje találkozni az új kedvenc bandáddal
  Tovább

2020. január 23.

Michael Malarkey holnap nálunk is bemutatja új lemezét

A Kék-könyv Projekt és a Vámpírnaplók karizmatikus sztárja új, Graveracer című lemezét mutatja be január 27-én a Dürer Kertben. A tehetséges színész, énekes-dalszerző az új lemezt a saját Odüsszeiájának tartja.
  Tovább

2020. január 15.

The Carbonfools lemezbemutató turné

Elindult a zenekar Carbonsun címen megjelent albumának bemutató turnéja, melynek budapesti államása az A38 Állóhajó lesz 2020. január 23-án. Tovább

2020. január 15.

Évnyitó Margaret Island duplakoncert

2020. január 17-én és 18-án az év első budapesti Margaret Island eseménye az Akvárium Klub Nagyhall-jában lesz, ami azért is érdekes, mert az együttes utoljára két éve adott klubkoncertet a fővárosban. Tovább

2020. január 14.

Beethovent ünnepli a világ

A Kínai Filharmonikus Zenekar vendégjátéka nyitja a Beethoven évet a Pannon Filharmonikusoknál. 2020-ban az egész világ Beethoven születésének 250 éves jubileumát ünnepli, mely során a nagy zeneszerző művei sorra csendülnek fel nívós zenekarok előadásában a legismertebb koncerttermek mindegyikében. Nem meglepő tehát, hogy a Pannon Filharmonikusok kínálatában is számos előadáson hallhatjuk a kivételes komponista műveit nemcsak a 2019/2020-as évad második felében, januártól júniusig, hanem ezt követően is a szeptembertől induló szezonban. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky