3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2013. február 5. | Stewie

Underground 101: Ismerkedj meg a Plush együttessel!

Copyright:

A Nirvana zenei forradalma óta egyre többen mondják magukat „alternatív” zenekarnak, mert ez a divat. Sajnos a legtöbbjük zenéjében a legkisebb jel sincs ennek igazolására. Csak nagyon kevés banda van, akik tényleg új, más utakat járnak be zenei világukban. Ezen kuriózumok közé tartozik mai együttesünk, a Plush.

2012 februárjában két testvér, Szőke Zoltán (gitár, vokál, zeneszerző) és Bence (dob) egy banda alapításán törték a fejüket régi barátjukkal, Karajz Ivánnal (rap, szövegíró). Iván nem volt egyik hangszer nagymestere sem, és a hip-hop világa állt hozzá közelebb, így raptudásával gazdagította a csapatot. E társasághoz csatlakozott Zoli régiebbi bandájából Mihályi Dávid (basszusgitár). A névválasztásnál rádöbbentek, hogy akkori barátnőik mind állatneveken (the gopher, the pig, the monkey and the whale) szólítják őket. Innentől lettek ők a plüssfigurák, azaz a PLUSH.

A zenekar alternatív instrumental hip-hopot játszik. Ez egy innovatív keverése az indie rock dallamvilágának, valamint a rap ritmusosságnak és szövegvilágának. Ez, az első hallásra bizarr párosítás, nagy sikert arat a közönség körében. Egy év leforgása alatt nemcsak felléptek az új Gödörben, de százötven fős közönség előtt is zenéltek, valamint felvettek egy videoklipet a francia nyelvű számukhoz, a Mignonhoz.

Céljuknak nem a világ megváltását tarják (mint sok banda manapság), hanem hogy olyan zenét adjanak, ami a közönségnek tetszik, és ők is maradéktalanul élvezzék a zenélést. Számaik között találunk angol és magyar nyelvűeket, valamint a már említett franciát is. A koncertjeik kirobbanó hangulatúak, nem lehet megállni, hogy ne ragadjon magával a tömegpszichózis, s ne kezdd el énekelni (vagyis rappelni) a könnyen megjegyezhető, mégis fergeteges refréneket.

Mindenképpen ajánlom a rap és az indie szerelmeseinek, azoknak, akik szeretik az új dolgokat és mindenkinek, aki részt szeretne venni egy fergeteges koncerten. Nem is kell sokat várni, hisz február 6-án, azaz szerdán fellépnek az Iskolában. Ha felkeltette az érdeklődésedet a zenekar kövesd őket Facebookon, vagy menj el koncertjükre és élvezd élőben.

Ha neked is van egy jó bandád, csináltatok pár jó számot és szeretnétek egy kis hírverést csinálni neki, ne habozzatok, jelentkezz az underground101@freemail.hu email címen.

Stewie

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

2024. február 6.

Németh Alajos Lojzi az Artisjus újraválasztott elnöke

Újabb két évre Németh Alajos Lojzit választották a szerzői egyesület elnökének. A Bikiniből ismert dalszerző-előadó második alkalommal tölti be ezt a tisztséget, és sürgeti a jogdíjak inflációs értékkövetését. Tovább

2024. február 6.

Alig néhány fesztiválkoncertet ad idén Azahriah

Jóból keveset adnak, tartja a mondás, s így van ez Azahriah 2024-es fesztiválfellépéseivel is. Nem lesz sok belőlük – ám azokon szokás szerint mindent belead majd a színpadon. A rajongóknak ugyanakkor nem árt előre tervezniük, hiszen mindössze hat fesztiválon láthatják kedvencüket az idén, természetesen valamennyi helyszínen kiemelt fellépőként. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky