3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2011. október 23. | Gerta Rauss

Nemjuci? Dejuci!

Copyright:

Egy meglehetősen hideg őszi estén úgy döntöttünk, hogy a szokásosan túlzsúfolt budapesti programkínálatból a Nemjuci zenekart választjuk, velük töltjük az éjszakát, és lesz, ami lesz, megtaláljuk az elveszett rock’n’roll-t Magyarországon.

Ennek megfelelően az estét a Gozsdu Manó Klubban kezdtük, ahol az a:n projekt launch party-ján sok más előadóval egyetemben a Nemjuci is egy három számos akusztik minikoncertet adott. A fellépésnek sok értelme nem volt, de legalább konstatálhattuk, hogy van egy újabb 100 fős pincehelyiség, home made koncerthangosítással, téglafallal és diszkógömbbel. Sose volt még ilyen...
Néhány fellépő meghallgatása után, szépen átcsoszogtunk a szomszédba, a Gödörbe, ahol a Világgödör című programsorozat keretében három egymástól totálisan távol álló produkciót lehetett megtekinteni.
 
Ééééés állj!!!
 
Kezdjük azzal, hogy háromszoros hurrá, megarespekt és halleluja a Gödör vezetőségének, akik úgy döntöttek, hogy nem várnak a parlament folyosóján láncdohányzó képviselők döntésére, hanem saját hatáskörben NEM DOHÁNYZÓVÁ teszik Budapest egyik legfrekventáltabb szórakozóhelyét. A hír hallatán velem egészen egyszerűen tüdőrák-mentes madarat lehetett fogatni. Egész éjjel olyan üzemmódban működtem, mint kislány a gumicukorboltban, mindennek örültem. Persze még csak a kísérlet elején járunk, így akadnak elnyomott harmincas férfiak, akik abban élik ki csöppnyi lázadásukat, hogy a sötét sarokban zugdohányoznak, és akadnak összeakadt szemű, részeg lányok, akik a pincérek többszöri figyelmeztetése ellenére is újra és újra rágyújtanak szívószálszerű superslim cigijükre. Ennek ellenére alapvetően úgy tűnt, a több száz ember nem csak respektálja, de kifejezetten élvezi is az új, cigitlen helyzetet.
 
A füstmentes, de enyhe oroszlánszagban (ez így lesz, szokjatok hozzá, valamit valamiért) először Frenk mjuzikel-rockjára táncolt a kedves közönség, majd jött az este főműsorszáma az Intim Torna Illegal. 
 
Az enyhe (nagyon erős) MR2-ős támogatású, Intim Torna Illegal az, amire iszunk, táncolunk, ugrálunk, örülünk. És nincs is ezzel semmi baj, a közönség láthatóan készült, megtanulták a szövegeket, a lányok felkötötték a pulóvert a derekukra és megpróbálták magukat szexisnek álcázni (általában lebuktak), a fiúk pedig elővették a feneketlen mélységű kockásinges szekrényükből a legszebbet. Helló 1997!
 
A végén még természetesen lyukat vágtunk a kádba, és a lefolyóvízzel együtt a közönség nagy része is a ruhatár felé kezdett csordogálni.
 
Ennyi mellébeszélés után elérkeztünk cikkünk tárgyához, a Nemjuci zenekarhoz, akikről most tudományosan bebizonyítjuk, hogy ők azok, akik megmentik a hullaszagú magyar rock’n’roll helyzetet. Mert…
- Mert nem zavarja őket, hogy a koncertjük előtt a Gödör közönségének 70%-a a kijárat felé veszi az irányt, rock-pózba vágják magukat, és megsértődés helyett megugráltatják azt az 100 elvetemült rajongót, és azt az 50 korsót-törögető részeget.
- Mert Juci a számok között szűrő nélkül képes mindenféle eszetlenséget beszélni, legyen szó Gengszter Zoltán p..aszőr kabátjáról, vagy a biokaják gyönyöreiről.
- Mert Vasaló „Kiesek a dobszerkómból” Áron úgy veri a bőrt, ahogy azt maximum Dave Grohl szokta volt.
- Mert Jucinak van hangja, és azt idővel nagyon is megtanulta használni.
- Mert Jucinak van haja, és azt nem fél használni.
- Mert Tomi, a gitáros a koncert befejeztével sikakaszaléc helyett, inkább még egy számot akar játszani.
- Mert Juci képes fejvesztés terhe mellett a dobállványon ugrálni, majd néhány perc múlva ugyanott szundítani is egyet.
- Mert a működnek beszorítva egy picurka állványon is, és egy rohangálni-való nagyszínpadon is.
- Mert képesek elhitetni velem, hogy mindegyik számuk pont eggyel jobb, mint az előző.
- Mert nem töltik az időt felesleges gitárszólókkal (nem, ez a közhiedelemmel ellentétben nem része a RockStár létnek).
- Mert nincs kongás a zenekarban (úristenem, köszönöm).
- Mert nem akarják a dábteppet a népitánczenével összekötni, csak egyszerű rakenroll számokat írnak.
- Mert tudják, hogy a punk éppolyan fontos, mint a LedZep.
- Mert megcsinálják a Nemjuci-turit.
- Mert olyan energiákat árasztanak a színpadról (mi vagyok én? Soma Mamagésa?), hogy attól mindenkinek vigyorognia és ugrálnia kell.
- Mert (és itt jön a lényeg) a Nemjuciról egyszerűen süt, hogy szeretik, amit csinálnak, hogy élvezik, ha a színpadon lehetnek, és hogy hálásak azért, ha akad egy nagyvárosban néhány bolond, aki éjjel kettőkor is képes tapsikolni nekik.
 

 
Kedves emberek, visszahívhatjátok a vadászkutyákat, nem kell tovább keresgélni meg van a mi kis rakenroll világunk megmentője. Kicsi, cuki, de ha kell az arcodba lép és Nemjucinak hívják!
 
Gerta Rauss

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
Senya 2011. okt.. 24.  08:33 1
Ha rakendroll, akkor Földalatti! Ezek a zenekarok tényleg figyelmet érdemelnének ... Gatyaszár lobogtatástól a blueson át a dögös pop-rock zenéig minden van a palettán.

http://afoldalatti.blog.hu/
   

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky