3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2011

2011. augusztus 12. | mattcarey

Sivatagi vihar a Szigeten

Copyright:

Sivatagi viharban éreztem magam a Sziget első napján a Rise Against koncerten. A szél tombolt, de a közönség nem. Kerestem a tevémet, hogy eltűnhessek a helyszínről. A tevémet nem találtam. Egy pár tevetalpat láttam, de azokat már más srácok vették kezelésbe.

A Rise Againstet 1999-ben alapította 4 vega, állatvédő, emberjogi aktivista punk. Ez így jól hangzik. A zenéjük is jól szól albumon, de a Sziget első napján a koncertjük közepesre sikeredett.
 
Kevesen voltak a koncerten. Úgy eltudtam sétálni az ötödik(!) sorig, hogy senkihez nem értem hozzá. Sőt! Az ötödik sorban csak úgy poénból széttártam a karom és forogtam, mint a helikopter rotorja. Miért? Mert hülye vagyok, és azért, mert ehhez is volt helyem.
 
Miért voltak kevesen? Először is, azért mert a nagyszínpad előtt, annyi homokot fújt az arcomba a szél (másoknak is), hogy annyiból megtudnám építeni a Parlamentet eredeti méretben. Másodszor: rossz volt az időpont. Pont akkor kezdtek, amikor a helyszínen alvók elmennek fürdeni, sminkelni, átöltözni, szóval készülni az esti bulizásra. A harmadik ok, pedig az hogy világosban volt a koncert, amire még azzal is felhívták a figyelmemet (nem, mint ha nem vettem volna észre, hogy világos van, annyira hülye én sem vagyok), hogy bedobtak fényeffekteket. Fényeffekteket (!), miközben a nap pont szemből sütött a nézőkre. "Gratulálok" annak, aki ezt kitalálta. Nem értem, hogy miért volt a Rise az Interpol és a Pulp előtt?
 
Ez az új album turnéjának milliómodik állomása volt a srácoknak, ami a színpadi jelenlétüket nem tette fáradttá. Hiszen energikusak voltak. Ez a gitáros karate rúgásaiból is látszott. Az viszont kár, hogy sok számot játszottak (kötelességből) az új lemezről az Endgameről, ami nem üti meg a Siren Song of the Counter Culture vagy a The Sufferer & the Witness  szintjét. De! Így is lejátszottak sokat a slágereik közül (Help Is On The Way, Savior, Prayer Of The Refuge, Hero of War, Ready To Fall).
 
Az emberek jöttek, nézték 5 percig a koncertet, majd tovább sétáltak. Kiknek jött be a buli? Egy lány volt, akinek biztos. A tömeg közepén a barátja benyúlt a szoknyája alá és kényeztette (biztos Franciák voltak). Ott láttam egy teve talpat. Meg persze, annak a néhány száz embernek, akik csak miattuk jöttek, nekik biztos nagy élmény marad ez az este. Nekem nem.
 
A tömegben előttem állt a teljes Anti Fitness Club. Az énekes Tomi még nem nagyon szokta meg az ismertséget, folyamatosan színészkedik, produkálja magát, hogy ráfigyeljenek. Remélhetőleg kinövi, mert tehetséges zenész, és akkor talán egy szép napon nem a tömegben fog állni, hanem a Nagyszínpadon.
 
mattcarey
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
madeleine 2011. aug.. 13.  20:25 1
hát, jó nagy gyökér vagy, ha ezt komolyan írtad. biztos vagyok benne, hogy nem egy koncerten voltunk. vagy nem voltál odavaló. szerintem ne erőltesd ezt a "kritikai véna" dolgot, nyilvánvaló, hogy nincs érzéked sem a zenéhez, sem az íráshoz. el vagy veszve barátom. az biztos.
   

2011. szeptember 14.

A Szigeten forgatott klipet a White Lies

A 2011-es Sziget zárónapjának főzenekaraként lépett a Nagyszínpadra az idén "Ritual" címmel új albumot megjelentetett White Lies. A zenekarnak annyira bejött a buli, hogy az ott készített felvételekből ollózták össze az új klipjüket is. Tovább

2011. augusztus 19.

Kolumbiai cool hipsterek és a szenvedő romlás virágai

Kinek mi jut eszébe Kolumbiáról? Román színű zászló, hegyek, foci, kávé, drogbárók, Shakira, esetleg Marquez? Nos, nekünk mostantól a Choc Quib Town. Magyarországra nem igazán jutnak el a térségből zenekarok hazánkba, nagy kár. A Sziget utolsó napján aztán... Tovább

2011. augusztus 17.

Jövőre 20 éves a Sziget, avagy szürrealitás és jófejség

Mint már említettük, a Sziget vasárnapi napja teljesen szürreális vonásokkal rendelkezett éjfél után. Valahogy mindenki pánikszerűen szerette volna felszámolni a fesztivált. Erről egyrészt a holland látogatók gondoskodtak, másrészt az ott dolgozók. Tovább

2011. augusztus 16.

Lezárult az idei Sziget! Így láttuk...

Lezárult az idei Sziget, ahol állítólag 385 ezer ember fordult meg egy hét alatt. Bár azt gondolnánk, hogy ez rengeteg, elméletileg csak pár ezerrel több, mint a tavalyi látogatószám, így nem sikerült rekordokat dönteni. Ám, így is Európa egyik legnagyobb fesztiváljai közé tartozik. Lássuk, mi hogyan éltük meg az utolsó napot. Tovább

2011. augusztus 16.

Sziget-ártatlanság  

Egészen minap délutánig, maximum kirándulni voltam a helyszínen, de a fesztivál valahogy kimaradt az életemből. De végre én is felragasztottam a karszalagomat, és átléptem a kaput. Az idén „nagykorúvá” vált fesztiválon, én is elveszítettem a „sziget-ártatlanságomat”. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky