3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2011

2011. augusztus 16. | Szisz

Sziget-ártatlanság  

Copyright:

Egészen minap délutánig, maximum kirándulni voltam a helyszínen, de a fesztivál valahogy kimaradt az életemből. De végre én is felragasztottam a karszalagomat, és átléptem a kaput. Az idén „nagykorúvá” vált fesztiválon, én is elveszítettem a „sziget-ártatlanságomat”.

A Sziget Fesztivált 1993 óta minden évben megszervezik Magyarországon. Idén „nagykorúvá vált a rendezvény”, betöltötte a 18-at. Ezen a születésnapon úgy gondoltam, hogy már illik ott lenni.
 
Kíváncsisággal, izgalommal indultunk el a barátaimmal az Óbudai-szigetre. 
 
A sorban állás, karszalag ellenőrzés, és a van-e nálunk alkohol, kábítószer, fegyvernek minősülő tárgy kérdésekre adott nemleges válaszok után, végre átléptük a kaput.
 
Közhelyesnek tűnhet, de az Alice Csodaországban című film jutott az eszembe. Egy óriási színes buborék, amiben hömpölyög a tömeg, dübörög a zene, és az üdítő fogalma ismeretlen. 
 
Fura jelmezes figurák, hihetetlen extrém öltözékek, és emberek. 
 
Ami az árakat illeti, a legtöbb helyen az ásványvíz drágább, mint például egy sör. De a legtöbb fesztiválozó nem is a vízre tart igényt. Véleményem szerint, nem igazán diákpénztárca barát sem az italok, sem az ételek ára. Főleg ahhoz képest, hogy a fesztivál Diákfesztivál néven indult.
 
Nem ismerem az erről készült statisztikákat, de 1 nap alatt mi több külföldi látogatóval találkoztunk, mint magyarral. Ez annak is köszönhető, hogy az évek során a Sziget Fesztivál Európa egyik legnagyobb rendezvényévé nőtte ki magát, és rengeteg látogatót vonz.
 
Az biztos, hogy unatkozni nem lehet. Minden percben történik valami érdekes. Az első pár órában még meghökkentőnek tűnt, ha például Batman és Superman elsétált mellettünk. Nyilván kimerítő feladat a világ megmentése, és a sör cipelése egyszerre. Ezt könnyen ki lehetett következtetni, mivel az út teljes szélességét igénybe véve, néha csak botladozva, vagy négykézláb tudták a feladatot prezentálni. 
 
De az ehhez hasonló dolgokhoz, egy idő után hozzászokik az ember szeme. 
 
Természetesen az alkohol oldja a gátlásokat, bátrabbak vagyunk és könnyebben megy a barátkozás. És persze mindenki meg van róla győződve, hogy ittasan jobban megy az idegen nyelv használata is. Ez akkor tud igazán vicces lenni, amikor a hozzánk odatámolygó egyén/egyének, már olyan nyelven beszélnek, amit maximum ők, vagy már ők sem értenek. 
 
Jó tanács: ne hagyjátok el egymást, mert elnyel a sziget! Nekünk sikerült az egyikünket elhagyni, több óra telefonálgatás, és „itt vagyok – de hol az az itt?” kérdések után nagy nehezen újra egymásra találtunk.
 
Ami a koncerteket illeti, mi a Thirty Seconds To Mars-ra voltunk a legkíváncsibbak. Az együttes frontembere, Jared Leto a koncerten megemlékezett a nemrégiben elhunyt Amy Winehouse-ról. Az együttes idén harmadszorra lépett fel hazánkban, úgyhogy a magyar rajongók nem panaszkodhatnak. A több mint másfél órás koncert azt nyújtotta, amit vártunk: folyamatos ugrálás, kiabálás és tombolás. Akik közel voltak a színpadhoz, még fel is mehettek az együtteshez. Ettől mi messze voltunk. Az alapjáraton is fantasztikus hangulatot óriási labdákkal és konfettivel fűszerezték. Ez utóbbit még mindig megtalálom a hajamban, a ruháimon, és a lakás különböző pontjain szétszóródva.
 
Számunkra a hazafelé út volt a legrosszabb. Amint kiléptünk a kapun, a buborék kipukkadt. Útközben még találkoztunk szédelgő, kiabáló fesztiválozó társakkal, akik reméljük nem eltévedtek. Abban megállapodtunk, hogy egy ilyen nap és éjszaka után, szürkének tűnik a világ.
 
Mindent egybe vetve, életem első szigetelése egyértelműen megjósolja a jövőt: nem ez volt az utolsó!
 
Szisz
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2011. szeptember 14.

A Szigeten forgatott klipet a White Lies

A 2011-es Sziget zárónapjának főzenekaraként lépett a Nagyszínpadra az idén "Ritual" címmel új albumot megjelentetett White Lies. A zenekarnak annyira bejött a buli, hogy az ott készített felvételekből ollózták össze az új klipjüket is. Tovább

2011. augusztus 19.

Kolumbiai cool hipsterek és a szenvedő romlás virágai

Kinek mi jut eszébe Kolumbiáról? Román színű zászló, hegyek, foci, kávé, drogbárók, Shakira, esetleg Marquez? Nos, nekünk mostantól a Choc Quib Town. Magyarországra nem igazán jutnak el a térségből zenekarok hazánkba, nagy kár. A Sziget utolsó napján aztán... Tovább

2011. augusztus 17.

Jövőre 20 éves a Sziget, avagy szürrealitás és jófejség

Mint már említettük, a Sziget vasárnapi napja teljesen szürreális vonásokkal rendelkezett éjfél után. Valahogy mindenki pánikszerűen szerette volna felszámolni a fesztivált. Erről egyrészt a holland látogatók gondoskodtak, másrészt az ott dolgozók. Tovább

2011. augusztus 16.

Lezárult az idei Sziget! Így láttuk...

Lezárult az idei Sziget, ahol állítólag 385 ezer ember fordult meg egy hét alatt. Bár azt gondolnánk, hogy ez rengeteg, elméletileg csak pár ezerrel több, mint a tavalyi látogatószám, így nem sikerült rekordokat dönteni. Ám, így is Európa egyik legnagyobb fesztiváljai közé tartozik. Lássuk, mi hogyan éltük meg az utolsó napot. Tovább

2011. augusztus 15.

Sziget pro és kontra

Egy 33 éves, 18 éve jelen lévő, nőnemű lény listázása Kelet-Európa legnagyobb fesztiváljáról. Természetesen az alaptétel, hogy „régen, minden jobb volt”, de megpróbáljuk bebizonyítani, hogy nem feltétlenül ilyen egyértelmű a helyzet. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky