3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2011

2011. augusztus 14. | NG

A végső visszaszámlálás a Szigeten

Copyright:

Nézzük, mi várható az utolsó napra! Úgy tűnik, a Nagyszínpadot angolszász megszállás fenyegeti vasárnap, egymásnak adják a kilincset az ízig-vérig amerikai és angol bandák. Fussunk végig gyorsan az előadókon!

A Mariachi El Bronx (punk, USA) után következik a Gogol Bordello. Több, mint egy évtizedes múltra tekinthet vissza az együttes. A banda Manattan-ben alakult, nevét Nyikolaj Vasiljevics Gogol, orosz író után kapta, cigányzenei ihletésű dalaikat punk zenébe csomagolták. Muzsikájuk fő pilléreit alkotják a hegedű és a szintetizátor. Tagjai Ukrajnából, Oroszországból, Izraelből, Etiópiából, Ecuadorból és az Egyesült Államokból érkeztek. És egy érdekes adalék: az énekes, Eugene Hütz szerint Bartók Béla egy punk volt!
 

 
Aki tud, maradjon ott a The National koncertjén, egy igazán karakteres férfihang csendül majd fel a színpadon. Stílusuk az indie rock, aminek nem az indiánokhoz, hanem a függetlenséghez van köze, egy alternatív rock irányzatot képviselnek.
Akik már belemelegedtek az angolszász punk-indie rock stílusú zenébe, mindenképpen folytassák a Manic Street Preachers-szel a bulizást, és koronázzák meg az estéjüket a White Lies muzsikájával. Mi körbenézünk, milyen csemege várható még a zeneszerető közönség számára. 
 
Érdekesnek ígérkezik a Világzenei Nagyszínpad műsora, ahol a kolumbiai hip-hop mellett a szenegáli Cheikh N'Digel Lô zenéjébe is belekóstolhatunk. Az esti főműsort is innen választottuk, bár nagy a kísértés más színpadok felé is: mi biztosan a Cowboy Junkies-t (21:30 – Pesti Est Világzenei Nagyszínpad) nézzük és hallgatjuk majd. 
 

 
Előtte bekukkantunk az A38 - WAN2 Színpadára, ahol 20:10-től a Marina and the Diamonds játszik. A 26 éves, görög gyökerekkel rendelkező énekesnő muzsikájára hatással volt többek között: Blondie, Madonna, Patti Smith, Tom Waits, PJ Harvey stb. Zenei nagyszerűsége mellett Marinának a divathoz is van érzéke, meglepő és szexis öltözékek jellemzik.
 
Szokásunkhoz híven benézünk a Roma Sátorba is, mert ott éjszakánként mindig fergeteges, táncos hangulat vár minket, és azért ez a muzsika nagyon közel áll a magyarok zenei világához.
 
Az estét természetesen Müller Péter Sziámival és Barátaival zárjuk az Open-Civil Színpadon 00:45-kor, hogy egy újabb üdítően kimerítő „szigetelés” után kezdődjön egy munkás hétköznap, ahol talán még az előző pár nap zenéit dúdolgatjuk majd.
 
NG

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2011. szeptember 14.

A Szigeten forgatott klipet a White Lies

A 2011-es Sziget zárónapjának főzenekaraként lépett a Nagyszínpadra az idén "Ritual" címmel új albumot megjelentetett White Lies. A zenekarnak annyira bejött a buli, hogy az ott készített felvételekből ollózták össze az új klipjüket is. Tovább

2011. augusztus 19.

Kolumbiai cool hipsterek és a szenvedő romlás virágai

Kinek mi jut eszébe Kolumbiáról? Román színű zászló, hegyek, foci, kávé, drogbárók, Shakira, esetleg Marquez? Nos, nekünk mostantól a Choc Quib Town. Magyarországra nem igazán jutnak el a térségből zenekarok hazánkba, nagy kár. A Sziget utolsó napján aztán... Tovább

2011. augusztus 17.

Jövőre 20 éves a Sziget, avagy szürrealitás és jófejség

Mint már említettük, a Sziget vasárnapi napja teljesen szürreális vonásokkal rendelkezett éjfél után. Valahogy mindenki pánikszerűen szerette volna felszámolni a fesztivált. Erről egyrészt a holland látogatók gondoskodtak, másrészt az ott dolgozók. Tovább

2011. augusztus 16.

Lezárult az idei Sziget! Így láttuk...

Lezárult az idei Sziget, ahol állítólag 385 ezer ember fordult meg egy hét alatt. Bár azt gondolnánk, hogy ez rengeteg, elméletileg csak pár ezerrel több, mint a tavalyi látogatószám, így nem sikerült rekordokat dönteni. Ám, így is Európa egyik legnagyobb fesztiváljai közé tartozik. Lássuk, mi hogyan éltük meg az utolsó napot. Tovább

2011. augusztus 16.

Sziget-ártatlanság  

Egészen minap délutánig, maximum kirándulni voltam a helyszínen, de a fesztivál valahogy kimaradt az életemből. De végre én is felragasztottam a karszalagomat, és átléptem a kaput. Az idén „nagykorúvá” vált fesztiválon, én is elveszítettem a „sziget-ártatlanságomat”. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky