3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2010. július 18. | nemfoci

Esztétikai műtét egy kaszinóban – avagy nyaral a Motörhead

Copyright:

Gyerekkoromban (egy görögországi vakáció alkalmával) találtunk egy kis rákot, és mint gyerekek az élőlényeket: kényeztetni szerettük volna. Belehelyeztük egy piros homokozó-vödörbe, szedtünk neki köveket meg növényeket – majd az egy negyed rész vizet, amiben addig pancsikolt háromnegyed rész Sprite-tal töltöttük fel. A Motörhead észak-európai kalandturnéja után: a srácok egy hetet nálunk vakációztak. Lemmi nem hazudtolta meg önmagát: végig dupla Jack&Coke-ban fürdött és egy pillanatig sem érezte száraznak a torkát. Micsoda wellness! Elnézést kérek az állatvédőktől, hogy ezt mondom, de Mr. Kilimister (a kisrákkal ellentétben) túlélte...

Páratlanul jó élmény részt venni egy Motorfej koncerten – ebben, asszem sokan egyetértünk. Így, ezentúl: igyekszem megragadni minden alkalmat, hogyha lehet; ott lehessek az összes fellépésükön, ami csak általam elérhető. A fiúk összeszokottak és vérprofik. Én meg most kezdek összeszokni a többi rajongóval – ja, és azzal a gondolattal, hogy: bár három hete láttam őket Villa Manin-ban, mégis a fesztiválok alatt elkövetett alkoholfogyasztás sokjában; átpasszoltam a Tokaj jegyemet, mert már tényleg nem bírtam tovább.

Persze, itthon is minden megy tovább (a régi kerékvágásban): semmi absztinencia – dolgozunk, mint az állatok, hogy a fárasztó munka végén, belevethessük magunkat a jól megérdemelt, kényelmes éjszakába. Végig látogatjuk a hőn áhított krimóinkat, élvezzük a szabadság sörszagú illúzióját, és arról trécselünk, amiről egész nyáron (szinte egyfolytában): a fesztiválokról.

Pénteken, így vetődtem el egy régi törzshelyemre, ahol már szép számmal sorakoztak azok az arcok, akiket – ha nem is a Volt, de –, a Sound biztos megevett. Engem mind kettő megemésztett, úgyhogy volt miről tárgyalnunk: – röpködtek az italok, röpködtek a sztorik. És én épp; az olaszban vett Motörhead-es tísörtömben voltam – annak dacára, hogy rohadtul nem voltam ott az aznapi koncerten. Talán így emlékeztem meg a kihagyott buliról. (A franc tudja.)

Az egyik pincér haverom kb. reggel ötkor érkezett. Egy nagy budapesti kaszinóban melózik, ahol – állítása szerint – rengeteg híres és gazdag ember megfordul. Nyilván – nyugtázhatjuk –, hiszen a sok utazás és a több tonna megkeresett pénz után; nincs is jobb dolog, mint egy kisebb falu éves költségvetését behajítani a csilingelő nyerőgépbe.

Na ez a fickó mesélte, hogy Lemmi-ék már kedd (vagy talán hétfő) óta itt voltak Budapesten, hogy kipihenjék: az északi kiruccanásuk okozta fáradalmukat. Ő (mármint Laci) szintén ott volt a Balatonon, és hogy az igazat megvallja; nem igazán kedveli a rockzenét – neki inkább fekszik progresszívebb elektronikus. De azért felismerte a Head-et, mert mint mondta: „úgy nézett ki a pasi, mint egy mindenre elszánt motorbiciklista”.  Ja. Ez Mr. Kilimister személyesen.

Egy órán át csak róla beszélgettünk, meg a nagyszerű bandájáról. A pincérsrác is teljesen el volt ragadtatva, megtudhattuk, hogy: Lemmi hangja olyan, mint egy ipari köszörű, nyolc újjal tömködi a lekvárt a nyerőgépbe, iszonyat jó fej, nincs elszállva, közelről kinéz vagy negyvennek, dupla Jack&Coke-ot vedel, és bárkit simán leiszik. Az egész kaszinó tapsolt örömében, mikor a brit úriember annyi viszkit fogyasztott, mint amennyi máskor nem fogy el év alatt. És persze, ki tudja, mire ihatta.

Ilyen ez a sztár világ – jól tudjuk – szüntelen pityókáznak és drogoznak. Ez alól Ő sem kivétel. Szépen konzerválta az a sok szar, amit az utóbbi évtizedekben magába rakott – akárcsak a Rolling Stones (abból is kiemelten Keith Richards).

Tehát Lemmi így tartja formában magát, még a szállodákban is félpercenként repkednek ötdecik, de Ő ettől boldog – mi pedig tőle.

Talán még most is kishazánkban iszik – szerintem új szakma van születőben: az alkohollal elkövetett ráncfelvarrás –, talán ránk is koccintott legalább egyszer, vagy csak Hunter S. Thompsonra, aki ma lenne (ha nem durrantja fejbe magát) hetvenhárom éves.

nemfoci

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
juditmarko 2010. júl. 18.  19:03 1
lájk! állat lett! ;)
   

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky