3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2010. február 16. | Betty

Egy éjszaka Malackával - Galéria!

Copyright: MyMusic - Neményi Márton

Szombat este a Fáklya klubba látogattunk el, ahol a Live Large, a Malacka és a tahó, valamint a Maszkura és a tücsökraj adott koncertet. Fergeteges hangulatú buli volt ez, tehetséges fiatalokkal, vidám mókázással és pogózással vegyítve.

A Fáklya klub elnevezés valójában nem egy kis füstös klubhelységet takar, hanem kellemes meglepetésre egy kulturális központot. Ennek megfelelően egy hatalmas teremben tartották meg a koncerteket, és igazi nagyszínpadon léphettek fel a zenekarok.

A sort a még ismeretlen Live Large formáció nyitotta, akik indie zenét játszanak. A fiatal bandából a frontembert, Fedor Nórát emelném ki, aki remekül énekelt és basszusgitározott, igazán jól helytállt a színpadon. Zeneileg rendben vannak, jók a magyar nyelvű szövegek is, érzésem szerint fogunk még velük később is találkozni.

Őket követte a megfogyatkozott létszámú Malacka és a tahó szalonnazenekar. Mint megtudtuk Levi, a basszusgitáros családi okok miatt igazoltan hiányzott, illetve aznap este még Tücsi, a hegedűs sem tudott jelen lenni. Szerencsére a többiek ott voltak, és ráadásul olyan basszusgitárossal sikerült pótolniuk a hiányzó tagot, aki villámgyorsan tanulta be a Malackás számokat. Vöő Kristófnak hívják a Jolly Jokert, aki egyébként a Boogie Mamma és a Solingroove együttesekben szaxofonozik.

Nem lehetett egyszerű dolga, mert a mostanában kevésbé játszott számok is bekerültek a repertoárba, mint például a ’Dr. Hettessi’, illetve egy vadiúj dal, a ’Beléd hatoltam’ is terítékre került. Szokás szerint a ’Pesti Est’ című slágerrel búcsúztak el a közönségtől.

Koncert közben elmaradt a már-már megszokott ajándékeső. Pedig lelki szemeim előtt előre láttam, hogy kihasználva a Valentin-nap közelségét, egy-két szívecskés kütyü is kiosztásra kerül majd. Mindezek hiánya persze nem von le semmit sem a koncert hangulatából. Egy leleményes rajongó viszont megajándékozta a bandát: egy falloszt dobott a színpadra a ’Születésnapi zsúr’ refrénje közben.

A vidám hangulatot tovább fokozta a Maszkura és a tücsökraj fellépése. A Fonogram-jelölt együttesre voltak talán a legtöbben kíváncsiak. Nem csalódtunk bennük, a megszokott színvonalú műsort kaptuk a harmonikás sráctól és a négy tücsöktől. Külön öröm volt a Tiszta gyümölcs táncosított verziója. A bemutatkozó albumról természetesen ezen kívül eljátszották még a többi nagy slágert is, nem maradhatott ki a ’Magyarok Istene’, a ’Ki van festve’ vagy a címadó ’Szégyentelen’ dal sem.


Márciusra várható a második nagylemezük, a felvételek már gőzerővel folynak. Az est folyamán meghallgathattunk néhány új számot is, amelyek az első album ’jazz-pop’ stílusát viszik tovább. A közönség láthatóan jól fogadta őket, folyamatosan táncoltak és pogóztak a remek muzsikára.

Aki még bírta szusszal az a koncertek után folytathatta a táncot, mert remek magyar zenéket játszott a dj. Összességében egy vicces, zenés-táncos mulatságon vagyunk túl. Még sok-sok ilyen remek bulit, ha kérhetnénk!

Betty

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky