3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2010. február 1. | Betty

A Világgödör benyomásai – HS7, The Carbonfools

Copyright:

Nagy nevekkel indított a Gödör Klub az év első Világgödör rendezvényén. HS7 és a The Carbonfools volt a két húzónév, de aznap este előzenekarként még a The /hated/ Tomorrow is fellépett, és a szokásos tánc-performansz illetve a Vida Tóni féle Tordas Rádió party sem maradhatott ki.

Ígéretes este elé néztünk pénteken, hisz a fellépők neve már-már garancia volt a jó szórakozáshoz. Meglepődve tapasztaltunk hogy a megszokott tömegnyomor – ki tudja miért? - aznap elmaradt. Így megúsztuk a bejáratnál és a ruhatárnál is a szokásos kígyózó sorokat és még táncra is tudtunk perdülni az akvárium teremben.

Programkezdésként 20:00 óra volt feltüntetve de már fél 10 is elmúlt mire az előzenekar a színpadra lépett. A The /hated/ Tomorrow koncertjén csupán páran lézengtek, leszámítva. a főleg tizenévesekből álló rajongótábort, akik láthatóan élvezték a koncertet, ami minket már kevésbé kötött le. Van a fiúkban tehetség –nem véletlenül nyertek meg már egy tehetségkutató versenyt, fiatal koruk ellenére-, még pár év gyakorlás és kiforrottabban szól majd a zenéjük.

Utánuk a kisszínpadnál a Juhász Kata rendezte Café de, la Dance-t láthattuk. Az előadás különlegessége az volt, hogy a megszokottól eltérően a táncosok nem a színpadon adták elő a darabot, hanem a közönség között táncoltak.

A performanszot követően kb. fél órás várakozás után végre elkezdődött a HS7 koncert, amire időközben már összegyűlt jó pár ember. Meg kell jegyeznem, hogy aznap este kicsit csalódtam Szűcs Krisztiánban. Idáig csak profi előadást láttam tőle, de most valahogy úgy éreztem, hogy nincs ott 100%-ban a színpadon, emiatt a fellépés hangulata is felemás volt.

A koncert elején Krisztián felhívta Papp Szabolcsot a Supernem énekesét, és Pulius Tibor gitárost, akikkel közösen próbálta előadni a Magyar világsztár számot – kevés sikerrel. A zenekar ügyesen vegyítette a régi és az új számokat. A Jazz albumról is sokat játszottak, de persze a régebbi nagy slágerek pörgették fel inkább az embereket, mint például a Márta, a Sajnálom, a Mozdulj vagy a Dél-Amerika. Ráadásként két számra jött vissza az együttes, zárásként a Tudom, hogy szeretsz titokban slágerrel búcsúztak.

A The Carbonfools koncertjén még elég sokan maradtak, annak ellenére, hogy volt már hajnali 1 óra is, mire a Szénhülyék koncertje elkezdődött. Nekem sokkal jobban átjött ennek a koncertnek a hangulata. Balázs hihetetlen energiái minket is magukkal ragadtak és jól megtáncoltattak. A két album slágerei mellett hallhattunk egy új számot is, ami a következő lemezen fog szerepelni. A közönségnek egyértelműen bejött.

A Fekszem az ágyon Demjén sláger Carbonfools-os verziója sem maradhatott ki a repertoárból, amit a 2009-es MTV Iconra hangszereltek át. A koncert csúcspontjaként felhívták a színpadra Szűcs Krisztiánt, aki elénekelte a Business c. számot, amit együtt készítettek el az első lemezre.


A közönség aktívabban tapsolta őket vissza, mint a HS7-t, ennek meg is lett az eredménye. A szokásos két ráadás szám után a fiúk még visszajöttek és improvizáltak egy nagyon nagyot, amire utolsó erőnket összeszedve buliztunk egy hatalmasat.

Összességében jól sikerült 2010 első Világgödrös estéje, várjuk a következő alkalmat!

Betty

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky