3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2010. január 4. | -gabriella-

Szilveszter előtti is, jó is… – OTP Ground of Sound

Copyright: MyMusic

December 29-én az OTP Ground of Sound keretén belül, fellépett a Gödörben a Vad Fruttik, Brains, és zárásként Titusz. Az, hogy ez a road show mennyiben volt más, mint a tavalyi MR2-ös, az mondjuk annyiban ki is merült, hogy itt 300-an ingyen mehettek az estére. Meg kaptunk pólót. De ennyire ne haladjunk előre, most szólok, hogy a kicsit késői beszámoló szubjektív lesz, de teljes mértékben.

Szerintem Budapest egyik legjobb szórakozó helye a Gödör. Nyáron ingyenes, és amúgy is mindenki ott lebzsel, most meg maximum 1000 Ft-ért lehetett bejutni a koncertekre. A hátrány viszont az egy ilyen bulival, hogy az esti kapunyitásra, már rohadt sokan állnak előtte. Mi mondjuk voltunk annyira bénák, hogy fél órát álltunk a sorban, miután a bejárat előtt megkérdeztünk, hogy aki nyert jegyet, meg fenn van a listán, az hol menjen be. Na, ott kellett volna, ahol senki nem volt. Nem baj, mi élveztük a sorba állást.

Aki nyert jegyet, az kapott egy OTP Ground of Soundos pólót. Hát igen, ezért érte meg leginkább regisztrálni, nem is az ingyen jegy miatt. Az MR2 turnén csak táblára lehetett írogatni, hogy nagyon zene. Azért ez mégis csak tartósabb. Én rögtön kettőt is kaptam, nem tudom mire fel, de azért innen is köszönöm a hostesseknek. Ezen kívül nagyon nem derült ki, hogy ez egy tematikus rendezvény lenne, letudták még annyival, hogy a kivetítőn néha zöld csíkokkal megjelent a bank neve. Végül is nem sajnálom, nem kell mindenkinek a pofájába nyomni ötezer reklámot.

Most viszont nem a nagy Színházteremben voltak a koncertek, de hogy mindenki elférjen, nyitva volt az a része is a Gödörnek, ahol a táncház szokott lenni. Valljuk be, hogy nem is baj, hogy nem lenn volt az egész, így sokkal családiasabb volt. Meg kicsit izzadósabb.

A 2009-es évben, több okból is, de legtöbbet Vad Fruttik koncerten voltunk. Amúgy nem gáz, most már kb. akár lehetnék fanatikus is. Viszont, így van összehasonlítási alapom azzal, hogy mennyit fejlődtek, vagy mennyit változtak koncertek alatt. A Gödör nem könnyű terep, de ennél nagyobb bulival is megbirkóztak már a srácok. Egyetlen probléma, hogy elég korán kezdtek, úgy fél 10 magasságában, szóval az emberek még csak akkor gyülekeztek, de a végére már határozottan sokan voltak. Nagyjából 3 szám kellett ahhoz, hogy a közönség belelendüljön a bulizásba, utána viszont a hátsó sorokban is táncolt mindenki. Ami változott, hogy a Sárga zsiguli, kapott egy új befejezést, hard core raggae metál punk stílusban, ami már rá fért, végül is lassan 5 éve dobálják erre a számra a szotyit az emberek. Viszont az örök konklúzió megmaradt: az anyját mindenki szereti.

Egyébként a fellépés alatt többször elhangzott, hogy a következő koncert február 26-án az A38-on lesz. És akkor most két hónapig semmi. A szolgálati közlemény még az, hogy erősen dolgoznak a fiúk a harmadik albumon. Azt meg már nagyon várjuk! Egyébként egyre többen ismerik az új számokat, ebből is látszik, hogy azért van egy mag aki követi az eseményeket velük kapcsolatban.


Ha Likó Marcellék bandáját, a huszon -, harmincas közönség kedveli leginkább, akkor a Brains egyértelműen a tinédzsereknek szól. Ezt azért maga a zenei stílus, is korlátozza, amiben játszanak, hiszen a drum and bass jellegű zenéket inkább a fiatalok kedvelik. Még úgy is, ha élőben szól. És ez a két koncert közötti váltásnál, egy erős cserét jelentett a közönségben. Már régen voltam koncertjükön, úgyhogy ez most kifejezetten üdítő volt, pláne, hogy a kedvenc számommal kezdtek. (Love is Just Biology) Amúgy a srácok jól szólnak élőben, Colombo viszi az egész zenekart, a vokalista fiú meg jól néz ki. Itt kezdtünk el kicsit visszamenni az időben, mert egy pillanatra újra16 éves voltam, és amikor olyan szám jött, amit szeretek, elkezdtem hülye gyerek módjára ugrálni. Eközben mögöttünk megjelent maga Lovasi András, aki a MÜPA - ból érkezett, a saját estjéről. Azért ez elég megtisztelő. Plusz, a Brains kiegészült aznap este KRSA-val, a Pannonia Ska frontemberével, és közösen elő is adtak egy dalt, emellett feltűnt Kemon is. Sajnos Harcsa Veronika nem jött, hogy előadják a Pill to Take-t, az azért fájt.

A helyzet az, hogy bár a két koncert annyira különbözött egymástól, mégis mindkét zenekar hozta a formáját, és baromi jó hangulatú bulit csaptak az estére.

Ehhez már csak grátiszként jön Titusz, aki elég kitartóan zenélt hajnalig, és rohadt jó zenéket válogatott össze a közönségnek. Ő is meglepett, mert emlékeztem, hogy jó, csak arra nem, hogy ennyire. Úgyhogy aki bírta, kb. 4-ig bulizhatott a Gödörben, de szerintem, aki csak a koncertekre jött az sem csalódott.

A képeket, és a videókat, a Vad Fruttik fórumosaitól kaptam, köszönöm nekik, innen is, illetve a Brains klubtól a facebook - on!

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky