3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2009. szeptember 20. | -gabriella-

Lovasi András végtelen története

Copyright:

A Scooter iszonyatos tömegnyomora után, egy viszonylag, csendes, visszafogott napra érkeztünk a BME Fesztiválon. Szokásos magyar együttesek, viszonylag jó koncertekkel, egy elég közepes napon, avagy hogy írjunk körbe közhelyekkel eseményeket. Azbeszt, Képzelt város, Jurij, Vad Fruttik, Kispál és a Borz, ez egy ilyen este volt. Ja, meg persze Whiteboy!

A történet nagyjából ott kezdődik, hogy egy nyári fesztivál idény után, gyakorlatilag már az összes magyar együttest unjuk. Szóval, akik talán meglepetést okozhattak volna, az az este első három fellépője lehetett volna.

Viszont korábbi tapasztalatainkból arra következtettünk, hogy korán úgysem érdemes kimenni a rakpartra, úgyhogy az első koncert, aznap amibe belehallgattunk, az a Képzelt város volt. Ők, saját állításuk szerint experimentált, és indie zenét játszanak, ráadásul mindezt élő cselló szólóval, az összhang nem rossz, de sajnos a zene távolról sem annyira izgalmas, mint amennyire lehetne.

Utána, a már valamivel nagyobb népszerűségnek örvendő Jurij következett, akik úgyszintén nem alkottak valami nagyot. Amit ki lehet emelni tőlük, hogy szintén jó összhangú zenét csinálnak, az Utazás című szám, pedig még nem is lenne rossz, de inkább hallgatom otthon, mint koncerten. Megjegyzem, valahogy a Műszakisok is megérezhették ezt, ugyanis, nagyjából, ha voltak 200-an kinn, akkor sokat mondok.

És akkor jött a Vad Fruttik, akiket ugye nyilván nem hallottunk eleget a nyáron, meg az oldalon amúgy is van egy hipe a csapat körül. Szóval, elkezdték, a Marcell viccelődött az előző napi Scooterrel, meg volt make some noise, és hasonlók. Egyébként jó volt a koncert, kb. semmi extra, mondjuk mellettem volt egy lány, aki úgy táncolt a zenére, hogy azt hittem elélvez. Tehát ebből levonhatjuk a következtetést, hogy az embereknek nagyon tetszett a Tánc, a tánc. Érti, aki érti.

Lovasi Andrást, és csapatát valószínű nem kell bemutatnom senkinek, hiszen generációk nőttek fel rajta, és a zenéjén, és hála a Kiscsillagnak, ez egy végtelen történet lesz. A Kispál koncertje, eléggé visszafogottra sikerült a zenészek részéről, a tömeg részéről kevésbé, hiszen az első sorban 4-5 biztonsági őr tartotta a kordonokat, hogy nehogy átszakítsák. Szerintem minden rajongó, és „pár számot ismerek, de elmegyek” ember jól érezhette magát, és mivel a repertoár akkora, mindenki kedvenc száma lement valószínű. Én például a Húsrágó hídverőnek örültem.

Őszintén szólva, az előző napi Scooter után kevésbé éreztük magunkba az erőt, hogy egy jó kis Whiteboyal zárjuk az estét, úgyhogy fogalmam sincs, hogy milyen lehetett, de nagyjából, ha belövöm a Dokk Beach és a Rió hangulatát, akkor el tudom képzelni. Mondjuk, eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy ezen a fesztiválon inkább ez a zene a nyerő.

Szép, csendes, visszafogott este volt ez!

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
gebriell 2010. febr.. 6.  20:32 7
a képeket nem én teszem ki a cikk mellé.
   
Sándor Noémi 2010. jan.. 27.  10:02 6
Héééé!
Kicserélték az ellopott képet egy másikra. Ennek a fotósa tud róla?
Tolvaj társaság!
Írok a kép eredeti tulajdonosának!
   
hzolee 2010. jan.. 27.  09:39 5
Kicseréltétek a képet. Ide lehetne tenni egy commentet egy ígérettel, hogy többet nem lopkodtok. Kik lapátolják össze ezt a blogot (üzleti vállalkozásként, jegyzem meg)? Mi ez, hogy ráguglizok egy zenészre, majd pofátlanul beillesztem a cikkembe, amit találok? MI az, hogy utána sunnyogva lecserélem a képet, közben néma csönd? Nemcsak erre az egy "cikketekre" vonatkozik ám! Hol élünk?! (Ja, persze, tudom, el lehet menni...)
   
Sándor Noémi 2010. jan.. 26.  23:44 4
Pocsék cikk, lopott kép.
Kedves Gabriella!
Honnan merítetted ezt a képet Lovasiról? Ismerem a kép készítőjét, nem hinném, hogy engedélyezte a szétvágott képének ellopását.
   
xxxyyy 2010. jan.. 26.  23:26 3
Gabriella, tudnál mesélni itt a fenti fotó eredetéről? Ki készítette, honnan szereztétek?
   
Senya 2009. okt.. 9.  10:37 2
Jó,hogy ha csak a fesztiválok vége miatt unjuk a magyar együtteseket.Én mondjuk egész évben,tisztelet a kivételnek.Persze a legizgalmasabbak esetében nincs lehetőség se a megunásra.Az ismeretlenség homálya jótékonyan fedi őket ...
   
Jukkabt 2009. szept.. 23.  14:11 1
Ó Gabriella! Tanulj már meg írni! De komolyan!
   

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky