3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
EFOTT 2009

2009. július 19.

Efott-on voltunk! – Vad Fruttik

Copyright:

Az, hogy milyen egy zenekar szemével az EFOTT, most majd biztos mindjárt kiderül mindenki számára. A csütörtöki napról, a Vad Fruttik énekese, Likó Marcell írt nekünk. Grátiszként azt is megtudhatjuk, hogy hogyan jutnak el Bajára, mit hallgatnak a kocsiban, hogy a szarvas miért hülye állat, és hogy a Cool Head Klan gitárosa szexi. Vagy mégsem?

Az autóban az történt, hogy volt 2 söröm, amit 1 órás kivárással ittam meg –ez azt jelenti,h marha nagy önfegyelemről tettem tanúbizonyságot.

A Gyuszkó (a billentyűs) írt egy cd-t, mert a Bandi (a sofőrünk) zenegyűjteménye kezd kissé avétossá válni – hiába vannak ott a jó kis magyar nóták, meg a best of kommunizmus, azért néha kell egy kis áramszünet.

Hallgattunk Lenny Karvitz-ot. Róla azt mondta a Karesz (hangmérnök), hogy nagyon profin szólt a koncertje - elhittük, mert az autóban is így hangzott.

Volt még Wolfmother - az olyan, mint a Led Zeppelin - meg Artic Monkeys - az kapkodós angol, meg Tin Tings, ami egy koppintáshalmaz, Osasis, és Eagles of Death Metal - ha valaki kíváncsi arra, hogy mivel is csaptuk agyon az időt.

Odaértünk, meleg volt, szép idő, ahogy mondani szokás.

Épp a Magna Cum Laude játszott a Nagyszínpadon. Szépen szólt, meg minden, de számomra a zene túlságosan kereskedelmi rádió, és VIVA TV kompatibilis. A zenészek olyan arcok, hogy óriási nagy zúzást képzelnék el tőlük, ehelyett meg ilyen nejlonpop. Nem is értem. Azt hiszem, hogy ez a banda sokkal nagyobb töltést hordoz magában.

Szívem szerint grunge-t hallgattatnék velük rogyásig, és addig nem jöhetnének ki a stúdióból, amíg fel nem rántanak, valami hasonló hangzású lemezt.

Rájöttem arra is, hogy a Gergő (a gitárosunk), és a Magna gitárosa ugyanaz az ember.

Hah, aztán megláttuk Őt.

Cool Head Klan, és a Gömbember.

Akinek bejött a Taxidermia mindenképp nézze meg őket élőben - megdöbbentő látvány - tényleg.

Nekünk is koncertezni kellett.

Biztos jól zenéltünk, mert tele volt a sátor, bár egyszer beleborítottam a söröm a pedáljaimba, és kissé feszültek voltunk az akusztikai körülmények miatt, de remélem, hogy ez nem látszott rajtunk – ezt főként azzal kompenzáltam, hogy a basszus hangfalakon ugráltam a személyzet nagy örömére.

Egyszer akadt csak el a lélegzetem, amikor lenyeltem egy szotyit egészben.

Mivel mi is zenéltünk, a PASO-ról lemaradtam. Krsa nem nagyon ismert rám a koncert után, mert kivételesen józan voltam, és így még sohasem találkoztunk.

Zagarék aranyosak voltak, adtak szendvicset, amit ezúton is köszönünk.

Velük egy időben játszott a Quimby. Livius nagyon energikus volt, szépen csinálta a sót, a többiek fáradtnak tűntek - emellett csak azt tudnám leírni, amit több ezren leírtak már előttem - nem lenne nagy újdonság, aki meg ebből a cikkből szeretne megismerkedni velük, az elbaszta...

Belenéztem még az Aurórába, meg a kareokéba, de addigra már elfáradt az agyam.

Összességében szép, volt jó volt, egyetlen probléma talán, hogy 2-szer akkora lett a helyszín, mint az ideális.

Hazafelé láttunk jó sok szarvast. Azok mekkora böszme állatok. Nem hiszem el, hogy mondjuk 20 éve ott élnek az autóút mellett, és még mindig fingjuk sincs a kocsikról, csak néznek azzal a nagy fejükkel.

Ennyi...

Likó Marcell

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
karl boro 2009. júl.. 20.  07:14 1
rulezzzzzz!
   

2009. július 23.

EFOTT - Csak szabadon!

És még mindig EFOTT! Bár már pár napja ugyan vége van ennek a fesztiválnak is. azért nézzük meg mik voltak a pro és kontra dolgok, ha már 1976 óta ez a legnagyobb hallgatói buli. Tovább

2009. július 22.

Látogatói rekord a bajai EFOTT-on

64 ezren szórakoztak a Petőfi-szigeten megrendezett hallgatói fesztiválon. Az EFOTT népszerűsége töretlen, az utóbbi három évben Debrecenben, Dunaújvárosban és idén Baján is látogatottsági csúcsot döntött a fesztivál. Tovább

2009. július 21.

Vihar és pálinka Baján – Amber Smith

A zenekarok az EFOTT-on, című történet, most következő beszámolóját Bátor Bence, az Amber Smith tagja követte el. Úgy tűnik, a szombati napon a vihar több együttest is megérintett, így őket sem kerülhette el, viszont saját értékelésük szerint jó koncertet adtak. Nézzük... Tovább

2009. július 20.

Lehetőség egy kis pettingre... – The Kolin

Az EFOTT és a zenekarok című sorozatunk második részében a The Kolin énekesétől, Linczényi Márkótól tudhatjátok meg, hogy nekik milyen volt az idei fesztivál. Brassói, Jacked, és egy régi álom beteljesülése ez! Szép, szubjektív. Parancsoljatok... Tovább

2009. július 17.

Tánc, tánc, tánc az EFOTT-on

Az EFOTT második napján a tánc talán még nagyobb hangsúlyt kapott, mint eddig - a fesztiválozók csütörtökön is fáradhatatlanul és csak szabadon buliztak... Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky