3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
EFOTT 2009

2009. július 7.

OMEGA szuperkoncert az EFOTT-on

Copyright:

10 nap, több mint 300 hazai fellépő, 11 helyszín: az idei EFOTT számokban. Mindez persze nem tudja visszaadni az élményt, amit tavaly több mint 60 ezer ember átélt.

Az EFOTT, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója 1976 óta nemcsak a felsőoktatásba járókat várja. Az elmúlt évek során az EFOTT lett az a hely, ahol a még nem, vagy a már nem egyetemisták és főiskolások a legnagyobbat bulizhatnak együtt, csak szabadon. A fesztivált minden évben más városban rendezik, így nemcsak egy hatalmas buli, hanem egyfajta országjárás is a hűséges efottozók számára.

Az EFOTT a régió legnagyobb eseménye, amely bátran – és recept nélkül – ajánlható bárkinek, 0-tól 99 éves korig. Mellékhatása nincs, főként sok mosolytól és határtalan jókedvtől lehet tartani, meg persze attól, hogy mindenkit hatalmába kerít a fesztiválhangulat, a „Csak szabadon…” életérzés. Idén, Baján, július 14-19 között a zene és a gasztro a téma, mi más is lehetne a halászlé fővárosában?!

Ennek megfelelően a Halfőző Fesztivállal együttműködve az EFOTT rendhagyó módon már a mínusz 4. napon, július 10-én, pénteken délben megnyitja a Petőfi-szigeten kialakított kempinget. A hetijegyet váltott fesztiválozók ettől a pillanattól ingyenesen használhatják azt, és a Halfőző EFOTT utcájában azt is megmutathatják, hogy nem csupán mulatozni, hanem főzni is mesterfokon képesek.

Ahhoz ugyanis kétség sem fér, hogy a főiskolások és egyetemisták méltán híresek a fergeteges bulikról, olyannyira, hogy még a Ganxsta Zolee és a Kartel-t is megihlette a fesztivál. Az idei EFOTT hivatalos dala lett a Tengertánc (Csak szabadon…) című nóta, amelyet a fesztiválon élőben is előadnak majd a fiúk, Bochkor Gáborral (Sláger Rádió) kiegészülve.

De nem csak a rapzene kedvelői találják meg a kedvükre valót, a fesztiválon a hazai zenei elit legnagyobbjai képviseltetik magukat, a nulladik nap, július 14-én a negyvenéves Woodstock évfordulója alkalmából a tribute zenekarok (Message to Hendrix, Joe Cocker Cover Band, Doors Emlékzenekar, AB/CD, Hollywood Rose) melegítik be a terepet.

Az első nap pedig egy szenzációs szuperkoncert, az OMEGA produkciója fokozza tovább a kedélyeket. Benkő László, a legendás zenekar billentyűse ígéri, hogy az OMEGA minden korszakát a legjelesebb nótákkal elevenítik majd fel.

A későbbiekben sem lehet majd csalódni: Quimby, Kispál és a Borz, P.A.S.O., Belga, Magna Cum Laude, Ladánybene 27, Kowalsky meg a Vega.. – csak néhány név a több mint 300 előadó közül.

A zene és a felszabadult bulizás mellett természetesen nem csak jókat enni és inni lehet majd: számtalan szabadidős programmal készülnek a szervezők. A helyi főiskolás sátorban a korán kelőket reggeli torna várja, az erőre szükség is lesz a Guitar Hero versenyeken, vagy a rekeszizmokat alaposan megdolgoztató Dumaszínházasoknál: Kőhalmi Zoltán, Badár Sándor, Aranyosi Péter és Kiss Ádám idén sem kíméli majd a közönséget! A lustábbak a turisztikai kirándulásokon felfedezhetik a vidéket, de  elterülhetnek a babzsákokon vagy a függőágyakban is, hogy erőre kapjanak az esti karaoke-ra a Velkepopovice-i Karneválban.

Idén sem marad kuriózum nélkül az EFOTT: a Sugovica vize felett mérhetik össze erejüket a főiskolai/egyetemi csapatatok kötélhúzás versenyszámban! Sőt: szombaton Baja és Szekszárd városa is megmérkőzik egymással ebben a nem mindennapi sportágban!

0-99 éves korig bárki nagy kedvezménnyel válthat belépőt az EFOTT-ra. A hetijegyek mindössze 13.900 Ft-ba kerülnek, a napijegyek elővételben a nulladik napra 2000 Ft-os, szerdától szombatig pedig 4500 Ft-os áron vásárolhatók meg. A hétvégi jegy – péntek, szombat – július 10-ig elővételben mindössze 8900 Ft-ba kerül.

Jegyek továbbra is válthatók a TEX és a Ticketportal hálózatában, illetve minden lottózóban – természetesen a fesztivál ideje alatt a helyszínen is!

Az előzetes jegyeladások alapján az EFOTT szervezői bíznak abban, hogy sikerül a tavalyi 60 ezer fős létszámrekordot is megdönteni.

Egy biztos: július 14-19. között Baján mindenki bulizhat egy emlékezeteset, Csak szabadon... – Te miért hagynád ki?

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
felicita 2009. júl.. 13.  21:18 2
EFOTT !
Eladó 3db EFOTT napijegy Bajára 2009. július 17-ére, péntekre 3500Ft-os darabáron.
Érd: 70/229-3974
   
felicita 2009. júl.. 7.  20:09 1
EFOTT !

Eladó 4 db EFOTT napijegy Bajára 2009. július 17-ére, péntekre 4000Ft-os darabáron. Átvehető Budapesten.

Érd: felicita84@freemail.hu
   

2009. július 23.

EFOTT - Csak szabadon!

És még mindig EFOTT! Bár már pár napja ugyan vége van ennek a fesztiválnak is. azért nézzük meg mik voltak a pro és kontra dolgok, ha már 1976 óta ez a legnagyobb hallgatói buli. Tovább

2009. július 22.

Látogatói rekord a bajai EFOTT-on

64 ezren szórakoztak a Petőfi-szigeten megrendezett hallgatói fesztiválon. Az EFOTT népszerűsége töretlen, az utóbbi három évben Debrecenben, Dunaújvárosban és idén Baján is látogatottsági csúcsot döntött a fesztivál. Tovább

2009. július 21.

Vihar és pálinka Baján – Amber Smith

A zenekarok az EFOTT-on, című történet, most következő beszámolóját Bátor Bence, az Amber Smith tagja követte el. Úgy tűnik, a szombati napon a vihar több együttest is megérintett, így őket sem kerülhette el, viszont saját értékelésük szerint jó koncertet adtak. Nézzük... Tovább

2009. július 20.

Lehetőség egy kis pettingre... – The Kolin

Az EFOTT és a zenekarok című sorozatunk második részében a The Kolin énekesétől, Linczényi Márkótól tudhatjátok meg, hogy nekik milyen volt az idei fesztivál. Brassói, Jacked, és egy régi álom beteljesülése ez! Szép, szubjektív. Parancsoljatok... Tovább

2009. július 19.

Efott-on voltunk! – Vad Fruttik

Az, hogy milyen egy zenekar szemével az EFOTT, most majd biztos mindjárt kiderül mindenki számára. A csütörtöki napról, a Vad Fruttik énekese, Likó Marcell írt nekünk. Grátiszként azt is megtudhatjuk, hogy hogyan jutnak el Bajára, mit hallgatnak a kocsiban, hogy a szarvas miért hülye állat, és hogy a Cool Head Klan gitárosa szexi. Vagy mégsem? Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky