3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2008. december 7.

A legjobb magyar klipek - az országútról

Copyright:

Road Movie-ból van sok, de olyan videóklipből, amit ebben a stílusban készítettek már jóval kevesebb. Most összegyűjtöttünk pár meghatározó magyar számot, aminek a vizuális anyaga ebbe a tematikába illeszkedik. De melyek ezek?

Elsőként vegyünk elő egy örök klasszikust, ami a Neo-tól az Aiiaiiiyo-t. Ez a szám azért különbözik, mert nem feltétlenül van meg benne, a kocsiban utazós, tájnézegető feeling, viszont azáltal, hogy egy mikrokörnyezetet mutat be, vagy legalábbis a nagyvárosi létet egy teljesen más perspektívából, az ember úgy érezheti, hogy mégiscsak eljutott A pontból B pontba. A rendező Herkó Attila, az év pedig 2002.

Az Animal Cannibals, Öt közös betű című klipje, nagyon hasonlít a Neo-hoz. A szám maga a Mindent lehet trilógia első albumán szerepelt, és az Anima Sound Systemmel közösen követték el. A videóklip ugyan azt a szubjektív képet mutatja, mint az Aiiaiiiyo, de itt nem a budapesti életérzésbe láthatunk betekintést, hanem egy keleti ország felgyorsított életébe, egy szimpla hétköznapba. Az évszám ugyan úgy 2002.

Ha nyár, akkor fesztivál, és mi lenne más, ha nem a Sziget. Erről készített videóklipet a The Carbonfools, melynek a The Line címet adták. A videó melankolikus, csak úgy, mint a szám, de ettől függetlenül, valahogy sikerül visszaadnia a Sziget hangulatát, azt hogy milyen rá várni. Természetesen sokat segít rajta, hogy fekete – fehérben fényképezték, mert ezen keresztül sokkal dramatikusabb hatást tudnak elérni.

A következő videó, már a klasszikus road movie elemeket szolgálja, ráadásul ez sem Magyarországon játszódik. Ez nem más, mit a Goulasch Exotica-tól a Betyárvizit című klip. Ez nem csak egy utazást mutat be, hanem egyben a turné klip is, sok vizuális elemmel megfűszerezve, mégis egyszerű. Képileg a szépiától kezdve a gyorsításig mindennel élnek, ettől kicsit olyan érzésünk van, mintha mi is a csapat tagjai lennénk. Valószínű ez volt a céljuk.

A Tankcsapda "Nem kell semmi" című számának videója azon kívül, hogy igaz történeten alapszik, és természetesen egy kevésbé hosszú utazást mesél el, egy teljesen lineáris sztorit követ. Itt nem a hangulat a lényeg már, inkább a történet elmesélése, teljesen profin megoldva. A képi igényesség is erről árulkodik. A zenekarnak nem ez az egyetlen ilyen videója, mert az Azt mondom, állj, az Örökké tart, az Adjon az ég egy része is hasonló elgondoláson alapszik, tehát mondhatjuk, hogy ők az ilyen videókban már rutinosnak számítanak.

Yonderboi: Road Movie című számához valójában túl sokat nem kell hozzávenni. Ebből a felsorolásból valószínű ő az etalon, és ha ilyen videóklipet keresünk magyarok közül először rá gondolhatunk. Minden elemet megvalósít a stílusból, jól ki is tudja használni. Ilyennek kell lennie egy road movie-nak.

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. március 27.

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Tovább

2024. március 7.

AWS videoklip premier

Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. Tovább

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky