3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Balatonsound 2008

2008. július 14. | mango

Fatboy Slim és a vizuális orgazmus - galéria!

Copyright: MyMusic.hu

Nehéz szavakat találni, arra, ami vasárnap este történt, hisz mindannyiunk álma vált valóra, azzal, hogy Norman Cook felállt a színpadra és szavak nélkül is tudtunkra hozta, hogy „Right Here, Right Now”, kezdődjön a Balaton Sound legnagyobb bulija!

Őszintén megmondom, egy kicsit tartottam Fatboy Slim fellépésétől, mert valószínűnek tűnt, hogy nem egy best of koncertet fogunk látni és hallani, hisz ő nem az az ember, aki csak úgy egymás után lenyomná a „Rockafeller Skank”-ot és a „Praise You”-t, hanem egy house-os jól felépített szettet fog elővarázsolni a lemezgyűjteményéből. És ez így is történt. De még mielőtt bárki csalódottá vált volna, tanúbizonyságot kaptunk arról, hogy ez mégis így volt rendjén!

Annyira meg tudta keverni a stílusokat, hogy igazából mindenki megtalálta a maga örömét. A House Of Pain-es „Jump Around”-tól kezdve a Chemical Brothers „Block Rockin’ Beats” alapján át eljutva a White Stripes rockzenei világáig, minden műfajba belenyúlt egy kicsit.

Számomra - és ezzel valószínűleg sokan vagyunk így - a legendás funk soul brother vagyis a „Rockafeller Skank” című generációs sláger Rolling Stones-os „Satisfaction” mixelése bizonyult az est csúcspontjának.

Persze elhangzott a Star 69 a keményebb hangzás kedvéért, de a végére sikerült egy David Byrne-s „Lazy”-vel kifejeznie magát, hogy mennyire lazán veszi ezt az egészet és hogy mennyire is élvezi, hogy játszhat nekünk, mert minden mozdulatával ezt sugározta.

Búcsúzóul, hogy megköszönje nekünk, amiért ilyen sokan ott voltunk – mert bár a brightoni 250 ezer főt számláló koncertjét nem, de a Sound maximális nézőszámát elérte– a „Love Is In The Air”-rel zárta le az estét.

Említésre méltó az a vizuális orgazmus, ami a kivetítőkön volt látható. Egyszerűen tökéletesen átjött képileg mindaz, amit hallhattunk. Voltak klip betétek és effektek, de maga Fatboy is látható volt, ahogy teli vigyorral keveri a lemezeket.

Ami tény, hogy a két órás műsor alatt elképesztően nagyot partyztunk és kitáncoltuk magunkból minden maradék energiánkat. Mert végigbulizva a fesztivált, napi 3-4 óra alvással és rengeteg koncerttel a hátunk mögött úgy éreztük ezzel az estével feltettük a koronát a BalatonSound fejére!

Mint ahogy arra egy porral ellepett kocsi szélvédőjére írt „David Guetta = Isten” felirat utalt, hogy ki is a legnagyobb DJ, ezek után joggal kérdezem, valóban?

mango

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. július 17.

Carbonfools: A Zsazsa nem bírja a munkát a bányában... - súlyos videó!

A Carbonfools együttes a Balaton Sound utolsó napján, este hattól lépett volna fel a Red Longe Sátorban, de a közeledő vihar miatt a koncert későbbre csúszott, így egy egész hosszú beszélgetésbe bonyolódtunk Tituszékkal. Kiderült, hogy Fehér Balázs valójában fekete, van benne Zsazsa coming-out, meg egy nagy adag világbéke. Tovább

2008. július 16.

Mi volt jó és mi volt gáz a Balaton Soundban? - videó!

Miután leülepedtek az élmények és a csipát is kitöröltük szemünk sarkából, visszazökkenve a hétköznapok forgatagába, megpróbáljuk átértékelni a Balaton Sound intézményét. Nálam ötösre vizsgázott, pedig bukásnak indult… Tovább

2008. július 15.

Fiers Gábor: A többi rádió nem szólaltat meg olyanokat, mint Fatboy Slim...

A Balaton Sound utolsó napján Fiers Gábort, a radiocafé 98.6 főszerkesztőjét, kaptuk el pár kérdésre, hogy megtudjuk, mennyire érik meg nekik, hogy teljes stúdióval vannak jelen a fesztiválokon. Tovább

2008. július 15.

Varga Zsuzsa a +18-as sátorban

A Red Lounge a 18 éven felülieknek való színpad szombat esti dívájának egyértelműen azt a kislányosan vadóc énekesnőt kiálthatjuk ki, aki szokásához híven a Balaton parton is példásan megtáncoltatta a közönséget. Varga Zsuzsával vasárnap este beszélgettünk a Soundról, a hangulatról, a fesztiválszezonról, és még sok egyéb finomságról. Tovább

2008. július 15.

Szeletelés a Balaton Soundon

A négynapos Balaton parti fesztivál zárónapjára vasárnap sok ezren voltak kíváncsiak. Az esti Fatboy Slim volt nyilván az elsődleges húzóerő, de mellette még sokan voltak kíváncsiak a Red Lounge vagy épp a Samsung sátor befejező line-upjára. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky