3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Balatonsound 2008

2008. július 12. | Fodor Csaba

Koop: Az önpusztítási lista élén vagyok

Copyright: MyMusic.hu

Épp mikor Goldfrapp koncertje kezdődött értesültem róla, hogy tudunk egy interjút készíteni a Koop egyik tagjával Oscar Simonsson-nal. Nagy rohanás után a Café Diszkosznál találkoztam a hőségben is fekete csőnadrágban császkáló enyhén másnapos zenésszel, aki a tóparton egy sör mellett többek között mesélt a bandán belül létező hedonista listáról.

Tavaly a VOLT-fesztiválon léptetek fel, idén pedig már másodszor jártok hazánkban. Úgy néz ki megkedvelt titeket a magyar közönség. Ti mennyire szerettek itt játszani?
- Tényleg úgy tűnik, hogy amit játszunk nagyon népszerű lett Magyarországon, minden országban máshogy reagálnak a zenénkre, de itt valóban mindig nagyszerű a közönségünk, olyanok akik megértik a zenénket. Imádom a magyar embereket, és imádok mind Koop rajongót.

Sokan a svéd jazz nagyköveteinek titulálnak titeket, mennyire értesz egyet ezzel az, úgymond beskatulyázással?
- Alapjában véve mi pop számokat készítünk, amit jazzes vagy akár kicsit latinos köntösbe öltöztetünk. Megírunk egy-egy melódiát, vagy egy-egy dalszöveget, aztán azokat kedvtől függően adjuk elő különböző stílusokban. De az igaz, hogy leginkább a jazzt szeretjük.

És ma estére mit várhat a közönség, milyen a kedvetek? Előre elterveztétek már, vagy majd az adott pillanatban kialakul, hogy mit hogyan?
- Élőben sosem tudhatod, de azért azt előre el szoktuk tervezni, hogy miket játszunk. Ma este például lesz velünk egy vendég gitáros-énekes srác, Mikael Sundin, aki két számunkban fog szerepelni. Egyébként énekel a Let’s Elope című számunkban. Amúgy szinte soha nem használunk gitárt a számainkban, szóval ez most nekünk is érdekes lesz.

Majd elgondolkodik és visszakérdez, hogy én először egy számban a zenét, vagy a szöveget hallgatom-e meg, s miután azt válaszolok, hogy legtöbbször inkább a zenét, azt mondja:
- A mai világban, amikor az emberek már nem vesznek lemezeket, csak letöltik valahonnan a zenéket, minden együttes elveszít valamit az ismertségéből, úgymond anonimitásba süllyednek, de mi ezen túl akarunk lépni.

Látom rossz véleménnyel vagy a letöltésekről…
- Ha egy ember, mondjuk te, megkérsz rá, hogy adjak neked a zenénkből ingyen, akkor azt mondom, szívesen, de amikor több százezer emberről van szó, az már egész más.

Majd újra elréved…

Nem tűnsz túl kipihentnek, mit csináltatok éjjel? Ma jöttetek csak Zamárdiba?
- Két napja még Bukarestben játszottunk és tegnap érkeztünk ide. De csak a hotelben aludtam, mert volt egy nagyon hosszú és nagyon hedonista estém a román fővárosban.

Ma este is buliztok a koncert után?
- Mindenképp.

Az egész együttes olyan hedonista életmódot folytat, mint te?
- Az bandában van egy lista, melyen a tagok az önpusztításuk alapján vannak rangsorolva, és ennek általában én szoktam a csúcsán lenni.

Fodor Csaba

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. július 17.

Carbonfools: A Zsazsa nem bírja a munkát a bányában... - súlyos videó!

A Carbonfools együttes a Balaton Sound utolsó napján, este hattól lépett volna fel a Red Longe Sátorban, de a közeledő vihar miatt a koncert későbbre csúszott, így egy egész hosszú beszélgetésbe bonyolódtunk Tituszékkal. Kiderült, hogy Fehér Balázs valójában fekete, van benne Zsazsa coming-out, meg egy nagy adag világbéke. Tovább

2008. július 16.

Mi volt jó és mi volt gáz a Balaton Soundban? - videó!

Miután leülepedtek az élmények és a csipát is kitöröltük szemünk sarkából, visszazökkenve a hétköznapok forgatagába, megpróbáljuk átértékelni a Balaton Sound intézményét. Nálam ötösre vizsgázott, pedig bukásnak indult… Tovább

2008. július 15.

Fiers Gábor: A többi rádió nem szólaltat meg olyanokat, mint Fatboy Slim...

A Balaton Sound utolsó napján Fiers Gábort, a radiocafé 98.6 főszerkesztőjét, kaptuk el pár kérdésre, hogy megtudjuk, mennyire érik meg nekik, hogy teljes stúdióval vannak jelen a fesztiválokon. Tovább

2008. július 15.

Varga Zsuzsa a +18-as sátorban

A Red Lounge a 18 éven felülieknek való színpad szombat esti dívájának egyértelműen azt a kislányosan vadóc énekesnőt kiálthatjuk ki, aki szokásához híven a Balaton parton is példásan megtáncoltatta a közönséget. Varga Zsuzsával vasárnap este beszélgettünk a Soundról, a hangulatról, a fesztiválszezonról, és még sok egyéb finomságról. Tovább

2008. július 15.

Szeletelés a Balaton Soundon

A négynapos Balaton parti fesztivál zárónapjára vasárnap sok ezren voltak kíváncsiak. Az esti Fatboy Slim volt nyilván az elsődleges húzóerő, de mellette még sokan voltak kíváncsiak a Red Lounge vagy épp a Samsung sátor befejező line-upjára. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky