3422 zenekar 12339 letölthető zene

Hozzászólások » MyMusic » 2005. év hónap zenekarai (archívum) » 2005. április

Témakörök
Hirdetés
2005. április
Dagatt 2005. ápr.. 12.  15:56 90
Téma van :)
Teljesen más a "Hey Joe" Hendrixtõl angolul,és a Hobo Blues Band-tõl magyarul.Mégis szeretem mindkettõt...
Amúgy le a kalappal elõttetek,ennyi energiát belefektetni a beszélgetésbe,nem semmi!Vagy csak én vagyok lusta? :-)
Vitassátok meg a dolgokat értelmesen rocktestvérek,vér azért ne folyjon!!!

Minden jót Nektek,ráhenroll... :)))

Dagatt

Vilkóbácsi 2005. ápr.. 12.  12:40 89
Jesus!

Nehogy megegyétek egymást!

Tom Murphy Kondor 2005. ápr.. 12.  04:44 88
Re: A Rock Nyelve!
[quote:27fd8cc699="Nyiki"]Én nem kérdõjelezem meg senkinek az érzelmeit csak azt szándékoztam jelezni hogy én magyar nylvû embereknek Magyar Országon magyar nyelvû zenét éneklek mert azt többen meg értik mint az angolt![/quote:27fd8cc699]

Finn zenekarok miért énekelnek akkor angolul? Stratovarius, Sonata Arctica, Nightwish... Egy Timo Tolkki interjúban olvastam, hogy meg sem fordult a fejükben soha, hogy finnül énekeljenek metált. Mondom ezt annak ellenére, hogy - egyelõre - mi is magyarul nyomjuk. Szerintem soha nem változik ez az ország, mert így tényleg "kényelmesebb" mindenkinek...

[quote:27fd8cc699="Nyiki"]És még egy apróság én a közönségnek zenélek nem a szavazásoknak amin már úgy látom nem a közönség vesz részt hanem mi zenekarok diskurálunk az értelmetlen meddõ dolgokról! [/quote:27fd8cc699]

Ennek nem értem az elejét. Hogyan lehet szavazásoknak játszani? Amúgy ezek nem értelmetlen dolgok, amikrõl itt diskurálunk, bár meddõnek meddõ.

[quote:27fd8cc699="Nyiki"]Az ég áldjon meg mindenkit hát nem Magyar Országon vagyunk??[/quote:27fd8cc699]

Mármint Magyarországon? Nem, már régen nem ott vagyunk. Egy nagy sárgolyón vagyunk, amit úgy hívnak: "Föld".

Stab Venom 2005. ápr.. 12.  02:06 87
Adler nyomáiban...
[quote:6e6e484824="Nyiki"]
Úr isten te teljesen félre értesz!!
Én nem kérdõjelezem meg senkinek az érzelmeit csak azt szándékoztam jelezni hogy én magyar nylvû embereknek Magyar Országon magyar nyelvû zenét éneklek mert azt többen meg értik mint az angolt!
Ez privát vélemény volt és ennyi senkit nem akartam megbántani sem pedig megkérdõjelezni zenei mivoltát!
Egy dolgot tisztázzunk !
Nem vagyok rasszista sem nacionalista még csak hungarista se vagyok!!!
És még egy apróság én a közönségnek zenélek nem a szavazásoknak amin már úgy látom nem a közönség vesz részt hanem mi zenekarok diskurálunk az értelmetlen meddõ dolgokról!
És hó végén bár mi is legyen az eredmény nekem ez a véleményem!
Az ég áldjon meg mindenkit hát nem Magyar Országon vagyunk?? [/quote:6e6e484824]

Lehet, hogy a symbol közönségnek a beszólásáit is félreértettem. Remélem, hogy tévedek.
Kérem, itt pár sorod, ami a privát véleményedbõl kiszedtem, mert kifejezetten megtetszettek a fordulatok. Ezek alapján alkottam véleményt (Regina szerint, minden betû számit, ami az ember leírja, sõt bõven elég a lélekboncolgatáshoz. Olvass Adlert:), de örülnék, ha rosszúl sikerült.
[quote:6e6e484824="Nyiki"]…csak kicsit elegem van abból hogy a saját Országomba Szlovák a tej , Francia Német a bolt a munkehelyek Amerikai Angol Német a tv böl csak a külföldi szar folyik!… [/quote:6e6e484824]
No comment
[quote:6e6e484824="Nyiki"]…Aki nem az anyanyelvén zenél az nem az országnak szóló zenét játszik…[/quote:6e6e484824]
No comment
[quote:6e6e484824="Nyiki"]…Azt pedig nem hiszem el hogy a közönség angol szótárral jár Magyar koncertekre!… [/quote:6e6e484824]
1. koncertnek nem lehet nemzetisége. 2.Nem képzelhetõ, hogy nem kell nekik szótározni? [quote:6e6e484824="Nyiki"]…Véleményem szerint a magyar zenéhez magyar nyelv társul [/quote:6e6e484824]
Magyar népzenéhez-egyértelmûen. Nem is lehet más nyelven. Magyar rockról gondolsz? A Magyar Rock, szerintem, az a rock, amelyben Magyarul énekelnek, vagy amely tartalmazza Magyarországon kitalált rock elemeket (mint, például, „skandináv black”, „Göttenborgi goth”,”Német speed” stb.). Az áprilisi zenekarok között, szerintem, csak a symbol kifejezetten Magyar rock ágat képviseli. De nem is úgy kezdett a vita, hogy mi(mostani szavazásban egyetlen kizárólag angol nyelvû zenekar) szidjuk titeket a Magyar nyelv miatt.
A hely és értelem hiányában nem folytatom ezeket a kommentárokat a symbol-rajongók beszólásaival, a kép ettõl nem igen változna, sõt.
Nem gyanúsítottam, hogy rasszisták stb. vagytok, (azoknak nem is szólok vissza), ismétlem, nagyon remélem, hogy téves véleményem alakult ki.
A diszkussziót nem tartom értelmetlennek, ha nem 1 szóból alkotnak a monsztruóz képet a dobosunkról (mivel elsõ gondolata a Marsról Romai birodalomba húzódott)…
[quote:6e6e484824="Nyiki"]Az ég áldjon meg mindenkit hát nem Magyar Országon vagyunk?? [/quote:6e6e484824]
Ezzel a (eléggé patetikus) beszólásoddal együttértek, de ez mihez is kapcsolodik most??
Tisztelettel,
Tim:)

Nyiki 2005. ápr.. 11.  23:57 86
[quote:64776be5fb="Stab Venom"]
A definiciókkal Te maga kezdtél, sõt a használati utasitást SZÍVes voltál leírni, hogy hogyan kell írni számokat (ami egyértelmûen, nem symbol zenekarra tartozik, mert angol név mellet, angolul, ügye, nem énekeltek).
Ha nem tökéletesen érted azt, amit írod, ez nem jelenti az, hogy mindenki úgy komponálja az idegennyelvû szövegét, hogy felét se érti.
Az anyanyelvét is tanúl az ember, csak talán néhány évvel elõbb kezdi, mint más nyelveket.
Nem tûnik, hogy túl használtok a SZÍV szót? Ezzel csak nem SZÍVatni akarsz minket? Ha Te nem érzed hogy mind Inner Sea zenében, mind progresszív, kiváló profi Opus Alterában is SZÍV van, szeretnék felhívni figyelmét, hogy ízlések különböznek, és talán, nekünk (mármint, ebben a vitában résztvevõ zenészeknek) máshogyan ütik a mellkasi motorunk. És ne legyen SZÍV ütés a zenemérce, mert nem elég hozza, bár nélkülözhetetlen.[/quote:64776be5fb]
Úr isten te teljesen félre értesz!!
Én nem kérdõjelezem meg senkinek az érzelmeit csak azt szándékoztam jelezni hogy én magyar nylvû embereknek Magyar Országon magyar nyelvû zenét éneklek mert azt többen meg értik mint az angolt!
Ez privát vélemény volt és ennyi senkit nem akartam megbántani sem pedig megkérdõjelezni zenei mivoltát!
Egy dolgot tisztázzunk !
Nem vagyok rasszista sem nacionalista még csak hungarista se vagyok!!!
És még egy apróság én a közönségnek zenélek nem a szavazásoknak amin már úgy látom nem a közönség vesz részt hanem mi zenekarok diskurálunk az értelmetlen meddõ dolgokról!
És hó végén bár mi is legyen az eredmény nekem ez a véleményem!
Az ég áldjon meg mindenkit hát nem Magyar Országon vagyunk??

Stab Venom 2005. ápr.. 11.  23:37 85
[quote:fd3e08be93="Regina"]Azt gondoltam, hogy a Marsra saját univerzumodból asszociáltad a harcot és nem könyvbõl. A pszichikum minden rezdülése elárul valamit rólunk olvasd inkább Adlert![/quote:fd3e08be93]
...és hallgass azt, amit neked betesszük walkmanbe. Egyél, amit fözünk, igyál amit öntjuk. Legyél kisember. Mindenki számára egy könyv, egy zene, egy kaja, hetente 1szer pia.
Csak az a baj, hogy ha mindenki megtartja a lépést, elszakad a híd.

Stab Venom 2005. ápr.. 11.  23:32 84
[quote:64a2e49a46="Nyiki"]Azt hogy mi is a Rock nyelve szerintem senkinek nem kellene definiálni!
Egy valami biztos ! Léteznek zenék anyanyelven és idegen nyelven ami anyanyelven íródik azt tökéletesen megérted ami idegen nyelven azt nem biztos. Persze léteznek emberek akiknél ez nem így van és olyanok is akik azt hiszik magukról hogy tökéletesek idegen és anyanyelven egyaránt! (Akinek nem inge ne vegye magára!!!)
Szóval mi is a Rock nyelve? A Szív ha megérti a zenei és a gondolati értelmet és meg dobban! A rock nem csupán mûfaj hanem érzelem világ egyfajta életvitel aminek egyetlen nyelve az érzelem és az értelem.[/quote:64a2e49a46]
A definiciókkal Te maga kezdtél, sõt a használati utasitást SZÍVes voltál leírni, hogy hogyan kell írni számokat (ami egyértelmûen, nem symbol zenekarra tartozik, mert angol név mellet, angolul, ügye, nem énekeltek).
Ha nem tökéletesen érted azt, amit írod, ez nem jelenti az, hogy mindenki úgy komponálja az idegennyelvû szövegét, hogy felét se érti.
Az anyanyelvét is tanúl az ember, csak talán néhány évvel elõbb kezdi, mint más nyelveket.
Nem tûnik, hogy túl használtok a SZÍV szót? Ezzel csak nem SZÍVatni akarsz minket? Ha Te nem érzed hogy mind Inner Sea zenében, mind progresszív, kiváló profi Opus Alterában is SZÍV van, szeretnék felhívni figyelmét, hogy ízlések különböznek, és talán, nekünk (mármint, ebben a vitában résztvevõ zenészeknek) máshogyan ütik a mellkasi motorunk. És ne legyen SZÍV ütés a zenemérce, mert nem elég hozza, bár nélkülözhetetlen.

Regina 2005. ápr.. 11.  23:19 83
[quote:8b292cb6c0="joesalty"]
Édes kiscicám, ha te ebbõl a néhány hozzászólásból, amit itt tettem meg, képet alkotsz rólam, akkor csak gratulálni tudok. Az hogy a Mars nevébõl mire asszociálok annyira messze van az én jellemrajzomtól, mint Makó Jeruzsálemtõl...
Egyébként pedig (csak mellékesen jegyzem meg) a római birodalomról szóló könyvet olvasgatom éppen, ahol mint tudjuk a Mars a had istene... Szal' ennyit a képalkotásról, mely jellemrajzomat érinti...
[/quote:8b292cb6c0]
Édes kiscicám??? Mióta?
Azt gondoltam, hogy a Marsra saját univerzumodból asszociáltad a harcot és nem könyvbõl. A pszichikum minden rezdülése elárul valamit rólunk olvasd inkább Adlert!

Nyiki 2005. ápr.. 11.  23:09 82
A Rock Nyelve!
Azt hogy mi is a Rock nyelve szerintem senkinek nem kellene definiálni!
Egy valami biztos ! Léteznek zenék anyanyelven és idegen nyelven ami anyanyelven íródik azt tökéletesen megérted ami idegen nyelven azt nem biztos. Persze léteznek emberek akiknél ez nem így van és olyanok is akik azt hiszik magukról hogy tökéletesek idegen és anyanyelven egyaránt! (Akinek nem inge ne vegye magára!!!)
Szóval mi is a Rock nyelve? A Szív ha megérti a zenei és a gondolati értelmet és meg dobban! A rock nem csupán mûfaj hanem érzelem világ egyfajta életvitel aminek egyetlen nyelve az érzelem és az értelem.

Tom Murphy Kondor 2005. ápr.. 11.  22:55 81
[quote:22d6d0564a="joesalty"]
Szerintem csak egy félreértés van a dologban.
Könnyû egy olyan ember szavait félreérteni, akinek nem a magyar az anyanyelve.
js[/quote:22d6d0564a]

Szerintem Stab Venom-ot tökéletesen lehet érteni. Megmondom õszintén, baromi szemléletesen fejezi ki magát. Magyar nyelven is többet mond, mint azok, akik azért utasítanak el zenekarokat, mert nem magyarul énekelnek. (A rock és minden rokon stílus nyelve az angol, pontosan úgy, ahogy a chansoné a francia, az operáé az olasz, és így tovább.) Ez az "utca túlsó vége" dolog nagyon igaz...

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky