3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2010. január 30.

Bob Marley 65 éves lenne

Copyright:

29 éve, hogy kiszállt a földi reggae körforgásból, mégis jelen van, köztünk él. A világ reggae társadalma február elején Bob Marley-re, a reggae királyára emlékezik.

A Ladánybene 27 legénysége az elmúlt évekhez hasonlóan ismét egy speciális estével szeretne tisztelegni Marley munkássága előtt. Az A38 Állóhajó színpadára toborozza a hazai reggae mozgalom roots reggae-ben járatos érdekeltjeit, ezáltal szinte valamennyi érintett formációból képviseltetik magukat zenészek.

Masszív reggae alapnak tekinthető a Ladánybene 27 és az Another Day zenészeinek egysége, ami a baráti szinteken túlmutatóan zenei összhangra is vonatkozik. A két banda zenészei állandó cserélődésben és körforgásban kísérik a két házigazda frontembert, Miksát és NOsick-et, illetve az est további vendégeit.
2010 nagy befutója lehet a fiatal CéAnne, aki az új Zagastic frontvonalában énekel és a Ladánybene 27 által indított Judah riddim versenyen elsöprő győzelmet ért el. Rootless Tree – című dalával szerepel is a Color Dem albumon!

A Riddim Colony három taggal is képviselteti magát ezen a reggae ünnepen, az szuggesztív és energikus énekes, G.Ras (aki szintén szerepel a Color Dem albumon, Wild East-című dalával…), illetve a két csodálatos vokálos hölgy, Liló és Sziszi!

A fiatal, ám zeneileg rendkívül tapasztaltnak látszó Knotty Headz dobos-énekes „központi erőműve”, Krecsmáry Zsolt nem titkoltan hatalmas tisztelője a Wailers egykori dobosának Carlton Barrett-nek, ezért néhány dal erejéig Ő ül majd a dobok mögött és énekel is ezen az estén!

És ahogy azt 2005 óta megszokhattuk minden LB27-Marley koncerten, a fúvós szólamokat a PASO fantasztikus zenészei, Tony Ass, Babba Luki, Mr.Vajay és Tommy Hot, azaz a PASO Brass fújja!

Az est koncertélményét kiegészíti az LB Reggae Sound System, a Ladánybene 27 két  szelektora, RasTamás dobos és Bodnár Tibi (T.B. Homelock) gitáros ezen az estén selekta JAHFAR-ral kiegészülve pörgetik a lemezeket. Műsorukon kizárólag Marley dalok, azok feldolgozásai, a Marley család előadóinak track-jei és a korai zenésztársak (Peter Tosh, Bunny Wailer, Aston Familyman Barrett) zenéi szerepelnek.

MARLEY 65
Hungarian Tribute To Bob Marley”
2010. február 4. csütörtök, 21:00 – A38!
Ladánybene 27 meets Another Day

Feat: CéAnne (Zagastic), Gregory G.Ras (Riddim Colony), Krecsmáry Zsolt (Knotty Headz) Liló&Sziszi (Riddim Colony) és a PASO Brass!

LB Reggae Sound System (RasTamás, T.B.Homelock) meets selekta JahFar!

Belépő: 1300 Ft (elővételben), 1600 Ft (helyszínen)

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
kaaboo 2011. febr.. 2.  18:08 1
További érdekességek Bob Marley-ről és a családja többi tagjáról : http://bobmarley.lap.hu/
   

2021. január 20.

Főzzünk embert és együnk tudományt! - a Tudósok ökumenikus diétakoncertje Afrikából

Mit tehet a zenész, ha nem koncertezhet? – teszik fel a kérdést brit, magyar és karagandai tudósok, s mivel immár globális az imperialista kapitalizmus, amelyben elvárt, hogy smileyval a kopoltyúnkon boldog halakként ússzunk, a válasz nem lehet más a túlélés feltételeinek a megteremtése céljából, mint az öröm- és pénzszerzés egyéb módjainak a felkutatása. Tovább

2020. december 14.

Különleges stream koncertet ad a Kiscsillag

A Kiscsillag zenekar egy interaktív bulival zárja az évet, hogy a közönség bepótolhassa az idén elmaradt találkozási lehetőségeket. Tovább

2020. október 29.

Budapest is szerepel az Iron Maiden 2021-es turnéjának listáján

Az IRON MAIDEN bejelentette, hogy többek között egy magyarországi fellépés is bekerült a 2021-es Legacy Of The Beast európai turné utolsó szakaszába, a banda 2021. június 9-én ad koncertet a Groupama Arénában. Előzenekarként a Lord Of The Lost www.lordofthelost.de melegíti majd be a közönséget. Tovább

2020. október 29.

A 2 éves Antares az Akvárium Klubban ünnepel

A magyar könnyűzenei élet egyik legfényesebb ifjú csillaga, az Antares fontos évfordulóhoz érkezett. Bár még csak két évesek, tulajdonosai egy Junior Artisjus Díjnak és az Öröm a Zene fődíjnak, velük indult a Dalfutár 4, és már második lemezüket készítik. A progresszív rock, metal, hip-hop, jazz, funk és soul világot vegyítő zenekar fennállásának második évét az Akvárium Klubban ünnepli 2020. november 20-án. Tovább

2020. október 29.

Ozzy Osbourne Budapestre jön

A Rock and Roll Hírességek Csarnokának újonca, a Grammy®-díjas énekes és zeneszerző OZZY OSBOURNE bejelentette NO MORE TOURS 2 turnéja közelgő angol és európai koncertjeinek új időpontokra történt átszervezését. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky