3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2006. december 6.

Hatodik letöltés testközelből

November 23-án immár hatodik alkalommal rendeztük meg a MyMusic Letöltés bulit, aminek most a budapesti Szociál Klub adott otthont.

November 23-án immár hatodik alkalommal rendeztük meg a myMusic Letöltés Partyt, aminek a pesti Szociál klub adott otthont.

Miről is szól ez a rendezvény, azon kívül, hogy koncerteket szervezünk, és jól érezzük magunkat? A myMusic portál azzal a céllal indult el, hogy a tehetséges és feltörekvő zenekarokat összefogja egy központi helyen, amit mindenki ismer. Legyen egy fórum, ahol minden zenekar megtalálható, ahol meg lehet hallgatni a legújabb zenéket és megismerni a legújabb zenekarokat. A honlapon túl pedig ezek a koncertek, fesztiválok lehetőséget biztosítanak a zenekarok népszerűsítésére, újságok és a televízió bevonásával.

Az eddigi bulikkal ellentétben, a mostani rendezvény egy kicsit kivétel volt. Korábban próbáltunk különböző stílusú zenekarokat egy színpadra állítani, ez a buli viszont csak a rock szellemében telt és egy ízig – vérig rock & roll estén vehetett részt a közönség. Elsőként a Flúg zenekart „töltöttük le” a színpadra. A Flúg – mostmár hosszú ú-val – négytagú formáció, vokálcentrikus modern rockzenét játszanak. Érdemes odafigyelni rájuk, hiszen az elmúlt egy évben több tehetségkutatón és rockfesztiválon szerepeltek dobogós helyen és a nagylemezükre sem kell már sokáig várni.

- Miben nyilvánul meg az énekközpontúság a zenétekben?
- A számaink egy többszólamú, váltakozó énekre épülnek, az énekesünkön kívül, a zenekar minden tagja énekel, még a dobos is. Ettől sokkal egyedibbé válnak a számok.
- Mit jelent számotokra a modern rockzene?
- A rocknak minden válfaja megtalálható a számainkban, amit a klasszikus rock magába foglal, egészen a 60 – 70 – es évektől, viszont a mai hangzással szólaltatjuk meg a nótákat. Mivel a zenekarban mind a négyen másképp közelítjük meg ezt a műfajt, ezért a stílusok is különbözőképpen jelennek meg, vannak „zúzós” számok, pop dalok, alternatív jellegű számok, ezek ötvöződnek a zenénkben. Nemrég jelent meg „Kiszakadt belőlem…” - címmel egy 6 számot tartalmazó EP ami teljesen jellemez minket. Az Iker című számunk, élő példa a zenekar kettős arcára, a könnyedebb populáris vonal és a keményebb rockos vonal nagyon jó megférnek egymás mellet
- A dalszövegek mélyebb mondanivalót tükröznek, tudatosan koncentráltok erre?
- Igen, a szövegeink inkább verses jellegűek, hangulatukat tekintve pedig elgondolkodtatóak. Próbálunk a kornak megfelelően aktuális dolgokról írni, egyfajta tükröt állítani, ugyanakkor nem egyértelműen csak a társadalomkritika jellemző a számainkra, próbálunk több mindent belesűríteni egy dalba.
- Merre láthat titeket a közönség?
- Mivel biatorbágyi székhelyű a zenekar, főleg Pest megyében szoktunk koncertezni, szívesen járunk vidékre, az a tapasztalatunk, hogy ott sokkal közvetlenebb a közönség, mint Budapesten.
- Budapesten a konkurencia is nagyobb, főleg a rockzenekarok esetében…
- Igen, sokkal nagyobb a klubélet és ezek megosztják a közönséget és láthatóan utánpótlás is akad bőven. Azt látjuk, hogy a zenekarok többsége csak „jól bevált” klasszikus rockzenét játszik, nem mernek kockáztatni, újítani. Éppen ezért ezek a zenekarok nem jelentenek kockázati tényezőt számunkra, hiszen minden csapat átesik egy természetes rostán - ahogy mi is részt vettünk tehetségkutatókon jó eredménnyel – vagy lemorzsolódik, vagy pedig a zenei életben a helye és akad számukra több lehetőség.


Flúg

Flúg zenekar



Következő együttesként a Rotkreis zenekart láthattuk a myMusic színpadán. A Rotkreis zenekar szintén dallamos rockzenét játszik és zenéjükben az ének ugyanúgy domináns szerepet tölt be. Nagyrészt saját számokat adnak elő, amibe időnként belefér Black-Out, Jamie Winchester & Hrutka Róbert, vagy Staind feldolgozás, természetesen a zenekar saját profiljára átalakítva. Jelenleg egy saját klippen dolgoznak.

- Hogyan értékelitek a hatodik myMusic-os bulit?
- Nagyon tetszett nekünk. Az eddigiektől eltérően új helyszínen rendezték meg, kevesebb fellépővel, ezért a hangulat nem ült le, a közönség az elejétől a végéig élvezte a koncerteket.
- A myMusic oldal segített nektek az előrejutásban?
- Egyértelműen igen. A Rotkreis 2006 februárjában a hónap zenekara lett, majd zenéltünk a harmadik Letöltésen. Azóta több fellépést és médiaszereplést köszönhetünk a myMusic csapatnak, rengeteg jó kapcsolatot szereztünk ezeken a találkozókon. Jópár koncertmeghívás kaptunk úgy, hogy valaki a myMusic oldalon keresztül talált ránk.
- Mint feltörekvő zenekar, mi a véleményetek a rockzene helyzetéről ma Magyarországon?
- Én egyetértek azokkal, akik szerint a rockzene már soha nem lesz olyan, mint régen. Ezt el kell fogadni, a társadalom és a zene is megváltozott. Sokak szerint a rockzene a legfontosabb üzenete a "lázadás" ettől viszont nem fogják többen szeretni. Ha azt akarjuk, hogy széles körben elterjedjen a zenénk, befogadhatónak, élvezhetőnek is kell lennie. Ez nem "a rock árulása", ahogy egyesek mondják, hanem a közönség kiszolgálása. Csak akkor lehet elterjeszteni, ha ez az akarat erős piaci igényként is jelentkezik. Egy nagy kiadó viszont mindig a biztosra utazik, mivel célja a profit, nem kísérletezik. Ha valaki olyan népszerű lesz, hogy érdemes vele foglalkozni (ez milliókban mérhető), akkor foglalkoznak vele, mások csak üzleti kockázatot jelentenek. A tömegmédia is ezen elvek alapján dolgozik, viszont a népszerűség jórészt ott dől el. Ezért olyan nehéz előrelépni, ezért tűnik a magyar rockzene "állóvíznek".


Rotkreis

Rotkreis zenekar


Utolsó zenekarként az Armada lépett színpadra. Ami nem volt túl szerencsés számukra, hiszen az időbeli csúszás miatt csak a legkitartóbbak tudták kivárni a koncertet. De megérte, hiszen az egész rockeste koronázásaként, egy vérbeli metálbulira tombolhattunk.

- Ti hogy éreztétek magatokat a Mymusic-os bulin?
- A myMusic-os buli tulajdonképp nem lett volna rossz, csak egy gond volt vele,
hogy csütörtök volt. Ráadásul egy még nem bejáratott helyen. De ezeket az
apróságokat leszámítva mi jól éreztük magunkat, bár a többi zenekarhoz képest
úgy éreztük, kissé keményebb zenét játszottunk, és ettől egy kicsit kilógtunk a
sorból. De nem mentünk haza, szépen kivártuk hogy a színpadra léphessünk, és
tisztességesen végig játszottuk a koncertprogramot.
- Olvastam a szövegeiteket és nagy részük borongós, és a magányról szól.
- A szövegek 60-70%-a még a régi énekesünket illeti, ő mindig a saját lelki világáról írta a számokat, melynek a témája a csajok, az egyedüllét, és a hovatartozás volt. Az új szövegeket már Balázs írja, nincs még kimondott koncepció, hogy miről fognak szólni a számok, eddig elég vegyes érzelmekről szólnak.
- Elég kemény zenét játszatok, pontosan milyen ez a stílus?
- A stílusunk mostanában a RnR és a System of a Down keveréke némi Slipknot beütéssel. Szóval súlyos lehangolt gitárok, gyors és ugrálós tempók váltakozásával.
- Több zenekar elég lesújtóan nyilatkozott a rockzene helyzetéről manapság. Ti hogy érzitek?
- Mi is azt tapasztaljuk, hogy a rockzene mai helyzete Magyarországon siralmas. Az emberek sajnálják már kiadni azt a pár forintot egy koncertélményért. Nyugaton kezd visszajönni megint a rockzene, reméljük, hamarosan elér újra hozzánk is. Mi még nem érezzük azt, hogy újult erőre kapott volna, sőt, ha már kicsit fúj a szél, vagy leesik 2 csepp eső, az emberek ki sem mozdulnak otthonról egy rockkoncert miatt.
- Az emberek nem kíváncsiak az igényes rockzenére?
- Az a legnagyobb probléma a mai világban, hogy pont az igényes zenére nem kíváncsiak már. Persze rengeteg jó zenekar van, csak nem sok rockzenekar lesz képes betörni a rockzeneiparba.
- Hol lesztek láthatóak legközelebb?
- Idén még 2 koncertünk lesz.
December 15. - Bp., Ó borozó
December 23. - Piliscsaba, Kazamata



Armada

Armada zenekar



Így történt a hatodik Letöltés buli, ha nem hiszitek, gyertek el december 19-én a Jam pub-ba és cáfoljátok meg! Hogy lehet fellépni? Ha már regisztráltatok a myMusic oldalán, fogtok kapni e-mailt a következő buliról, lehet jelentkezni, mindenkit meghallgatunk, és mindenkit várunk! Addig is jó bulizást, találkozunk a myMusicon!

UI: bárkit letölthetünk…


Gergály Judith

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky