3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2006. március 7.

Februári koncertélmények

A hónap első koncertélményét Érden, a Spáten clubban éltem át február 2-án, ahol Balogh Misi és a Tritónus zenekar játszott. Érdekességképpen megemlítem, hogy a zenekar basszusgitárosa Zsoldos Tamás neve ismerős lehet innen-onnan, ahogyan a zenekar többi tagja sem ma kezdte a pályát. Mivel teljesen friss és ismeretlen volt a felállás, az ígéretes nevek ellenére nem volt dugig a hely. Sőt!
Egyébként maga a hely is friss és ismeretlen volt még!
A zenekar „öregjei” hibátlanul játszották az időnként meglepő fordulatokkal teli dalokat, egyedül az énekben találtam kivetnivalót, amit az egyébként kitűnő billentyűs követett el. De azt is csak azért, mert szőrszálhasogató vagyok!
Mivel javában „hallgatható de nem táncolható” dallamok terítették be a Spáten Klub kellemes hallgatóterét, a közönség fegyelmezetten kortyolta hely színvonalához képest bizony nagyon olcsón mért söröket, és csak a dalok végén törtek ki vastapsban! Azoknak ajánlanám ezt a zenekart egyébként, akik szeretik a nívós, „megfejtős” zenéket, a Henderson, SV Vaughan Weather Riport jellegű dolgokat, és szívesen találkoznának emberközeli legendákkal.

Tritónus


E kiváló formáció után, mi, a Greyhound zenekar léptünk a színpadra. Nekünk már könnyebb dolgunk volt, hiszen a közönség már tisztességesen „bemelegedett” a jó daloktól és jó nedűktől, és az est végére csak úgy pörögtek-forogtak előttünk a táncos-kedvű lyányok.

Greyhound


Másnap, pénteken este lelopakodtunk a Lompos Farkasba, ahol jóbarátunk, Vazul koncertjére voltunk kíváncsiak. A Blues Rádió Budapest nevezetű banda olyan tisztességesen nyomta a bluest, hogy a zeneszerető csinos fiatal lányokat teljesen megbabonázták. Meglepő és egyben felvillanyozó volt azt a korosztályt és réteget, akikkel az ember leginkább a diszkók műanyag és trendi világában találkozik, valamilyen csodával határos módon itt találni, önmagából kikelve a ZENÉ-ért rajongva látni! Mi is táncoltunk volna, de már nem volt hely a „tánctéren”, és a zenekart sem nagyon láttunk a sok ugrabugrától. De a zene önmagában is elég volt – határozottan összerakott ritmusszekció – remek gitárosok, szimpatikus és éber frontember, na és természetesen a herfli(s) sem volt kutya! Sőt, véleményem szerint a Blues Rádió Budapest igazán megérdemelné, hogy jobban bekerüljön a köztudatba, és a Magyarországon elismert, élvonalbeli blues zenekarok közé.

Blues


Sokkal több koncertre szerettem volna eljutni ebben a hónapban, de sajnos közbejött egy kis gyengélkedés. Például rágyúrtam a Half Past Red koncertjére is a Zappa kávézóban, és azt, hogy nem sikerült eljutnom oda, már csak azért is nagyon bánom, mert a koncertet követő napon a zenekar már saját felbomlását hirdette. Vajon mi történhetett aznap éjjel?

Az FC Popról való lemaradást annak köszönhettem, hogy nem férünk be a Szimplába, de egy fél Tears in Heavent meghallgattam azért, és eldöntöttem, hogy még visszatérek ide meghallgatni a két gitáros srácot.

Talpra állásomat a Fat Mo’sban ünnepeltem meg egy kedves barátommal ahol a Cool Minerst hallgattuk meg. Bár tudatomat elhomályosította a helyszínen elfogyasztott sok bor, de mint gyakori és elfogult koncertlátogató, kisujjamból kirázok Nektek egy beszámolót.
Szóval, mindazoknak az ínyenceknek ajánlanám őket, akiknek nem elég a legjobb bulizós dalok középszerű előadása, hanem profi zenészekre vágynak, és persze a legjobb hangú csajok előtt szeretnének tombolni. A zenekar egyik sajátossága az, hogy rutinosan cserélgetik a tagokat, ezért kétszer nem láthatod őket ugyanabban a felállásban, ugyanakkor a varázs sosem változik. Ezen a neves estén az elválaszthatatlan barátnő-páros, a szemet és fület egyaránt gyönyörködtető szőke és fekete csoda varázsolt el bennünket. Már csak miattuk is érdemes megnézni a zenekart egyszer. De itt van még a remek fúvós szekció is, ami határozottan sármos fiatalemberekből áll, és akik nem csak a fúvós hangszerekhez értenek, hanem remekül csörgetnek és ütögetnek is ezt azt, ha kell. A ritmusszekció is hibátlan volt, nem is maradt sokáig üres a kicsinyke táncparkett a zenekar előtt. Mivel legalább nyolc embert láttam a színpadon (később már a dupláját), ezért nem is próbálok meg mindenkiről egyenként ódákat zengeni… viszont végezetül kiemelném még a koncert utolsó perceit felpergető latinos blokkot, ahol Winand Gábornak, az este sztárvendégének finom és káprázatos ének- és fuvolaszólóit hallhattuk kibontakozni.

Cool Miners


Pénteken is egy remek mulatságba csábíttattam el magam, méghozzá a Silvuplé varietében játszó Részemről Ok! zenekar koncertjét néztem meg, akik főleg blues és rock feldolgozásokat szólaltattak meg. Gyengéd szálak is kötnek ehhez a zenekarhoz, hiszen a húgom vokálozik, és csörgőzik itt, többek között ezért is szerencsém volt követni a zenekar pályafutását és fejlődését. Nos, leesett az állam, hogy milyen profin szólaltak meg a lányok és a srácok! Habár javarészt jól ismert dalokat adtak elő, ezek közül sok egészen egyedien szólalt meg, teletűzdelve apró kis „meglepetésekkel”. Az az izgalom, amit akkor szoktam érezni, ha szívemnek kedves, de még pályájuk elején járó emberek koncertjén vagyok azonnal elmúlt, és hagytam, hogy lábam vidáman üsse a taktust. Az egyre vagányabb, és rockosabb repertoár persze másokat sem hagyott tompa mozdulatlanságban pihenni, és hatalmas vastapsot kapott a közel egy órás műsorért a hat tehetséges zenész.

Nos, erre futotta februárban, de vigyázzatok, mert könnyen megeshet, hogy a Ti koncerteteken is felbukkanunk hamarosan! Hozzászólásaitokat továbbra is a „hozzászólások a kritikákhoz” fórumba várjuk szeretettel. Gyakoroljatok szorgalmasan, és sütkérezzetek meg minden adódó kisebb nagyobb sikerben, mint e gyenge tavaszi napsütésben.

Zenészüdvözlettel:
Mónika

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky