3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2018. március 19.

Új dallal, Brandt Brauer Frick és Vessels-remixekkel tér vissza a mius

Copyright:

Egy lüktető, magával ragadó single-lel és erős remixpakkal jelentkezett be a mïus, ezzel felvezetve az áprilisban megjelenő vadiúj nagylemezt. A Torso című dal szokatlan ritmikussága már ízelítőt ad az új zenei koncepcióból, amit a Brandt Brauer Frick és Vessels-remixek csak tovább fokoznak.  A Théque Records gondozásában debütált anyag Álmos Gergő projektjének kollekciózáró, "Twentytwo 22" címet viselő albumán lesz elérhető.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

"A Torso címe a hiányos, végtag nélküli szoborra utal, a tökéletlen szépségre, a tökéletlenségben keresett perfekcióra. A reneszánszban ezek a szobrok nem töredékek voltak, hanem tudatosan hiányos alkotások. A dal tekintetében is tudatosan kerestem és használtam tökéletlennek ható elemeket" - mesélt a dalról Álmos Gergő.

A Torso a BBC-n premierezett, Tom Ravenscroft azonnal bepakolta heti szettjébe, így került a dal olyan előadók közé, mint James Blake vagy Onra. Ráadásul az eddigi szakmai visszajelzések is nagyon pozitívak: Laurent Garnier szerint "elképesztően jó", mellette többek között Peter Kruder (Kruder&Dorfmeister), Sebastien Devaud (Agoria), Sebastian Chenut (Scratch Massive), Severino Panzetta (Horse Meat Disco) lemeztáskájába került már be a dal.

"Nagyon meglepett a dal nemzetközi fogadtatása, a BBC-re nem is nagyon számítottam, először azt hittem, valamelyik remix érdekli őket, de az eredetire hangolódtak rá nagyon" – avat be Gergő.

Nem véletlen, hogy a Torso és a remixverziók premierezésébe a francia Trax Magazine és a brit The Skinny magazin is beszállt. "Mióta az előző lemez a berlini Sonar Kollektivnél megjelent, azóta ügyelünk arra, hogy külföldi platformokon is bemutatkozhassunk, és szuper visszajelzés, amikor ilyen impozáns zenei magazinok érdeklődnek az anyag iránt."

A Torso viszont nem csupán egy track formájában érkezett, rögtön két újragondolt verziót is kapott. A Brandt Brauer Frick és Vessels remixek merőben más kontextusba helyezik az eredeti singlet és visszaterelik az igazán zűrös elektronika irányába.

De meséljenek ők a mixekről:

Brandt Brauer Frick:

"A remix teljes mértékben az eredeti dal mintáiból építkezik, kiegészítve egy-két pluszban felvett sávval. Ezeket a saját házi zongoránkon vettük fel, amit minden BBF számhoz használunk, legyen szó rendes zongora hangzásról vagy elvontabb mintáról. A számot továbbá inspirálta Arto Mwambé zenéje is." - árult el a remixről Jan Brauer.

Vessels:

"Nagyon élveztem, hogy ezen a dalon dolgozhattam. Amint beemeltem a kísérteties énektémát, rögtön tudtam milyen irányba szeretném a dalt elvinni. Nagyon megtetszett a ritmusa és az struktúrája a dalnak, ahogy az építkezik, és folyamatosan kibontakozik." - Lee J Malcolm (Vessels)

Az új nagylemez egy trilógia záró eleme, ahol az előző EP, az Isola a kapocs a két nagylemez között. Az anyag egyébként egy év sűrű munkáját tömöríti, amit szegedi, budapesti és londoni stúdiókban rögzített a mïus. Az albumon három énekessel dolgozott együtt Álmos Gergő. Hegyi Dórival aka OHNODY, aki az Eigengraun már szerepelt, másik ismert hang Raf Skowroński, a JÓGA zenekar frontembere, az előző mïus EP-n, az ISOLA-n is jelen volt. Viszont új énekes a lemezen Szőke Zoli, akit a Tape Delay vagy a Deep Glaze zenekarból lehet már ismerni. A stúdióban felvett fúvós és vonós szekciók mellett dobokon Gulyás Kristóf, basszuson pedig Mezey Tamás hallható még, akik alaptagjai a mïusnak élőben is.

A mïus "Twentytwo 22" című lemeze áprilisban premierezik, ezt követően a srácok elindulnak egy európai miniturnéra – cseh, lengyel és német állomásokkal, májusban pedig jön a budapesti lemezbemutató.

 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. április 28.

Igazi búcsúdal a Follow The Flow új száma

Sokféle búcsú van: elválunk szerelmektől, barátoktól, fontos mentoroktól és tanárainktól, van, hogy új utakra lépünk, más iskolák várnak bennünket. A ballagási időszak közeledtével a búcsú gondolata foglalkoztatta a Follow The Flow tagjait, akik a saját életükben is a legkülönfélébb módokon szembesültek az elengedés nehéz – és többnyire fájdalmas – feladatával. Tovább

2024. április 27.

Megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez. Tovább

2024. március 27.

Az Irie Maffia zenekar új dallal és klippel jelentkezett

Az Irie Maffia márciusban jelentette meg ’Mellettem’ című új kiadványát, ami több szempontból is formabontó a zenekar életében. Tovább

2024. március 7.

AWS videoklip premier

Megjelent a negyedik single az AWS új, májusban érkező, ebben a felállásban első lemezéről melynek címe Fények Nélkül. Tokay Péterrel forgatott a zenekar videoklipet a dalhoz. Tovább

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky