2014. február 15.
Vastag Csaba, Majka, Charlie, Balázs Fecó, a Kiscsillag zenekar, Csepregi Éva, Korda György és Balázs Klári is megkóstolja majd az ország legnagyobb kocsonyáját, amely Miskolcon, a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangon készül majd el. Az óriáskocsonya készítőinek számításai szerint mintegy 728 adag avagy 290 liter kocsonya készül majd Miskolcon, a Szinva-teraszon, a Kocsonya Farsang egyik helyszínén.
"Bár nagy gyakorlatunk van a hatalmas ételadagok készítésében, ez a feladat nekünk is nagy kihívás" – mondta Zsóka Roland, a Miskolci Közintézmény Működtető Központ élelmezési igazgatója, aki „levezényli” a hatalmas adag ínyencség főzését, amelyben a Szentpáli Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskola gasztronómiai szakemberei és diákjai is segédkeznek.
"6, egyenként 70 literes üsttel vonolunk ki majd a helyszínre csütörtök délután, amelybe 12 sertésfej, 90 kg sertésköröm, 20 kg sertésbőr, 6 kg füstöltcsülök, 5 kg fokhagyma, 10 kg vöröshagyma kerül még. Az „alágyújtás” ünnepélyes keretek közt zajlik majd fél ötkor, majd hat órán át főzzük. Terveink szerint éjjel egy óra körül vesszük le a tűzről, kicsontozzuk és kiterítjük egy 8 cm magas, 1,30 méter széles és 2,80 méter hosszú tepsiben. Ezek után pedig nem lesz más dolgunk, mint várni, hogy megdermedjen."
Zsóka Roland azt is elmondta, az elkészült óriáskocsonyát úgy szeletelik majd fel, mint egy tortát. A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangon egyébként készül egy Díszkocsonya is Járcsics Emil, a Magyar Gasztronómiai Szövetség miskolci régiójának alelnökének köszönhetően, amelynek szintén tekintélyes méretei lesznek, hiszen egy majdnem két méter átmérőjű tányérban csodálhatják meg a február 20-23 között tartó mulatság látogatói. Ebben zöldségekből, aszpikból és más összetevőkből olyan művészeti alkotás születik majd, amelyben megformálják többek között Miskolc város címerét és a környékre jellemző más nevezetességeket is.