3427 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. február 11.

Történelmet írt a Children Of Distance!

Copyright:

Magyarországon a zenei produkciók közül elsőként a Children Of Distance ért el 300.000 fős rajongótábort Facebookon, miközben számtalan egyéb online rekordot is felállított az alig több mint 7 éves banda.

A hazai hip-hop, rap és pop világának immár legnépszerűbb csapata a 2006-ban alakult Children Of Distance együttes, melynek elmúlt 7,5 éve nem más, mint maga a megtestesült sikertörténet. Annak ellenére, hogy megalakulásakor a banda saját bevallása szerint is halva született ötletnek indult az egymástól több száz kilométerre lakó tagok miatt - akik korábban sohasem találkoztak személyesen - mára elérték, hogy a legkedveltebb hazai együttes legyenek!

Egyedül a világ közepén című debütáló albumuk egy valódi stíluskeresés volt, melyből mindössze 4 példányt adtak ki; ebből 3 a banda tagjainak tulajdona, míg a 4. Sub Bass Monsternél van, akinek fórumán ismerkedtek meg egymással a későbbi tagok.

A rajongóknak ezt követően mindössze egyetlen évet kellett várniuk az első - nagyközönség számára is elérhető - elgondolkodtató hangvételű és kiforrott stílusú Csapó kettő című albumra, melynek köszönhetően olyan nótákat ismert meg a közönség, mint a 2007-es év öt legjobb dala közé bekerült Emlékezz rám vagy épp a 2008-ban ugyanezt a bravúrt produkáló Beforratlan sebek, miközben a daloknak otthont adó korong az év albuma kategóriában kapott jelölést a hiphop.hu rangos díjára.

A számháború pedig innentől vált igazán figyelemre méltóvá: a csapat hazai együttesként elsőként hagyta el az 1 millió kattintást, majd a 2 milliót, miközben első igazi debütáló albumuk összes dalának YouTube-megtekintése meghaladta az 1 milliót! Nem volt ez másképp a 333 km címet viselő 2010-es albummal sem: az Emlékezz rám 2 című klip 1 év alatt elérte a 4 milliós nézettséget, napjainkban pedig igen közel jár a 7 (!) millióhoz, míg a Kedves naplóm átlépte az 1 milliót és napjainkra megközelítette a 3 milliót!

A IV. felvonás című, sorban 4. nagylemezüknek köszönhetően 2012 is a siker éve volt a csapat számára: elnyerték 2. Comet-díjukat és a BRAVO Otto gálán az év együttesének járó díjjal büszkén pózoltak csakúgy, mint a Transilvanian Music Awardson, ahol ugyanebben a kategóriában győzedelmeskedtek.

Sikereik csúcsa pedig csak most következik: az idei év elején Facebookos rajongóik száma a hazai zenei életben elsőként haladta meg a 300 ezret, miközben YouTube-on több mint 80 millió (!) lejátszás fűződik az együttes nevéhez. A sikersorozat pedig a megannyi telt házas koncerttel és a rajongók cseppet sem szűnő szeretetével és érdeklődésével folytatódik. Ahogy a Children Of Distance mondaná: Legnagyobb siker a rajongók szeretete.

7 év, 12 kézzel fogható siker - a Children Of Distance karrierje számokban:

 • A legkedveltebb magyar együttes Facebookon: Magyarországon elsőként a zenei produkciók közül a Children Of Distance érte el a 300.000 tagot!
 • Egyetlen hét alatt ennyien láttak bejegyzést az oldalról: 1.126.024 fő
 • Beszélnek róla: 97.000 fő
 • A leghallgatottabb magyar együttes a YouTube-on: 65 millió (!) lejátszás
 • VIVA Comet-díj: 3 egymást követő évben (2011-12-13) a legjobb együttes
 • BRAVO Otto-díj: 2 egymást követő évben (2012-13) a legjobb együttes
 • Transilvanian Music Award-díj 2 egymást követő évben (2012-13)
 • MAHASZ listavezető sláger
 • Több száz fellépés
 • 4 nagylemez
 • Két kislemez
 • 7 videoklip (Súgd meg, Örökké, Még utoljára feat. Oláh Ibolya, Márványtábla helyett, Kedves naplóm, Emlékezz rám 2 feat. Patty, Nélküled annyira más)

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2023. november 8.

Megjelent a Belmondo új lemeze

Bakelit formájában jelent meg a Belmondo legújabb zenei anyaga, amelyen az utóbbi 2-3 év Czutor szerzeményei és négy vadonatúj dal hallható. Petőfi születésének 200 éves évfordulója előtt tisztelegve a költő három versét is megzenésítette a zenekar, sőt az album címét is („Királyok kutyái”) az egyik Petőfi vers, „A kutyák dala” adta. További érdekesség, hogy két zenei kollaboráció hallható rajta. A lemez első dala („A fákról a formád jut eszembe”) Volosinovszky György színész és a Belmondo közös szerzeménye, előadása. Az utolsó szám pedig egy Müller Péter Sziámival közös darab, a „Lakik bennem egy kisgyerek”. Tovább

2023. október 12.

Ki van a dal mögött?

Felismerjük, ha van ember a dal mögött, de azt már nehezen, ha MI-t is használtak hozzá. Meglepő eredménnyel zárult az Artisjus MI-dalfelismerő kísérlete. Tovább

2023. szeptember 8.

Molnár Tamás és Pajor Tamás közös ügye

A „Világot cserélek” az év talán legdrámaibb videoklipje, melynek középpontjában a háború, mint korunk rémséges és evidenciaszintre emelt létélménye áll. A dal Pajor Tamás tollából indult, majd Molnár Tamás refrénjeivel nyerte el végleges formáját. „A képi anyag egy disztópikus világot fest, tele utalásokkal. Tovább

2023. szeptember 8.

Ismét közös lemezt adott ki Azahriah és DESH

Bevált csapaton ne változtass, tartja a mondás, és jelenleg nincs csapat a magyar könnyűzenében, amely jobban bevált volna, mint Azahriah és DESH párosa: 2022-ben a magyar streamelők kettejük közös dalát, a Pullupot hallgatták meg a legtöbbször az NMHH hivatalos statisztikái alapján – mintegy 6,5 milliószor. És ez csak egy a duó számos rekordja közül. Tovább

2023. május 15.

Nemzetközi lemezkiadó figyelt fel a magyar garázsrock zenekarra

A klasszikus, nyers rock and roll és a modernebb, dalközpontú garázsrock sajátos keverékét játszó The Trousers srácairól legutóbb akkor adtunk hírt, amikor gőzerővel készültek közép-európai turnéjukra. A csapat azóta Csehország első számú punk-rock’n’roll produkciójával, a Degradace formációval karöltve négy országban zenélt a helyieknek, például Bécs, Trencsén, Prága, valamint Jindrichuv Hradec városaiban. A „Monarchy Madness II.” turné nagy sikerrel dübörgött minden állomásán, így jövőre megrendezésre kerül a harmadik felvonása. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky