3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2014. február 11.

Történelmet írt a Children Of Distance!

Copyright:

Magyarországon a zenei produkciók közül elsőként a Children Of Distance ért el 300.000 fős rajongótábort Facebookon, miközben számtalan egyéb online rekordot is felállított az alig több mint 7 éves banda.

A hazai hip-hop, rap és pop világának immár legnépszerűbb csapata a 2006-ban alakult Children Of Distance együttes, melynek elmúlt 7,5 éve nem más, mint maga a megtestesült sikertörténet. Annak ellenére, hogy megalakulásakor a banda saját bevallása szerint is halva született ötletnek indult az egymástól több száz kilométerre lakó tagok miatt - akik korábban sohasem találkoztak személyesen - mára elérték, hogy a legkedveltebb hazai együttes legyenek!

Egyedül a világ közepén című debütáló albumuk egy valódi stíluskeresés volt, melyből mindössze 4 példányt adtak ki; ebből 3 a banda tagjainak tulajdona, míg a 4. Sub Bass Monsternél van, akinek fórumán ismerkedtek meg egymással a későbbi tagok.

A rajongóknak ezt követően mindössze egyetlen évet kellett várniuk az első - nagyközönség számára is elérhető - elgondolkodtató hangvételű és kiforrott stílusú Csapó kettő című albumra, melynek köszönhetően olyan nótákat ismert meg a közönség, mint a 2007-es év öt legjobb dala közé bekerült Emlékezz rám vagy épp a 2008-ban ugyanezt a bravúrt produkáló Beforratlan sebek, miközben a daloknak otthont adó korong az év albuma kategóriában kapott jelölést a hiphop.hu rangos díjára.

A számháború pedig innentől vált igazán figyelemre méltóvá: a csapat hazai együttesként elsőként hagyta el az 1 millió kattintást, majd a 2 milliót, miközben első igazi debütáló albumuk összes dalának YouTube-megtekintése meghaladta az 1 milliót! Nem volt ez másképp a 333 km címet viselő 2010-es albummal sem: az Emlékezz rám 2 című klip 1 év alatt elérte a 4 milliós nézettséget, napjainkban pedig igen közel jár a 7 (!) millióhoz, míg a Kedves naplóm átlépte az 1 milliót és napjainkra megközelítette a 3 milliót!

A IV. felvonás című, sorban 4. nagylemezüknek köszönhetően 2012 is a siker éve volt a csapat számára: elnyerték 2. Comet-díjukat és a BRAVO Otto gálán az év együttesének járó díjjal büszkén pózoltak csakúgy, mint a Transilvanian Music Awardson, ahol ugyanebben a kategóriában győzedelmeskedtek.

Sikereik csúcsa pedig csak most következik: az idei év elején Facebookos rajongóik száma a hazai zenei életben elsőként haladta meg a 300 ezret, miközben YouTube-on több mint 80 millió (!) lejátszás fűződik az együttes nevéhez. A sikersorozat pedig a megannyi telt házas koncerttel és a rajongók cseppet sem szűnő szeretetével és érdeklődésével folytatódik. Ahogy a Children Of Distance mondaná: Legnagyobb siker a rajongók szeretete.

7 év, 12 kézzel fogható siker - a Children Of Distance karrierje számokban:

 • A legkedveltebb magyar együttes Facebookon: Magyarországon elsőként a zenei produkciók közül a Children Of Distance érte el a 300.000 tagot!
 • Egyetlen hét alatt ennyien láttak bejegyzést az oldalról: 1.126.024 fő
 • Beszélnek róla: 97.000 fő
 • A leghallgatottabb magyar együttes a YouTube-on: 65 millió (!) lejátszás
 • VIVA Comet-díj: 3 egymást követő évben (2011-12-13) a legjobb együttes
 • BRAVO Otto-díj: 2 egymást követő évben (2012-13) a legjobb együttes
 • Transilvanian Music Award-díj 2 egymást követő évben (2012-13)
 • MAHASZ listavezető sláger
 • Több száz fellépés
 • 4 nagylemez
 • Két kislemez
 • 7 videoklip (Súgd meg, Örökké, Még utoljára feat. Oláh Ibolya, Márványtábla helyett, Kedves naplóm, Emlékezz rám 2 feat. Patty, Nélküled annyira más)

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. január 11.

Január 23-án adják át a Petőfi Zenei Díjakat

A hagyományos, nyári időpont helyett január 23-án a Duna TV kétórás showműsorában adják át - immár ötödik alkalommal - a Petőfi Zenei Díjakat. A Petőfi Rádió és az M2 Petőfi TV névadóját formáló szobrokat 12 kategóriában kapják a hazai könnyűzene legjobbjai. Az életműdíjat idén Horváth Charlie veheti át. Tovább

2021. január 10.

Kétoldalú minden érem - megjelent a magyar olimpiai dal

Szakács Gergő, Diaz és Fura Csé legújabb dala a sportolói élet kihívásainak és sikereinek két oldaláról szól. A zenészek saját tapasztalataikat írták le a dalban, amely a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a Magyarock megbízásából készült. Tovább

2021. január 10.

A Casablanca 2021-es kiadásával ejt rabul Zséda és Kökény Attila

Ha Zséda és Kökény Attila összeáll, abból mindig sláger születik, és ez most sincs másként. A páros egy vérbeli power balladával jelentkezik, ami nem csak fülbemászó, hanem a szívünket is azonnal rabul ejti. Tovább

2020. december 16.

Fél év után Curtis klip

Fél év hallgatás után mesteri klippel robban be Curtis. Az ország kedvenc ezerarcú rappere most új szerepben mutatkozik be, akciófilmbe illő jelenetekkel borzolja a kedélyeket. Tovább

2020. december 15.

Megjelent Saya Noé első nagylemeze

A ’Museum of Sins’ a Malaysiában, zenész családban felnőtt budapesti énekesnő-dalszerző, producer Kőrös Mimi, művésznevén Saya Noé első nagylemeze. Mint a nemzetközi karrierben gondolkodó fiatal, feltörekvő zenészek generációjának egyik legígéretesebb tagja (aki rögtön az első évében felkerült a HOTS magyar zenei export ajánlólistájára), közel egy évig dolgozott a lemez 12 nagyon személyes hangvételű, mély gondolatvilágú dalán, melyek lágy, időnként melankolikus electropop hangszerelésbe öltöztek, egy csöppnyi alternatív felhanggal, számos stílusból merítve a modern traptől a trip-hopig. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky