3428 zenekar 12452 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2013. október 15. | govinda

Letűnt dicsőség – elhagyatott szórakozóhelyek a világban

Copyright:

Különböző okokból sajnos gyakran megesik, hogy egykor működő szórakozóhelyeket kénytelenek bezárni, felszámolni. Ennek egy extrémebb fajtája, amikor az adott helynek vagy nem lesz gazdája, vagy pedig nem lehet azonosítani a tulajdonosát – így válhatnak az elhagyatott épületek nagyon izgalmas turisztikai látványosságokká. Most ezekből mutatunk nektek néhányat.

Majestyk Nightclub – LeedsAz épületet 1922-es megnyitásakor eredetileg Majestic Mozinak hívták, majd 1969-ben átkeresztelték Majestic Bingora, végül 1993-ban kapta a Majestyk nevet és nyerte el a klubstátuszt. Annak ellenére, hogy az épület külső pompája megőrződött, a Majesytkben tobzódtak a kevésbé nívós bulik. A Majestyk valaha Leeds legnagyobb és legkedveltebb szórakozóhelyei közé tartozott, a maga 3310 fős befogadóképességével. Végül a hanyatló népszerűségnek és a növekvő konkurenciának köszönhetően 2006 júniusában végleg bezárt.

Tuxedo Royale bulihajóA Tuxedo Royale („leánykori nevén” TSS Dover) korábban autóskompként működött, majd állóhajó formájában csináltak belőle klubot, és így üzemelt az Egyesült Királyságban a nyolcvanas évektől egészen 2000-ig. A hajó a Tyne folyón, Newcastle upon Tyne-ban állomásozott, azonban elköltöztették Middlesborough-ba, amikor a testvérhajóját, a Tuxedo Princesst vontatták a helyére, Glasgow-ból Newcastle-be. (A mi A38-unk szerencsére még működik.)

Starlight Music Theatre – New YorkA Starlight Music Theatre, vagy, ahogyan becézik, a sátor, egykoron olyan sztárokat üdvözölhetett a színpadán, mint Bob Hope, Sammy Davis Jr., Johnny Cash vagy Diana Ross. A hely – ami alapjában véve egy hatalmas, ovális, zöld és narancssárga csíkos ponyvasátor – 1800 néző befogadására volt alkalmas, akik egy körszínpad körül foglaltak helyet. Számos más néven is futott az évek során, pl. Colonie Coliseum-ként is. 1969-re a sátrat lecserélték egy tartósabb, épületszerű építményre, mely már 3000 embert tudott befogadni. A színházi produkciók azonban hamarosan hanyatlásnak indultak a hetvenes években, majd a Starlite is nehéz idők elé nézett. Az 1997-es évadot még küszködve megtartották benne, a következőt már nem. Ma a nagy helyszín a kis faluban gazdátlanul ésd elhagyatottan áll...

Millenium Complex Plymouth – Egyesült Királyság1931-ben The Gaumont Palace néven nyílt meg a mozi, amely 2252 férőhelyes volt, hogy aztán a nyolcvanas években szórakozóhellyé alakítsák át. Zenitjén a hely olyan történelminek mondható koncerteknek adott otthont, mint a Dreamscape, az Obsession vagy a Scream fellépései. Péntekenként például többezer bulizót csábított le a hely a szigetország egész délnyugati részéről, többek között Carl Cox, Pete Tong, vagy Sasha & Digweed bulijaira.

KTV and Nightclub Longgang – Sencsen, KínaA képen a szórakozóhely nagyterme látható.

Borscht Belt Resort NightclubA new yorki The Pines üdülőövezetben. A hely építői kiszálltak az üzletből, most pedig minden, ami maradt belőle, romokban áll.

Perth Entertainment CenterEgykoron Bob Marley és az AC/DC is koncertezett itt, ma azonban a 8000 férőhelyes Perth Entertainment Center már csak egy elhagyatott modern építészeti remekmű.

A Kommunista Párt főhadiszállása, Bulgária
Tudjuk, hogy ez nem egészen egy szórakozóhely volt, viszont úgy néz ki, hogy iszonyatosan jó bulikat lehetne benne tartani, ha felújítanák.

Elhagyatott víztoronyA Weburbanist oldala szerint ez a bulihely egy illegális, csak meghívással látogatható kis intézmény volt, elrejtve egy new yorki víztoronyban. Menő, nem?

Schatzi diszkó, AusztriaElképzelhető, hogy ez a világ leghíresebb fotója egy elhagyatott szórakozóhelyről – a Schatzi egy ausztriai rommá égett, valaha volt dizsi.

Még több képért katt IDE!

Forrás: whiteraverrafting.com

govinda
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. október 19.

Meghalt José Padilla!

2020. október 18-án hajnalban 65 éves korában meghalt José Padilla, spanyol DJ és producer! A szomorú hírt a Facebook-oldalán közölték, mely szerint sajnos elvesztette a rákkal vívott csatáját. Tovább

2020. október 12.

Újra kiadták a Linkin Park legendás lemezét

Kezeket fel, mert megérkezett a Hybrid Theory 20 éves újrakiadása! A jeles nap alkalmából a zenekar egy újabb, eddig kiadatlan felvétellel kényezteti el a rajongókat, hiszen a „Pictureboard”-ot még sohasem hallhatta a közönség. Mike Shinoda 2005-ben tett említést a dalról, 15 évet pihent, most pedig felkerült az ikonikus album újrakiadásának „Forgotten Demos” korongjára. Tovább

2020. október 8.

Madonna David Guetta csillagjegye miatt mondott nemet

Nagyon úgy nézett ki, hogy együtt dolgozik majd Madonna és David Guetta, ám egyszer csak kiderült, hogy a dj milyen csillagjegyben született. Kész! Megszakadtak a tárgyalások... Tovább

2020. október 7.

A rockvilág fejet hajt Eddie Van Halen emléke előtt

A rockvilág legnagyobb sztárjai egy emberként rótták le tiszteletüket a kedden elhunyt gitáros, Eddie Van Halen emléke előtt a közösségi médiában. Többen kiemelték: a zenész forradalmasította a gitározást. Tovább

2020. szeptember 25.

Prince - Valami nagyon különleges érkezett

A zenész, az énekes, a LEGENDA! Prince drágakövekkel írta be nevét a zenetörténelembe. Három évtizedes munkássága alapjaiban rengette meg a szakmát, szinte nem létezett díj, amit ne zsebelt volna be. 1985-ben Oscar-díjat kapott, 2007-ben hazavitte Golden Globe-ot, és 7 Grammy-díjat is nyert. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky