3430 zenekar 12456 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2013. július 5.

HUNGARIKONOK – Korszaktörténeti kuriózum a jazz világában

Copyright:

Hungarikonok címmel jelent meg a zenetörténeti lenyomatnak számító válogatáslemez, mely megerősíti a mai magyar jazz nemzetközi létjogosultságát. Az albumon a Dresch Quartet, a Szakcsi Lakatos Béla Trio, az Oláh Kálmán Sextet, a Vukán Trio, László Attila és az Oláh Kálmán Quartet és az Electronic Dreams játéka hallható professzionális minőségben. Kötelező darab ez a jazz elkötelezett híveinek, de tökéletes kezdés azoknak is, akik csak most ismerkednek a műfajjal.

A Budapest Jazz Club gondozásában és az Alerant Zrt. Támogatásával jelent meg a HUNGARIKONOK című válogatáslemez, mellyel a mai magyar jazz zenekarok szélesebb körben történő megismertetését és népszerűsítését kívánják szolgálni. Akik már hallották, újraélhetik a koncert adta élményeket, akik még nem azok most megismerkedhetnek a kortárs magyar jazz kiemelkedő formációival. A lemez egyediségét az élő felvétel varázsa adja: a kellemes atmoszférához és a közönség jelenlétéhez a jazz zenészek utánozhatatlan játéka párosul. A nemzetközi színvonalú hangfelvételen szereplő hat együttes saját kompozíciói szerepelnek. Mivel minden koncert a Budapest Jazz Clubban hangzott el, így a számok azonos akusztikus környezetben kerültek rögzítésre stúdióminőségben. A végeredmény egy homogén, professzionális, mégis élő és egyedi válogatáslemez lett.
 
Az albumon az alábbi zenekarok játéka hallható:
 
Dresch Quartet
Dresch Mihály a mai magyar jazz egyik kiemelkedő szaxofonosa. A zenekartól a Le az utcán című dalt hallhatjuk a lemezen, mely Dresch sajátos, merengő hangulatát idézi. 
 
Szakcsi Lakatos Béla Trio
Az idén 70. születésnapját ünneplő Kossuth-díjas zongoraművész és zeneszerző Lélekharang című számával kápráztat el minket.
 
Oláh Kálmán Sextet
A zenekar hangzásvilága Oláh Kálmán gondosan megformált, több részből álló kompozícióira, eredeti hangszereléseire, és népdal-feldogozásaira épül, ugyanakkor az igazi jazz lüktetés, és az improvizáció sem szorul háttérbe; a zenekar tagjainak rendkívül kreatív szólói és a különleges, modern kompozíciók együttesen újszerű, igazi XXI. századi kamarazenét eredményeznek.
 
Vukán Trio
Charlie Parker Now’s the Time című dalát a Kossuth-díjas Vukán György és virtuóz zenésztársai előadásában hallhatjuk.
 
László Attila és az Oláh Kálmán Quartet
A Liszt-Ferenc díjas László Attila, a legnagyobb nemzetközi nevekkel játszott és játszik együtt. Most az Oláh Kálmán Quartettel készült közös munkába hallgathatunk bele.
 
Electronic Dreams
Az eMeRton-, Gramofon-, és Artisjus-díjas zongorista-zeneszerző első számú zenekara a Tzumo Electronic Dreams a fiatal magyar jazzmuzsikus-generáció rendkívül tehetséges, keresett és már nagy múlttal rendelkező tagjaiból alakult.  
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky