3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2013. január 29.

Az Eurovíziós Dalverseny első elődöntőjében, február 2-án mutatkozik be a Mrs. Columbo

Copyright:

A különleges összetételű zenekar (Galambos Dorina – ének, Sárközy Fanni – zongora, Hudák Zsófi – nagybőgő) pop dalokat dolgoz át „Mrs. Columbo” stílusba, egyfajta átjárást kínálva a könnyűzenei műfajok között. Könnyed, vidám, bohókás, mégis igényes, játékos és kreatív, hiszen a jazz világából indul ki, ám teszi ezt ismerős dallamokon keresztül, hogy kapaszkodót kínáljon a laikus fül számára is, mindezt magas fokon képzett, ismert és elismert zenészek előadásában. A színpadról harmónia, jókedv, összetartozás sugárzik. Szeretik egymást, szeretnek együtt muzsikálni. A koncerteken állandó vendégként közreműködik Kovács Norbert dobos.

A csapat fennállása óta a lányok számos hazai és külföldi klubban, zenei és borfesztiválon ejtették ámulatba a jazz és más könnyűzenei műfajok rajongóit. Első lemezük "re-make up" címmel 2012. februárjában jelent meg a Magneoton gondozásában.
 
A tavalyi év második felétől már nem "csak" átdolgozások, de saját szerzemények is készülnek a zenekar háza táján, és rögtön a második saját nóta be is került az Eurovíziós Top 30-ba - az előadást a február 2-i adásban láthatjuk. A dal hűen tükrözi a zenekar világlátását, hiszen arról szól, hogy tanuld meg az életben értékelni az apró örömöket, őrizd meg gyermekkori önmagad felnőttként is, és ne felejts el játszani, hisz nincs annál fontosabb, mint tudni örülni az életnek. A zenét a lányok és Norbi közösen írták, először angolul született meg a szövege, melyet Dorina jegyez, aztán a Dalverseny idei követelményeinek eleget téve készült el a magyar verzió is, melynek szövege Fecske András István nevéhez fűződik.
 
A Mrs. Columbo nagyon boldog, hogy annak ellenére került be ebbe a versenybe, hogy nem egy pop zenekar. A lányok remek lehetőségnek tekinti ezt arra, hogy megmutassák a jazz napos oldalát ezzel az igazán bájos, szerethető dallal.
 
Aztán ha úgy hozza az élet, hogy a közönséget is magával ragadja a Dal, akkor Malmö-ben örömmel mutatják majd meg, hogy Magyarország nem csak sírva vígad, vannak itt szép számmal vidám, életigenlő emberek!
 

 
A tagok:
 
Galambos Dorina – ének
 
Nekem a hangom a hangszerem. Gyerekkorom óta érzem, hogy akkor vagyok önmagam, amikor színpadon énekelek.
Több műfajt kipróbáltam, és tanultam meg, nemcsak a jazzkonziban vagy az egyetemen, de sokszor dohos próbatermekben. Állandóan kutatok. Kutatom az érzéseket, dallamokat, hangokat és hangzásokat, ugyanúgy, mint mindannyian a napi híreket. Olyanok, mint az alkotóelemek egy még meg nem született receptben, és aztán ezekből áll össze a koncertekre a napi menüsor. Sokan nem is gondolnák, mennyire hasonlít a főzés a zenéléshez, és ami összeköti őket, az az improvizáció. A jazzben – és elsősorban a Mrs.Columbo-ban – mindent összehozhatok. Bármilyen alakot ölthetek, egy New Orleans-i utcazenésztől egy Carnegie Hall-ban fellépő díváig.
 
U.I: Vigyázzatok, nagyon jól főzök!!!
 
Hudák Zsófi – nagybőgő
 
Sokan csodálkoznak, amikor kiderül, hogy egy nő nagybőgőzik. Pedig ha megnézzük közelről a hangszert, látható, hogy női alakot formáz.
Finom ívek, lágy domborulatok mellett a hangszer stabilitást sugároz, hozzám Ő illik a leginkább. Az az ember vagyok, aki az életben is azokat az értékeket tartja fontosnak, amelyeket a bőgő a zenében képvisel.
Szeretem azt az érzést, amikor a többiek szárnyalhatnak, tudva, hogy a zene biztos alapokon nyugszik.
 
Sárközy Fanni – zongora
 
A pillanat szerelmese vagyok. A színpad pedig olyan hely, ahol megnyílik egy dimenzió amiben csak a jelen létezik. Sokáig kerestem egy rést a zenében, egy átjárót, amin keresztül eljuthatok a saját hangjaimig. Végül, amikor elkezdtem jazzel és más improvizatív műfajokkal foglalkozni, úgy éreztem, hazaértem. Számomra minden spontán keletkezett hang igazi ajándék! És a leglényegesebb: együtt megélni mindezt és összemosolyogni játék közben.
 
Kovács Norbert – dobok
 

Az emberek mindig megdöbbennek, amikor meglátják, hogy egy női zenekarban férfi ül a doboknál…(néha magam is). De köszönöm a három gráciának, hogy “befogadtak”! És, hogy miért a dob? Most ezt tényleg meg kell magyaráznom?! Gondoljon mindenki a koncertekre, és kéretik gondolkodni!
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. február 28.

A vonatos utazások, a nyár himnuszát szállította le Volosinovszky György és a BELMONDO

2023. novemberében jelent meg a Belmondo legújabb albuma Királyok kutyái címmel, amelyen az utóbbi két-három év Czutor szerzeményeit és négy vadonatúj dalt hallhat a nagyérdemű. Tovább

2024. február 8.

Huszonhét másodpercnyi ironikus társadalomkritika a Junkiestól

A dal egy görbe tükör, kritika a világunk figyelemhiányos viselkedésére, koncentrációs zavaraira. - Junkies. Tovább

2024. február 8.

Nyers, őszinte képek fűszerezik az Anyu ez hangos újdonságát

Új dallal jelentkezik a 2020 óta aktív Anyu ez hangos. A formáció magyar nyelven, pop-rock stílusban alkot, és olyanok erősítik, mint Potyka Tamás (ének), Siffel István (gitár),  Bozsóki Márk (basszusgitár), valamint Domokos Miklós (dob). A csapat korábban olyan dalokkal jött elő, mint a „Popkirály”, a „Hős”, a „Legnagyobb ellenségem”, a "Z generáció", a "Már nem", a Nem vagyok jó", vagy éppen a "Jobb volt nélküled". Tovább

2024. február 6.

Németh Alajos Lojzi az Artisjus újraválasztott elnöke

Újabb két évre Németh Alajos Lojzit választották a szerzői egyesület elnökének. A Bikiniből ismert dalszerző-előadó második alkalommal tölti be ezt a tisztséget, és sürgeti a jogdíjak inflációs értékkövetését. Tovább

2024. február 6.

Alig néhány fesztiválkoncertet ad idén Azahriah

Jóból keveset adnak, tartja a mondás, s így van ez Azahriah 2024-es fesztiválfellépéseivel is. Nem lesz sok belőlük – ám azokon szokás szerint mindent belead majd a színpadon. A rajongóknak ugyanakkor nem árt előre tervezniük, hiszen mindössze hat fesztiválon láthatják kedvencüket az idén, természetesen valamennyi helyszínen kiemelt fellépőként. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky