3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2012. október 20. | Bertoni

Ötszörös metálbuli egy este a Dürerben!

Copyright:

Október 26-án pénteken este 5 nagyszerű zenekar lép fel a Dürer nagyszínpadán: a VL45, az Apey & the Pea, a synchrOnring, az Angertea és a Napokon. A Grunge-Groove-Stoner-metál stílust szeretőknek egyértelműen ott a helyük!
 

A VL45 debütáló albumával (Inside the Dice) 2009-ben lépett a közönség elé, de már 2002-es Demójuk óta jelen vannak a hazai alternatív metál zenei életben. 2002 és 2004 között átmenetileg énekes nélkül maradtak, de azóta Szabó Dávid megfelelően erősíti a mikrofont. Első klipjük 2005-ben készült el, 2006-ban pedig az ABC nemzetközi tehetségkutatón Bécsben szakmai első díjat nyertek. Ez a néhány infó is jól példázza, milyen kiváló magyar együttesről van szó – most mindenkinek lehetősége lesz erről élőben meggyőződni!

Az Apey and the Pea 2009 végén alakult. A zenéjükre leginkább jellemző stoner, blues elemek a ’90-es évek harmóniáit elevenítik fel kétszólamú "seattle-i" hangzású énekeikkel. A trió debütáló lemez előzetese "Better Maxi" néven jelent meg az interneten 2010. június 26-án. Ezután 2011. március 14-én készült el az öt számos The Day Ends című anyag. Az utolsó koncertet 2011 augusztusában adták a Dürer-kertben Keith Caputo előtt, ezután Áron Andris Londonba utazott, hogy szerencsét próbáljon. 2012 júniusában ismét visszatért Magyarországra, így egy év hallgatás után a zenekar ismét összeállt. A háromtagú banda jelenleg első nagylemezén dolgozik, amit várhatóan a 2013-as év elején adnak majd ki, de addig is eljönnek, hogy nekünk is jusson egy kicsit a jóból.

Csordás Róbert, Salim Mahboubi, Nagy Dávid és Maksi Csaba, vagyis a synchrOnring 2007-ben alakult. Zenéjük a rock, grunge, folk és jazz kreatív ötvözete, önmagukat modern groove rock együttesként határozzák meg. A kezdetben side-projektként működő együttes a közönség pozitív visszajelzéseinek hatására 2009-ben úgy döntött, hogy kilép az „anyazenekarok” árnyékából, és teljes értékű zenekarként fog tovább tevékenykedni. A banda legfőbb koncepciója, hogy a dallamosságot és a zenei komplexitást olyan egyedi formában tálalja, hogy az szélesebb körben is megtalálja az igényes zenére fogékony hallgatóságot. Meglátjuk, pénteken mi lesz a reakció erre a közönség részéről!

Az Angertea zenekar 1996-óta aktív. Ez idő alatt megjelent 4 nagylemezük és egy EP, amit a Grammy-díjas Neil Kernon kevert. Az EP egyik dalában a Kyussból ismert Scott Reeder vendég-basszusgitározott. Múlt évben leszerződtek a norvég Smash Fabric Recordshoz, akiknél idén jelent meg a negyedik nagylemez. Ezen vendégszerepel a Faith No More-ból ismert Bill Gould is. Zenéjüket egyéni ízekkel kevert progresszív grunge metalként határozzák meg, vagyis garantáltak a kemény ütemek!

A Napokon a kísérletezésben érzi igazán jól magát, így tíz éves fennállása alatt összetéveszthetetlen, valóban egyéni hangot érlelt, s játszik egyfajta art-rockot, melyben emelkedés és zuhanás különös ívekkel váltakozik. A sokéves közös munka eredménye: sajátos stílus, melyben a hetvenes évek pszichedéliájának árnyalatai és napjaink muzsikáinak hatása egyaránt fellelhető. Jó pár zenei tehetségkutatón szerepeltek sikeresen, a legjelentősebb ezek közül az volt, amikor 2008-ban hazahozták Bécsből az International Live Award magyar fődíját. Méltó levezetését várhatjuk tőlük az ötszörös bulinak, úgyhogy tessék felkötni a bakancsot az első sorokban!

Bertoni

2012. október 26. 20:00
Dürer-kert
Fellépnek: VL45, Apey & the Pea, Synchronring, Angertea, Napokon
Belépő: 500Ft

Bővebb információ ITT.
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky