3429 zenekar 12450 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hazai

2012. október 18.

A 30Y új lemezt ad ki és társproducerekké teszi rajongóit

Copyright:

Egyedi hangzásvilágú négyrészes kiadvánnyal jelentkezik a 30Y. A pécsi zenekar csokorba szedte a Szentimentálé koncertprogram eddig lemezen meg nem jelent szerzeményeit, és stúdióalbumot készített belőlük, amit hasonló hangszerelésű feldolgozásokkal, egy szubjektív válogatással és egy filmösszeállítással is kiegészített. A november 26-án megjelenő Szentimentálé című album CD-n, bakeliten és digitálisan is elérhető lesz, és a kiadványt előrendelő rajongók a 30Y lemezének társproducereivé válnak.

A hazai könnyűzenei élet egyik legizgalmasabb rockzenekara, a 30Y évente egyszer-kétszer meglepi rajongóit egy-egy különleges Szentimentálé-koncerttel, amikor kevésbé ismert, halkabb, ugyanakkor játékos oldalát is megmutatja rengeteg olyan szerzeménnyel, melyek eddig még nem jelentek meg lemezen. „Sok olyan dalom van, amelyeket évekkel ezelőtt írtam, de különböző okokból nem kerültek rá egyik albumunkra sem – mondta Beck Zoltán, a 30Y frontembere. - Ezeket a számokat időről időre újra elővettük, csiszolgattuk, áthangszereltük, és ráérősen kísérleteztünk velük a zenészbarátaink segítségével. Egy idő után észrevettük, hogy a 30Y megszokott stílusától eltérő dalok uralkodni kezdenek rajtunk, és önálló életre kelnek. Mi váltunk a dalok eszközeivé, és egyre több ilyen szerzemény született. Amikor elkezdtük játszani a koncerteken ezeket, kiderült, hogy a közönség többre is kíváncsi. Így születtek meg a Szentimentálé-estek, amelyeket a játékosság, a zenei intimitás és a közvetlenség jellemez.”
 
A rajongók örömére a zenekar 2012-ben végre stúdiólemezen is kiadja a Szentimentálé-dalokat, ráadásul a számok születéséhez méltó, újszerű módon. A november 26-án megjelenő anyag valójában négy részből áll. Az első adagban a Szentimentálé-repertoár 14 eddig lemezen meg nem jelent 30Y-dala szerepel, és ez az összeállítás fizikai formában, CD-n és dupla bakeliten is megjelenik (a bakelit formátumon 4 bónuszdal is szerepel), míg a többi tartalom egy számítógépes kód segítségével digitális formában, úgynevezett „vendégoldalakon” lesz elérhető az interneten. Az első ilyen vendégoldalról a legkedveltebb 30Y-szerzemények „szentimentálésított” átiratait lehet letölteni egy kilencszámos blokkban, a második vendégoldalon öt feldolgozást hallhatunk a hetvenes-nyolcvanas évekből (Cseh Tamás, a Kex, a Szélkiáltó és a Bergendy együttes dalaiból), míg a harmadik egy videógyűjtemény 12 számmal, amelyeket Lévai Balázs válogatott ki a 30Y tagjaival forgatott filmetűdjeihez. 

A rajongók négyféle, nagyon kedvező árú csomag közül választhatnak attól függően, hogy mennyi tartalomhoz szeretnének hozzáférni, és akár az album társproducereivé is válhatnak. „A 30Y létezése és ereje a közönségből fakad. A rajongóink szeretete és súlya nélkül a dalaink nem törték volna át a falakat. Ezt szeretnénk nekik megköszönni a magunk módján. A Szentimentálé árait úgy találtuk ki, hogy akár a középiskolások is megengedhessék maguknak a vásárlást a zsebpénzükből. Akik november 18-ig a www.30y.hu oldalon keresztül előrendelik a lemezt, az album társproducerei lesznek, a nevük pedig felkerül a lemezborítóra.

és az internetes felületeinkre is. Emellett a rajongók alkotásai is szerepelnek a borítón: a Városlepedő-akció keretében az előző albumunk turnéjának 30 koncerthelyszínén a nézők lepedőkre rajzolhattak, és ezekből az ábrákból válogattunk néhányat a Szentimentálé lemezborítójára” – tette hozzá Beck Zoli.

Az új 30Y-albumról az Egypár című beharangozó klipdalt már tavasz óta ismerheti a közönség, A világ lepedője című felvétel rádiós premierje október 14-én este volt, és azóta már ez az új dal is elérhető a zenekar YouTube-csatornáján és SoundCloud-oldalán.


 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 29.

Palackposta kihívás - új dalok írására buzdítja az otthon maradt zenészeket a Konyha

Szepesi Mátyás énekes-frontember felhívást tett ki a Konyha közösségi felületeire, amelyben arra kéri dalszerző kollégáit: ha már nincsenek koncertjeik, a felszabaduló időben írjanak új dalokat, amelyek kapaszkodót és néhány jó percet adnak közönségüknek. Tovább

2020. március 29.

Kárfelmérés: a válaszadók 95,8%-ánál volt programlemondás

Közel kilencszáz, a könnyűzenében valamilyen módon érintett kolléga töltötte ki az elmúlt tíz napban a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda (KÖSZI) olasz mintára készült elektronikus kérdőívét, ami elsősorban a szférában már látható károkat igyekezett felmérni. Március 11-e után a válaszadók 95,8%-ának kellett előre leszervezett programokat lemondania, illetve ezek többségét (82,4%) megpróbálni egy későbbi időpontra áttenni. Tovább

2020. március 29.

Elindul a #mertkelladal kampány

A könnyűzenei szakma összefogására és a magyar könnyűzenét szeretők segítségére és támogatására számít a #mertkelladal kampány. Tudatos zenefogyasztással, több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét ebben a nehéz helyzetben. Tovább

2020. március 29.

Kék és Narancssárga Produkció: Az új közösségben megújultam, de a hangzás - amit egy ország megszeretett - marad!

Tóth Zoltán, kivételes tehetségű zenész, zeneszerző, gitáros, énekes, hangmérnök, a Republic egykori alapító tagja új együttessel és vadonatúj saját dalokkal jelentkezik. Tovább

2020. március 28.

Koronavírus: rászoruló szerzőknek és előadóművészeknek segít az EJI és az Artisjus

Rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról döntött az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület. Az összehangolt intézkedéssel azoknak az előadóművészeknek és könnyűzenei szerzőknek nyújtanak segítséget, akik a koronavírus miatt elmaradó előadásaik és más munkáik következtében vesztik el jövedelmüket.
  Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky