3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
VOLT 2012

2012. június 8.

Göczey Zsuzsáé a VOLTfolió életműdíja

Copyright:

Június 7-én este ismét Budapesten, a Millenárison, a Gourmet Fesztivál nyitónapján adták át 12 kategóriában a VOLTfolió 2012-es szakmai szavazásának díjait. Az eseményen Göczey Zsuzsa, rádiós zenei szerkesztő életműdíjat vett át.

20 nappal a VOLT Fesztivál előtt ötödik alkalommal rendezték meg a VOLTfolió Kulturális Médiadíj gálaestjét. A VOLTfoliót 11 évvel ezelőtt a VOLT Fesztivál főszervezői, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert alapították. A díj – melyet a Kösz.hu és a VOLT közösen jegyez -  a Fonogram díj testvérének tekinthető, hiszen ez esetben művészek és a kultúrához köthető személyiségek szavazatai alapján médiumok és médiaszemélyiségek kerülnek díjazásra. Elsősorban azok, akik az értékteremtő, minőségi kultúra területén alkottak kiemelkedőt.
 
Közel 500 hazai művészt és közéleti személyiséget kértek fel a szervezők, hogy vegyen részt a szakmai szavazáson. Az ő szavazataik alapján alakult ki 12 kategóriában a nomináltak névsora. A szakmai szavazás győzteseit csütörtök este a Gourmet Fesztivál zártkörű programja keretében a Millenáris Parkban hozták nyilvánosságra. Ezt követően a www.voltfolio.hu oldalon szavazhat a közönség, kiket és mely médiumokat, műsorokat tartanak ők a legjobbaknak.
 
Televíziós műsorok között a XXI. Század (RTL Klub), televíziós műsorvezető kategóriában Gundel Takács Gábor (m1), míg a TV-adók versenyében az m1 végzett az élen. 
 
A rádiós kategóriák között a Petőfi Rádió Akusztik című műsora, Csiszár Jenő, a Class FM műsorvezetője, illetve a Petőfi rádió vehetett át díjat.
 
Az újságírók versenyáben Kiss Krisztina, a Bravo munkatársa, a magazinok között pedig a Magyar Narancs bizonyult a szakma kedvencének.
 
A portálok közül az Index, zenei portálok között pedig a Quart.hu vehette át a 2012-es VOLTfoliót. 
 
Tavaly óta díjat vehetnek át a legjobb budapesti és vidéki klubok is. Előbbi kategóriában az A38, utóbbiban a szegedi Jate klub végzett az élen.
 
2012-ben a VOLTfolió kuratóriumának döntése szerint Göczey Zsuzsa vett át életműdíjat Belénessy Csabától, az MTI elnökétől.
 
Indul a közönségszavazás!
 
A mai napon elindult a közönségszavazás, amely egészen augusztus 1-ig zajlik majd a www.voltfolio.hu oldalon. A közönség a szakmai szavazás kategóriánkénti legjobbjai közül választhatja ki azokat, amelyek szerintük kimagasló színvonalt képviselnek. Az eredményt augusztus 5-én, a 20. Sziget Fesztiválon megrendezésre kerülő Magyar Dal Napja program keretében hirdetik ki.
 
Kösz.hu, a VOLTfolió partnere
 
A magyar zenészek köszönetet mondanak mindekinek, aki elismeri alkotói tevékenységüket, aki tisztában van vele, hogy számukra ez munka és megélhetés is, aki azzal is megtiszteli őket, hogy fizet a zenéért
 
Nem kérdés, hogy a világ, és benne a zeneipar is, folyamatos átalakuláson megy keresztül. Változnak a felhasználói szokások, visszaszorulnak korábbi formátumok, jönnek újak; a zene terjesztésének és élvezetének korábban ismeretlen formái terjednek el. Egy dolog sosem változik: az alkotói munka és a létrehozott érték.
 
A zene élvezetére számos olyan lehetőségünk van, amivel tiszteletben tartjuk az alkotókat, zebészeket is.
 
A koncertre járás egyértelmű voks a zene szeretete mellett. Az üzleti felhasználók (vendéglátóhelyek, boltok, rádiók, DJ-k, stb.) által fizetett jogdíjak szintén a zenét létrehozó alkotók megélhetését biztosítják, így ezek megfizetése az üzemeltetők által, illetve a jogdíjat tisztességesen fizető vendéglátóhelyek látogatása a közönség által is a zene erkölcsi és anyagi elismerését jelenti.
 
Továbbra is léteznek a hagyományos fizikai formátumok, mint például a CD, s a gyűjtők, egy-egy kedvenc előadó iránt elkötelezett rajongók körében még nagyon sokáig létezni is fognak. Sőt, a hangzásra, a minőségre nagy hangsúlyt fektető zenehallgatók körében komoly reneszánszát éli világszerte a vinyl (bakelit) is. 
 
Akik pedig a gyors megoldásokat, a könnyed zenehallgatást szeretik, zenei érdeklődésük folyamatosan változik, s épp aktuális hangulatuknak megfelelően szeretnének sok-sok zene közül mindig valami mást választani, számukra is kiváló lehetőséget nyújtanak az immár Magyarországon is elérhető online zeneáruházak.
 
Bármelyik formát is választjuk a zene legális felhasználására, azzal a szerzők, előadók megélhetését, a kultúra fejlődését, a jövőbeni alkotások születését, saját magunk számára pedig újabb és újabb zenék élvezetét biztosítjuk.
 
A zenészek mindezt köszönik a zenerajongóknak.
 
A VOLTfolió Kuratórium tagjai:

Andrew G. Vajna, producer
Baksai Péter, a ShowTime Budapest Kft. vezetője
Belénessy Csaba, az MTI vezérigazgatója
Dr. Tóth Péter Benjámin, az Artisjus Stratégiai és Kommunikációs Igazgatója
Besnyő László, a Magyar Koncertszervezők Szövetségének elnöke
Fodor Gergely, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Elnöki Kabinet igazgatója
Fülöp Zoltán, díjalapító,  a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound főszervezője
Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda vezetője
Geszti Péter, zenész, reklámszakember
Hegedűs László, a Multimedia Kft. Ügyvezető igazgatója
Jeszenszky Zsolt, a DJ-szövetség elnöke
Kovács Ákos, zenész
Kovács Ildikó, a Magyar Telekom kommunikációs igazgatója
L. Simon László, az Nemzeti Kulturális Alap elnöke
Lobenwein Norbert, díjalapító,  a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound főszervezője
Lovasi András, zenész
Pozsonyi Attila, DJ Pozsi
Szájer József, EP-képviselő,  a VOLT Fesztivál fővédnöke
Szűts László, a ProArt elnöke
Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont Kht. vezetője
Zságer Balázs, zenész
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2012. július 4.

A VOLT Fesztivál után úton útfélen - képek - 2. rész

A 20. VOLT Fesztivál egy jó hosszú, nagy forrósággal kísért buli volt, amelybe belecsúszott rengeteg jó, és olykor rossz emlék. 2012 legjobban várt koncertjei okoztak ugyan csalódást is, de összességében az egyik legjobb dolog volt Sopron, ami velünk történhetett. Sopronból távozóban, egy hosszú úton foglaltam csokorba a „VOLTos” emlékeim. Tovább

2012. július 3.

A VOLT Fesztivál után úton útfélen - képek! 1. rész

A 20. VOLT Fesztivál egy jó hosszú, nagy forrósággal kísért buli volt, amelybe belecsúszott rengeteg jó és olykor rossz emlék. 2012 legjobban várt koncertjei okoztak ugyan csalódást is, de összességében az egyik legjobb dolog volt Sopron, ami velünk történhetett. Sopronból távozóban, egy hosszú úton foglaltam csokorba a „VOLTos” emlékeim. Tovább

2012. július 2.

Hajnalhasadás a VOLT-on 

Van, amikor nem (csak) a koncertek miatt érdemes fesztiválozni. A pénteki nap részemről nem az alternatív zenekaroknak kedvezett, és akkor még Ákos aznapi produkciójáról meg sem emlékeztünk. Viszont ezen túl is van élet a VOLT fesztiválon!  Tovább

2012. június 30.

Katy B óriási égése a VOLT-on

A VOLT második napjának egyik legemlékezetesebb pontja volt, amikor Katy B koncertje közben behalt a technika. Nem mondom, hogy Katy nem élőben énekelt, de masszív zenei alapja volt az tuti: vokállal, zenekarral, mindennel. Azért ha én miatta jöttem volna ide (már ha van ilyen), és ezt a koncertet kapom, legalábbis csalódott lennék. Tovább

2012. június 30.

Mit csináljunk, ha nincs semmi jó koncert napközben? Vol. 1. Börtön 

Akkor bizony elsőként érdemes elmenni a civil sátorban. Már csak azért is mert a nyár alapkellékeit is, mint a strandlabda, napszemüveg, szalmakalap stb. mind be lehet szerezni némi játékkal és szerencsével. Minket különösen a Sopronkőhidai börtön sátra fogott meg, ahol az elítéltek műalkotása (ez nem elírás, tényleg azok), tiltott barkácsolásaiból pár példány és egy komplett cella volt. Plusz a lehetőség, hogy másnap részt vegyünk egy intézménylátogatáson.   Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky