3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2012. május 25.

25 év után újra Michael Jackson

Copyright:

25 évvel azután, hogy a "Who's Bad" kifejezés egy egész generáció mottójává vált, a Sony Music/Epic/Legacy Recordings az Estate of Michael Jackson közreműködésével ünnepli a legendás albumot és a hozzá kapcsolódó "BAD" turnét. 2012. szeptember 17-én "BAD 25" címmel kerül a boltok polcaira egy deluxe csomag, melyben 3 CD és 2 booklet mellett egy először megjelenő DVD kap helyet a rekordokat megdöntő "BAD" turnéról.

"A "BAD" által felölelt korszak bizonyította, hogy Michael karrierjének minden aspektusát tekintve felnőtt a szólóénekesi feladatokhoz - a lemezfelvételektől a turnézáson át ahhoz is, hogy rajongói ajándéktárgyakat jelentessen meg. Ez volt az első olyan album, melyen majdnem minden dalt Michael írt. Ez volt a történelem első olyan albuma, mely 5 egymást követő nr. 1 slágert vonultatott fel, és ezt csak 2,5 évtizeddel később tudta megismételni egy másik előadó. Ráadásul ez volt az első alkalom, hogy Michael szólóénekesként turnézni indult - a show az ő ötleteit és vízióit hívta életre. A "BAD" című korong és turné hatalmas sikere nagyban megalapozta Michael zeneszerzői, előadói és produceri elismertségét, és végképp megerősítette a "Pop Királya" státuszát. Örömmel ünnepeljük Michael karrierjének ezt az emlékezetes korszakát egy új album megjelentetésével" - nyilatkozta John Branca és John McClain, az Estate of Michael Jackson vezetője.
 
A "BAD 25" jubileumi deluxe kiadványa 3 CD-t és 1 DVD-lemezt tartalmaz:
 
- DVD: A kiadvány legfontosabb része az a DVD-lemez, melyen Michael legendás 1988. július 16-i, Wembley stadionbeli koncertfelvétele látható. A DVD nem különféle előadások összeállítása, hanem egy teljes teltházas show, melyet Michael Károly herceg, Diana hercegnő és több mint 72 ezer rajongó előtt adott elő. A show egyike a rekordot felállító 7 koncertnek, melyet ugyanezen a helyszínen tartottak, és amelyeket összesen több mint félmillió ember nézett meg - miközben több mint háromszor ennyien próbáltak jegyet venni az eseményre. A DVD forrása Michael saját VHS kazettája, melyen az a felvétel látható, amely a koncert alatt az óriás kivetítőn jelent meg. Ez a különlegesség a közelmúltban került a nyilvánosság elé, és a koncert egyetlen ismert felvétele. A kép- és a hanganyag feljavításának köszönhetően a rajongók újra átélhetik annak a híres éjszakának az izgalmát. 
 
- CD1: Az eredeti "BAD" című album újra maszterelt változata CD-n.
 
- CD2: Ezen a Michael saját stúdiójában, Hayvenhurstben rögzített, eddig kiadatlan felvételek szerepelnek: olyan dalok kezdeti demóváltozatai, melyek végül felkerültek az albumra, valamint olyanoké, amelyek a végleges verzión már nem kaptak helyet. Minden olyan - de csak olyan - hanganyag megjelenik, melyet Michael a "BAD" munkálatai során rögzített. Ráadásul a CD-n helyet kaptak olyan remixek, melyeket nemzetközileg ismert DJ-k/producerek készítettek.
 
- CD3: Ezen a korongon a július 16-i Wembley-ben tartott koncert hanganyaga található. Ez az első valaha kiadott élő Michael Jackson hanganyag, és a "BAD" koncert egyetlen ismert felvétele.
 
Ez a nagyszabású 3 CD/1 DVD csomag 2 exkluzív bookletet is tartalmaz, melyben eddig sosem látott fotók is helyet kaptak. Képek, melyek a stúdiómunkálatok és a videoklipek forgatása során készültek, valamint az album eredeti borítója mellett egy kétoldalas plakát és további különlegességek is lesznek a csomagban. A "BAD 25" két CD-s standard kiadásában az eredeti album mellett egy demófelvételeket és remixeket tartalmazó korong kap helyet, míg a DVD, valamint az eredeti album alapján készült picture disc önmagában is megvásárolható lesz.
 
Június 4-én a Sony Music/Epic/Legacy Recordings megjelenteti az eredeti album első kislemezét, az "I Just Can't Stop Loving You" című dalt egy eddig kiadatlan demóval, a "Don't Be Messin' 'Round" című nótával, melyet a "BAD" munkálatai során rögzítettek. Ez kizárólag maxi CD-n jelenik meg, digitálisan nem lesz elérhető.
 
Június 25-től az eredeti 7"-es bakelit kislemez replika változata is elérhető lesz a kislemez B-oldalán megjelent "Baby Be Mine" című dallal együtt. A "BAD" első kislemeze, az "I Just Can't Stop Lovin' You" eredetileg 1987-ben jelent meg 7"-es bakelit kislemezen. A dal kislemez változata mostanáig kizárólag ezen a 7"-es kislemezen jelent meg.
 
A "BAD" Michael Jackson 3. albuma, melynek produceri munkálatait Quincy Jones látta el, és amely eredetileg 1987. augusztus 31-én jelent meg. A kiadvány több értelemben is monumentális volt: Michael az album 11 dalából 9-et maga szerzett, és minden dal közreműködő producere is volt. Az album világszerte 1. lett, és történelmet írt azzal, hogy 5 egymást követő slágere is a Billboard lista legelső helyére került. A korong 10 toplistás dalt és 9 eget rengető videoklipet vonultatott fel, miközben napjainkig több mint 45 millió példány fogyott belőle. Az albumot 6 Grammy-díjra jelölték, melyből kettőt meg is nyert, valamint ennek a lemeznek köszönhetően kapta meg Michael az MTV Video Music Awardson a legelső Video Vanguard Awardot. Az album eredeti dalai a következők: "Bad", "The Way You Make Me Feel", "Speed Demon", "Liberian Girl", "Just Good Friends" (featuring Stevie Wonder), "Another Part of Me", "Man in the Mirror", "I Just Can't Stop Loving You", "Dirty Diana" és "Smooth Criminal", valamint a "Leave Me Alone".
 
A "BAD" turné volt Michael első koncertsorozata szólóénekesként. A legendás turné 123 állomást tartalmazott, melyre összesen több mint 4,4 millió rajongó látogatott el 16 hónap alatt. Amikor a sorozat véget ért, minden korábbi részvételi rekordot megdöntött, és a teljes bevétel 3 új Guinness Világrekordot állított fel: a történelem legnagyobb bevételét elérő turnéja lett, melyre a legtöbb rajongó látogatott el, valamint a Wembley stadionban tartott legtöbb teltházas koncertet tudhatta magáénak.
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2024. február 7.

A Future Islands új klippel fejeli meg új lemeze megjelenését

Pár napja érkezett meg a Future Islands hetedik albuma, a "People Who Aren't There Anymore". A 12 dalos anyag az amerikai banda számára egy új fejezetet jelöl: habár közel két évtizede már, hogy megalakultak, továbbra is folyamatosan új zenei kihívásokkal szórakoztatják egymást és saját magukat. Tovább

2024. február 6.

The Black Keys - új lemez és turné

A The Black Keys új dallal rúgja be 2024 motorját: mától minden platformon elérhető a Beautiful People (Stay High). Az új track egy új bejelentést is hozott: április 5-én érkezik a Grammy-díjas, ohiói banda tizenkettedik stúdióalbuma, az Ohio Prayers. Érdemes nyitott szemmel járni, mert hamarosan egy nemzetközi turné részleteiről is értesülhetünk! Tovább

2024. február 5.

A Cocteau Twins újra kiadta utolsó két lemezét

Újra kiadta utolsó két albumát punk gyökerekből sarjadó, majd a dream pop műfaj úttörőjévé váló skót Cocteau Twins. Apró érdekesség velük kapcsolatban, hogy az énekesnőjükről, Elisabeth Fraserről ősszel elneveztek egy aszteroidát... Az 1979 és 1997 között aktív csapat az 1993-as "Four-Calendar Café" és az 1996-os "Milk & Kisses" című kiadványaikat frissítette fel, ezúttal a 4AD kiadó gondozásában. A lépés különlegessége, hogy az Amerikai Egyesült Államokban a két lemez most először lesz kapható vinylen is. Tovább

2023. október 2.

A The National meglepetésalbummal jelentkezik

A The National egy meglepetéslemezzel örvendezteti meg rajongóit: a banda múlt pénteken a Cincinattiben tartott Homecoming Festival nevű eseményén jelentette be a 12 dalos album mai érkezését. A "Laugh Track" az áprilisban kiadott "First Two Pages of Frankenstein" című korong kísérője, szerzeményei nagyrészt ugyanabban az időszakban születtek. Tovább

2023. október 2.

Megérkezett az új Ed Sheeran

A korábbihoz hasonlóan az ’Autumn Variations’ lemezt is a Grammy-díjas The National indie-zenekar tagja, Aaron Dessner produceri közreműködésével hozták tető alá, akit közös barátjukon, Taylor Swiften keresztül ismert meg Ed Sheeran. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky