3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2012. április 2.

Gary Moore Emlékkoncert a PeCsa Music Hall-ban

Copyright:

Április 4-én, Gary Moore 60. születésnapján emlékkoncertet rendezünk közösen a budapesti PeCsa Music Hall csapatával, melyen Gary zenésztársai, barátai, hazai és külföldi tisztelői lépnek majd fel.

A 2011. február 6-án elhunyt zseniális gitáros lemezei és dalai generációkat érintettek meg, és a több mint négy évtizedes, végtelenül színes és tartalmas pályafutása alatt a rock és blues muzsika meghatározó alakjává vált, gitárosként pedig minden további nélkül a legnagyobbak közé helyezhetjük nevét. Minden ráaggatott szuperlatívusz illetve emberfeletti jelző ellenére, egy egyszerű gitáros volt, ahogy saját maga számára is ez volt az egyetlen igaz és felvállalható státusz. Egyszerű, de a legjobb!
 
A tavasz kiemelkedő blues/rock rendezvényének fontosságát az a tény is hangsúlyozza, hogy érthetetlen módon nem kerül megrendezésre hasonló jellegű koncert Gary Moore hazájában, és mindössze néhány kisebb, rajongók által szervezett klubkoncert várható a tavasz folyamán Angliában és Írországban.
 
A budapesti program és a résztvevők listája folyamatosan alakul, bővül, de az már így elöljáróban is elmondható, hogy különleges este lesz ez a gitárközpontú zenék iránt érdeklődő, és természetesen a Gary Moore munkásságát értékelő közönség számára. Az este során Gary zenésztársai, barátai, hazai és külföldi tisztelői lépnek majd fel a PeCsa Music Hall színpadán, de szintén hazánkban üdvözölhetjük majd kedves barátunkat, Gary testvérét Cliff Moore-t is.
 
A koncert fő programját Gary Moore utolsó blues zenekarának előadásában élvezhetjük majd, mely felállás az emlékezetes budapesti koncert alkalmával is biztosította a tökéletes hátteret Gary Moore felejthetetlen játékához: Pete Rees, Vic Martin és Steve Dixon. A hálás és egyben hatalmas kihívást is jelentő gitáros szerepet a nagyszerű német muzsikus, Henrik Freischlader tölti majd be, kinek neve hazánkban talán még kevésbé ismert, ám nyugodtan nevezhetjük korosztálya egyik legjobbjának.
 
Vendégként csatlakozik majd Cliff Moore, valamint Oroszország egyik legismertebb blues előadója Sergei Voronov is. Ibizáról érkezik Gary Moore talán legközelebbi barátja, Ian McDonald, korábbi rádiós műsorvezető/muzsikus, aki egy rövid akusztikus blokkal készül emléket állítani további barátok bevonásával. A programot a budapesti T. Rogers zenekar nyitja majd, de fellép az este során Vámos Zsolt és zenekara is, ahogy további hazai előadók felbukkanása is elképzelhető.
 
Fellépő zenészek:
 
Henrik Freischlader (gitár, ének)
Cliff Moore (gitár, ének)
Pete Rees  (basszusgitár)
Vic Martin  (billentyűs hangszerek)
Steve Dixon  (dob)
Sergei Voronov
Ian McDonald
Harrisen Larner-Main
Vámos Zsolt és Barátai
T. Rogers
 
További vendégek:
 
Takáts Tamás
László Attila
 
Nemzetközi fanclubunk egy támogatói kampányt is elindított, melyre folyamatosan érkeznek be kisebb-nagyobb "adományok" a világ számos pontjáról, megkönnyítve így a koncert kapcsán felmerülő költségek fedezését. Természetesen a hazai szimpatizánsok, rajongók részéről a legnagyobb támogatás, ha eljönnek koncertünkre, így közösen és méltóképp emlékezhetünk majd meg Gary Moore munkásságáról.
 
Jegyárak:
 
- elővételben: 3500 Ft*
- helyszínen, a koncert napján: 3900 Ft*
 

 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky