3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2011. november 30.

Barbadoson, pofonokon, erotikus fotókon át - Rihanna

Copyright:

A barbadosi születésű Rihanna, már 15 évesen belecsöppent a POP szakmába és első lemezével már nagy sikereket aratott. Hangja nem csak egyedi, de jól is vegyíti minden számában a Fekete és a Közép-Amerikai kultúrából eredő stílus jegyeket. Egyik nyilatkozatában kedvenc énekesének is „Bob Marley-t” nevezte meg, akit fiatalon és mai napig is a legnagyobbra tart.

Rihanna-ról tudni kell, hogy részben egy szerencsés felfedezésnek köszönheti mai hírnevet. Mert ha, ugyan is „Evan Rogers” producer, egy a szigeten töltött vakációja közben nem figyel fel a lenyűgöző hangú, akkor még lány énekes nőre, ma nem biztos, hogy itt tart.
 
Természetesen azért sok munka és nem kevés stúdióban töltött óra is fekszik ebben.
 
2005-be pályája első albumaként a „Music of the Sun”, egy nagyon jól sikerült irigylésre méltó kiadvány. Nagyon profi munka, egyáltalán nem érezve rajta a kezdő szárnypróbálgatásokat. Tisztán változatos számok sora. Rihanna-án kifejezetten érezhető az egyéniség melyet nemcsak hangjában de stílusában is megnyilvánul.
 
2006 –ban az „SOS” –el („A Girl Like Me” album) törte tovább útját, hogy bizonyítsa, itt a csúcsig nem lesz megállás. Többen hasonlították őt ekkor „J.Lo.” első kinézetéhez, de ezt szinte kár is említeni. Rihanna túl egyéni, túl más kultúrából jön és túl változatosak is a képességei ahhoz, hogy hasonlítsák bárkihez is. A szám robbant, áttörést hozva neki, nem csak otthon és a 100-as topp listákon, de az egész világon.
 
2007-ben ezt követte az „Unbrella” („Good Girl Gone Bad” album) mely az egyik legnagyobb sikere. Ez a szám Rihanna -nak olyan világsikert hozott, hogy körülötte nem maradt senki aki eddig egy kicsit is versenyben volt. Jay-Z vel karöltve megszerezte a világhírnevet.
 
2008-ban jön ki a „Disturbia”, sokak szerint korszakváltó szólóként. Mivel itt láthatóan szakít korább stílus irányzataival, és itt kerül legtávolabbi pályára kislányos önmagától. Többen nem tudják merre tenni ezt a számot, talán nem véletlen is az égbe kiáltó riffje „Disturbia”, mely zavaró nyugtalanságot is jelent.
 
2009-re ennek az útnak a folytatásaként kijön a „Rated R” album, melynek „Russian Roulette” száma sok sötét és borongós képpel operál. A szám szinte folytatása a „Disturbia” jellegének és hangulatnak. Rihanna mintha valami változás felé tartana, egyre nagyobb kétségekkel. A változás még ezen az albumon megszületik. Értelmet nyernek a korábbi frusztrációk, és az eredmény a kis hölgy, végre felnőtt lesz. A „Rude Boy” számával, mellyel jól tükrözi a régi Karibi „feeling-et” haza tér, de már nem mint egy kislány, hanem mint egy érett hölgyként. Az otthoni hangulatot jól adja vissza még a klipben, felsorakoztatott oroszlán, zebra stb.
 
2010 –ben egy kis kitérő. Rihanna aki elhagyta első klipekben látott kislányos egyéniségét, egy a „CNN-en” tartott interjúban Chris Brown-nal való házastársi bántalmazásairól beszél.
 
2010-re kijön a „Loud” album. Ezen az „Only Girl In The Word” ,egy Norvég produkció keretében, mely egy mezőn szaladgáló boldog és felhőtlen érzést próbál magával hozni. De ennél is fontosabb, a szeretetre éhező lány, aki minden. Ezzel alapozza meg igazán kilépését is a „dance-pop” kategóriába, és egyben boldogságot, vidámságot hozva vissza magának. Érdekes ugyan, mert sok helyen úgy érezni mintha csak a berendezés lenne szép és vidám, a szám érzelme és ének stílusa sokkal mélyebb.
 
Majd ezt követi a „What’s My Name” ami Rihanna-t egy eddig nem látott utcai stílusban prezentálja. Az Amerikai utcai érzését és annak rap szövegeire adott Barbadosi válaszokat, ebben a számban figyelhetjük meg először. Emellett a zenei alap, ügyesen alkalmazza a New York-i „bucket drum” stílust, ami az utcai vödördobolást jelenti.
 
2011- megérkeztünk a jelenbe és készüljetek emberek, indul a buli! Nincs kegyelem a nyugodt szörpöt szürcsölgetőknek, mert itt bulizni kell. A „Talk That Talk” album és az „S&M” szám, egy igazi parti nóta. Ugyan egy-két kiállással, de olyan pörgéssel dobban vissza, az idő tört része alatt a buliba, hogy egy pillanatra se érsz majd rá szürcsölni egyet. Rihanna bevisz minket a klubba az egész szám egyszerűen, ezt sugallja. Egy nagyon szórakoztató, vidám nóta.
 
Reméljük veled is találkozunk a koncerten.
 

Rihanna

2011. december 8.

Papp László Budapest SportAréna

 

 
Hobi
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. szeptember 28.

Circuit des Yeux a levegőben úszva harangozza be új albumát

Megérkezett a második dal és videóklip Circuit des Yeux, vagyis Haley Fohr, amerikai énekesnő-zeneszerző 2021. október 22-én megjelenő, "-io" című lemezéről, mely egyben a Matador Records kiadós debütálása is. Tovább

2021. szeptember 28.

A Radiohead új klippel és virtuális kiállítással nyitja az őszt

Videóklipet kapott a Radiohead nemrég megjelent dala, az "If You Say the Word", ami november 5-én érkező újrakiadás csomagjuk, a "KID A MNESIA" első előfutára. Az egyszerre nyomasztó, mégis magával ragadó kisfilm Kasper Häggström, norvég rendező keze munkája. Tovább

2021. augusztus 30.

Trent Reznorral és Atticus Ross-szal készített közös albumot Halsey

Az amerikai énekesnő 13 vadonatúj dalának producerei az Oscar-, Grammy-, és Golden Globe-díjas Trent Reznor (Nine Inch Nails) és Atticus Ross voltak. Ez volt az első olyan album, amelyet Reznor és Ross egy másik előadónak készített – a lemezen egyébként feltűnik Dave Grohl (Foo Fighters), Lindsey Buckingham (Fleetwod Mac) és Pino Palladino (NIN, The Who, John Mayer Trio) is. Tovább

2021. augusztus 30.

Fantasztikus újrakiadással jelenik meg a The Beatles utolsó stúdióalbuma

1969. január 2-án John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr gőzerővel belevetették magukat a próbákba, hogy végre visszatérhessenek oda, ahol igazán otton érzik magukat: a színpadra. Tovább

2021. május 8.

Új Coldplay

Chris Martinék 2019-ben jelentkeztek utoljára újdonsággal, de most végre megtörték a hallgatást. A zenekarra jellemző lélekig hatoló zene és őszinte szöveg a „Higher Power”-ben is szenzációsan talál egymásra, a végeredmény egy igazán felemelő, rádióbarát szerzemény lett. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky