3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
SZIN 2011

2011. augusztus 26. | mattcarey

Makettváros a Star Wars-ból - SZIN 2011

Copyright:

Próbálom halottnak színlelni magam, hátha békén hagy a nap, de úgy tűnik, hogy ami a medvéknél működik az a napnál nem. Elviselhetetlen a forróság. Még Kiszel Tünde is leégne, pedig neki vastag a bőr az arcán. Én elkezdtem színlelni, míg az újszegedi Tisza-parton lévő partfürdő feléledt a tetszhalotti állapotból. Megkezdődött a SZIN.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek
A pályaudvarról a fesztivál helyszínére jutni felért egy sétával a pokolban. 40 fok árnyékban. A hátunkon 20 kilós táskák. Az egész városban újítják az utakat és a síneket. Szerintem mindent, ami megakadályozhatta a fesztiválozókat abban, hogy könnyedén eljussanak a SZINre. 
 
De ha már megérkeztél, nem tudsz betelni a helyszínnel. Olyan, mint egy makettváros a Star Warsból. Minden megvan, ami a többi fesztiválon csak minden kisebb (én is összementem 10 centit). A házak vagy inkább kuckók a legjópofábbak. Minden házat 3 méter magas oszlopokra építették, hogyha kiáradna a Tisza ne áztassa el őket.
 
Mivel a helyszín egy kempingben van, óhatatlanul is mindenkinek eszébe jutnak, a gyerekkori élmények, amikor az egész családdal elmentek kempingezni. Habár sokaknak nem kell ezekre visszaemlékezni, hisz még mindig gyerekek. Rengeteg a fiatalkorú, akik gond nélkül jutnak alkoholhoz (nem biztos hogy a fesztiválon), de én tegnap például találkoztam egy 13 éves részeg lánnyal. Amiről a bennem élő fiatal, azt kiabálja hogy : Király! De a bennem élő felnőtt azt súgja: Ez nincs rendben. A bennem élő férfi nem írom le mit súg, mert azt bünteti a törvény.
 
Ez eddig magasan a legtisztább, legkulturáltabb fesztivál, ahol valaha voltam. A biztonságaik, nem hatalmas gyerekkorukban sokszor megvert vadállatok, akik kigyúrták magukat, és bosszút állnak a világon, ami gonosz volt velük. Bajszos bácsik, akik próbálnak szigorúak lenni, de azok után akikkel az ember találkozott, inkább olyanok, mint a Télapó. 
 
Senki nem szemetel (a takarítók rácáfolnának), az asztalokon néhol még hamutál is van. Hamutál egy fesztiválon! Ha nem a saját szememmel látom, nem hiszem el. 
 
Ha valaki "olcsón" akar megúszni egy fesztivál SZINen a helye, eddig itt a legolcsóbbak az ételek. És miután van egy egész évben itt működő büfé, tele profikkal még finom is. A választék viszont ugyanaz, mint bármelyik másik fesztiválon.
 
Igaz hogy a medencék "vize" meleg, de legalább van. Kettő is. "Vize". Hát van egy, olyan félelmem, hogy a részeg emberek nem rohannak ki a medencéből, ha pisilniük kell. Csak abban reménykedek, hogy több a víz, mint a pisi. Mindenestre a medencék jól jönnek a nappal szemben vívott harcban. Plusz ad egy jó okot a lányoknak és a fiúknak, hogy levetkőzzenek. És ettől még vagy 10 fokot ugrik fölfelé a belső hőmérőm higanyszála. 
 
Annyira kulturált az egész (mindennap takarítják a vécéket), hogy az ember nem is érzi magát fesztiválon. Persze erre az is rátett, hogy az első napon csak délután 7 óra körül kezdet el szólni a zene. De még a kajáldákban, civil faluban sem szólt. Sehol. A hangerőből, amúgy is visszavettek a környékbeliek panaszkodása miatt. Nem érzem a lábdobot meg a basszust a mellkasomban lüktetni.  
 
Az összes színpadot sikerült úgy elhelyezni, hogy egyik se szóljon össze. Ezért dicséret, mert ritkán sikerül. 
 
Akkora a hőség, hogy a lányok az éjszakába is fürdőruhába járnak, amivel őrületbe kergetik, az illuminált állapotban lévő kanokat. Nem kizárt, hogy fesztivál végére lesz egy pár nemi erőszak feljelentés. Főleg a fiatal lányokkal van a "baj", akik még nem tudják kezelni a fiúk közeledését (gondolom jól is esik nekik, hogy valakik észreveszik, hogy a szúnyogcsípés helyére dombocska került) szóval hagynak dolgokat a srácoknak: Fenék fogdosás, arcra puszi. De azt már nehezen tudják megérttetni a fiúkkal, hogy ennél ne tovább.
 
Mennem kell, jöttek értem a rendőrök...
 
mattcarey 
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2011. augusztus 30.

És akkor a SZIN is véget ért

Az utolsó napon már megszoktuk a meleget és a port. Hűsölni ültünk be a Malátabárba, ahol a Tatto workshop keretében megismerhettük a tetoválás történetét. Majd egy ismét nagyon korainak tűnő koncertre sétáltunk át a Nagyszínpadhoz. Tovább

2011. augusztus 30.

Dugjanak inkább chippet a seggembe? - SZIN

Nagyon szerethető lenne a SZIN, de az utolsó este betelt nálam a pohár. Pedig ezen a napon voltak a legjobb koncertek. Ezen a napon voltak a legtöbben. És mégis úgy éreztem magam, mint egy zebra, aki alig várja, hogy lecsaphasson az oroszlánokra. Tovább

2011. augusztus 30.

Olyen is volt, hogy elolvadt a SZIN

Mao! Mao! Avagy lőjétek tarkón ezt a fesztivált, mert látszik, hogy nagyon szenved. A második napon is olyan meleg volt, min ha a nap minden erejével csak a SZINre sütne és a világon máshova nem. Kevesen voltak, a fellépők jók(?), de magyarok. A szegedi underground előadókat (Szegediek állítása szerint) teljesen kihagyták a fellépők sorából. És mindenkinek az az első mondata hozzám: „Ááá! Tavaly jobb volt, sokkal többen voltak.” Tovább

2011. augusztus 29.

Zenében is ötösre vizsgázott, de alázatból is – Diana King

Diana King király a zenében, és ötösre vizsgázott alázatból is. A fesztivál legjobb koncertjét láthattuk tegnap este a SZIN-en a SZIN színpadon. Tényleg megSZINezte mindenki éjszakáját. Úgy ragyogott, mint egy csillag az égen. Tovább

2011. augusztus 29.

SZIN kontra, avagy lentről felfelé

Akadálypályának bizonyult a SZIN minden együttesnek, aki azt hitte eljön ide és leszedi a mannát. Mivel itt csak tűző nap és sivatagi vihar várta azt a bandát, aki eljött, és könnyűsétát tett volna a siker csarnokába. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky