3429 zenekar 12451 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Események

2011. augusztus 16.

Dir En Grey: először Budapesten a japán banda

Copyright:

Gackt Camui, a Malice Mizer egykori tagjának augusztus eleji bemutatkozása után nem sokkal egy újabb legendás japán csapat érkezik Magyarországra. A több mint egy évtizede működő, és augusztus 18-án végre Budapestre is ellátogató Dir En Grey az egyik legvitatottabb munkásságú visual kei banda Japánban. Szinte nincs két hasonló albuma az Oszakai ötösfogatnak, és koncertjeik nemcsak a japán zenék iránt rajongók széles hazai táborának, hanem az experimentális metalt kedvelőknek is páratlan élményt kínálnak.

Az 1997-ben alakult Dir En Grey-t az énekes Kyo, két gitáros, Kaoru és Die, a basszusgitáros Toshiya valamint a a dobos Shinya alkotja, és már fennállásuk első éveiben sikerült betörniük a köztudatba. Hamar felfigyeltek az egyedi hangzásvilágukra, gyorsan megjelentetett kislemezeik pedig egytől-egyig nagyon sikeresnek bizonyultak Japánban. Ma már világszerte elismertek (az Egyesült Államokban legutóbb az Apocalypticával karöltve bonyolítottak le egy nagysikerű turnét), és már immár nyolcadik stúdióalbumukat adták ki Dum Spiro Spero címmel.
 
A zenekar tagsága az alapítás óta változatlan, és a jól bevált zenei receptjükön sem változtattak: főként érzelmekre építenek számaikkal, miközben a dalok megkérdőjelezhetetlen technikai felkészültségüket is kellőképpen megmutatják. Többnyire agresszív, lüktető dalokban gondolkoznak, zúzós riffeléssel és lenyűgözően változatos énektémákkal. Habár Kyo többnyire japánul énekel, mindezt olyan kifejezően teszi, hogy mindenféle nyelvi akadályt leküzdve tud szólni a közönséghez. Könnyedén képes a legvadabb mély hörgésből is teátrális énekdallamokba váltani, így nem is csoda, hogy a Los Angeles Times is megdöbbentő énekesként írta le - hiszen mindenféle elektronikus segítség nélkül hozza elképesztő témáit. 
 
Természetesen az élő fellépéseik is legalább olyan sokszínűek, mint a lemezeik. Magával ragadó hangulatú koncertjeiknek köszönhetően például a KoRn is meghívta őket az Egyesült Államokba, a Family Values elnevezésű utazó cirkuszukba. A 2008-as Uroboros album maratoni, 2 évig tartó turnéját DVD őrzi.. a kétkedőknek érdemes belenézni a Vinushka című dalról készített felvételbe:
 

 
Sajnos akkor elkerültek minket, most augusztusban viszont érkezik a már említett új lemez, s ennek a bemutatójára hazánkban is sor kerül, augusztus 18—án a Club 202-ben. Az új szerzemények mellett természetesen a legnagyobb számaikból is válogatnak majd, egy kellőképpen színes előadás során. Jegyeket a helyszínen és elővételben is vásárolhatunk a Ticketportal országos bolthálózatában - köztük az ismert rockboltokban - továbbá a www.ticketportal.hu oldalon. Utóbbinál az otthoni jegynyomtatás kényelmes lehetősége is választható.
 

A Concerto Music bemutatja: Tour 2011 Paradox of Retaliation

2011. augusztus 18., csütörtök 18.00 óra

Budapest, Club 202

Dir En Grey koncert

Belépő: 5900 Ft.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 12.

Bocsánat - befejezi a közös zenélést a Kistehén

A Kistehén tagjai közel húsz év zenélés után úgy döntöttek, befejezik a közös játékot. Azonban mielőtt végleg elköszönnének közönségüktől, a záróévben még megmerítkeznek a nyárban és a fesztiválokban. A Kistehén utolsó budapesti koncertje július 30-án lesz a Budapest Parkban. Aztán ezt is elviszik magukkal. Tovább

2020. március 7.

Budapesti klubkoncert kedvéért szakítja félbe fesztiválturnéját a Belle and Sebastian

A zenei szívmelengetés skót királya (és királynője), a Belle and Sebastian 2020. június 23-án a budapesti A38 Hajó színpadán ad majd koncertet. Első magyarországi fellépésük azért is különleges, mert ez lesz az egyetlen klubkoncert, amelynek kedvéért a zenekar kitérőt tesz nyári fesztiválturnéján, árulta el az A38. Tovább

2020. március 6.

Egy Van – látványos Kelemen Kabátban EP bemutató az Akváriumban

Miközben bemutatták a Végtelen című dalukra készült klipet a VOLT Film augusztusban indult utazós mozijának - a Road Movie  - egyik epizódjaként,  minden eddiginél fergetegesebb bulira készülnek, ami nem más, mint az  „Egy Van” című EP bemutató nagykoncertjük március 6-án az Akváriumban, amely minden eddiginél látványosabb lesz!
  Tovább

2020. február 26.

TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ 2020 – FOLKARÉNA 2020

Harminckilencedik alkalommal rendezik meg az élő népművészet összművészeti fesztiválját, az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2020. március 20-22. között, közel 2600 közreműködővel. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga és a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok, de az összes további kisebb-nagyobb termet is kitöltjük párhuzamosan futó programjainkkal. Tovább

2020. február 26.

Hazalátogat Alanis Morisette

A hétszeres GRAMMY®-díj nyertes, multi-platina eladásokkal rendelkező énekesnő, Alanis Morissette 12 év után újra fellép Magyarországon, a Papp László Budapest Sportarénában. A koncerten egyrészt a világkörüli turnéja, valamint a Jagged Little Pill album 25 éves évfordulójának ünneplésére kerül sor, másrészt remélhetőleg az egyelőre párszavas magyartudását is gyakorolni, bővíteni fogja az énekesnő! Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky