3429 zenekar 12450 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2011. augusztus 8. | Anikó

Az élet Amy Winehouse után

Copyright:

Amy Winehouse halála óta sem csitult a sajtó és a közvélemény, így egyre több dolgot tudhatunk meg a tehetséges énekesnőről. Például azt, hogy tipikusan anyáskodó jellem volt, és azt mondogatta, hogy ő benne lesz a 27-esek klubjában. A lemezeladásai az elmúlt egy hétben elképesztő mértékben megugrottak.

Amy Winehouse 2011. július 23-án camdeni otthonában elhunyt. Néhány biztonsági embere talált rá, ekkor már holtan feküdt az ágyában. A halál oka jelenleg ismeretlen, és a drogtesztek eredménye még heteket várat magára. A család azt is feltételezi, hogy Amy-t szívroham vitte el.
 
Amy Winehouse halála óta többet adtak el a két lemezéből, mint 2011 első 6 hónapjában összesen. A Back to Black-ből 37.000 fogyott, ami a heti eladást nézve majdnem megegyezik a 2008-as Grammy-t követő második hét adataival, ekkor Amy Winehouse 5 Grammy-díjat nyert. A Frank-ből, Amy első albumából 7.600-at vásároltak múlt szombat óta. Ezek a számok javarészt digitális letöltésből származnak. Nagyon népszerű a Rehab a letöltők között, és a rádiók is többet játsszák Amy dalait.
 
George Michael azt írta a Twitterén a Back to Black-ről, hogy a ’70-es évek óta ez a legjobb album, amit hallott.
 
Talán nem véletlen, hogy Amy Winehouse a Rehab-bal futott be, hiszen a közvetlen környezetébe tartozók elmondásai szerint mindig is küzdött addikciós problémákkal. A köztudatban csak az alkohol- és drogproblémái éltek, de komoly táplálkozási zavarokkal is küzdött az énekesnő. Időnként hatalmas adagokat tüntetett el, majd rögtön ki is hányta. Máskor napokig semmit sem evett. Alex Foden, az énekesnő barátja, aki együtt is élt Amy-vel, azt mesélte, hogy mivel a heroin kiüríti a cukrot a vérből, így sokszor csak némi édességen, alkoholon és a drogokon élt a sztár. Aki egyébként nagylelkű volt az ismerőseivel, gondoskodott róluk és főzött nekik. Nagyon tisztán és rendben tartotta a lakását is.
 
Hát, olyan is megesett, hogy 1.000 Fontot költött egy nap alatt drogokra, amit nem egyedül fogyasztott el, az összes barátját megvendégelte. Amy kedvenceiként a kokaint, a heroint és a füvet és a súlyos károsodást okozó krekket tartotta számon. De általában a saját határait ismerte és megtartotta, azaz nem adagolta túl ezeket a szereket. Amy hitt abban és sokat mondogatta, hogy ő is tagja lesz a 27-esek klubjának. A 27 éves korában elhunyt sztárok közé tartozik Jim Morrison, Kurt Cobain, Janis Joplin és immáron Amy Winehouse is.
 
Lady Gaga úgy véli, hogy ez az eset lecke arra, hogy „ne öljük meg a szupersztárokat”. Mikor Amy befutott Lady Gaga még ismeretlen volt, de akkoriban még sötét színű hajat viselt, így többször összetévesztették Amy Winehouse-zal. Úgy emlékszik erre vissza, hogy az emberek sikítoztak, mikor meglátták, valamint Amy nevét és a Back to Black-et kiabálták neki. Lady Gaga egyébként kedvelte az énekesnő, mert azt érezte, hogy nincs egyedül, hiszen Amy is különleges és az átlagtól különböző volt. Lady Gaga azt írta ki a Twitterre, hogy Amy örökre megváltoztatta a popzenét.
 
Július 26-án vettek végső búcsút Amy Winehouse-tól, ahol csak a család és a közeli barátok voltak jelen, például Mark Ronson és Kelly Osbourne.
 
Amy édesapja, Mitch nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egy emlékkoncerttel búcsúznak a későbbiekben Amy-től, ennek a részleteiről és a fellépőkről azonban még nem tudhatunk semmi biztosat. Mitch neves sztárokat szeretne felkérni, ez azonban még várhat néhány hónapot, míg a család egy kicsit kiheveri a megrázkódtatásokat.
 
Anikó
 
Forrás: Music News
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2020. március 28.

Megjelent az After Hours, The Weeknd eddigi legsötétebb albuma

Már a korábban megjelent kislemezek – és főleg a hozzájuk tartozó klipek – alapján sejthető volt, hogy Abel Tesfaye nem a soron következő LP-jére fog vidám dalokat pakolni. A Heartless, a Blinding Lights és a címadó dal, az After Hours klipjeinek összefüggő története a hedonista, már-már apokalipszisre készülő The Weekndet mutatja meg, akinek minden mindegy, csak a szívét akarja kiönteni. Tovább

2020. március 27.

Tones And I újdonság

Valószínűleg nincs is olyan ember a világon, aki ne hallotta volna legalább egyszer 2019 legfülbemászóbb megahitjét, a „Dance Monkey” című felvételt Tones And I-tól. Nos, 2020 is hozott pár új dalt az ausztrál előadótól... Tovább

2020. március 27.

Az új Foals klip a koronavírusra figyelmeztet

Új videóklippel jelentkezett a Foals, mely ezúttal a világszerte egyre nagyobb területen fertőző COVID-19 koronavírusra kívánja felhívni a figyelmet! Tovább

2020. március 27.

Wiz Khalifa új ügye

Új trackkel jelentkezett Wiz Khalifa - itt a „Bammer”! A fúvósokkal megpakolt zenei alap és Wiz Khalifa rosszfiús rapje olyan különleges elegyet alkot, hogy a „Bammer” mindenkinek bekúszik az emlékezetébe. A közkedvelt rapper Mustarddal dolgozott együtt, az alkotói kémia pedig igencsak jól működik köztük. Tovább

2020. március 5.

A Car Seat Headrest fülbemászó indie-MIDI-hibrid slágerrel költözik vissza a hallójáratainkba
lightmedia news

Május elsején új albummal jelentkezik a Car Seat Headrest, melyről a "Can't Cool Me Down" című, szerdán megjelent beharangozó dal máris jelentős lelkesedésnek örvend a hallgatóság körében. A dinamikus trackhez készült frappáns lyric videó egy nap alatt átlépte a 38 ezres megtekintést, ez pedig egy "családi autó hátsó ülésének magányából", lo-fi projektként induló indie rock zenekarhoz képest nem semmi teljesítmény. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky