3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2011

2011. július 25. | Szisz

Dr Music, avagy diploma Pulp módra

Copyright:

Július 20-án a Pulp zenekar énekese, Jarvis Cocker tiszteletbeli diplomát vett át a nemzetközileg elismert a Londoni Művészeti Egyetemtől. A dolog nem egyedülálló a zenei világban, számos más híresség is tiszteletbeli doktori cím tulajdonosa.

Jarvis Cocker hagyományos érettségi öltözékben, talárban és kalapban vette át a tiszteletbeli diplomát, az egyetem „rendes” diákjaival együtt.
 
Az együttes frontembere szólókarrierbe kezdett a csapat feloszlása után, de 2010-ben bejelentették, hogy az eredeti felállás szerint újra koncertezni fognak. 2011-ben Magyarországon is fellépnek, méghozzá a Sziget Fesztivál Pop - Rock Nagyszínpadán, augusztus 10-én.
 
És íme, néhány zenei csillag, aki szintén tiszteletbeli diplomával rendelkezik:
 
A Muse brit rock zenekar mindhárom tagja - név szerint Matthew Bellamy, Christopher Wolstenholme Dominic Howard – Plymouth Művészeti Egyetemtől tiszteletbeli doktori fokozatot kapott.
 
Sir Paul McCartney, az egykori világhírű Beatles együttes tagja, a Yale Egyetemtől vehette át tiszteletbeli zenei diplomáját. Az amerikai egyetem ezzel is mély tiszteletét szerette volna kifejezni a zenekar munkássága felé. Az ünnepélyes diplomaosztón az egyetem zenekara a Beatles „Hey Jude” című dalát játszotta.
 
Bono, a U2 frontembere a Japán Keio Egyetemtől kapott tiszteletbeli doktori címet, a humanitárius és zenei tevékenységeiért.
 
Craig David Southampton-ban született, és itt is nőtt fel. Az ottani Solent Egyetem tiszteletbeli doktorrá avatta az énekest, ezzel is kifejezve, hogy büszkék városuk szülöttjére.
 
Long Island Egyetem és Kollégium tiszteletbeli zenei doktori címet adott át Billy Joel amerikai zenésznek.
 
Az Aerosmith frontembere, Steven Tyler tiszteletbeli diplomát kapott a Berklee-i Zenei Kollégiumtól, majd később tiszteletbeli doktori címet a Bostoni Massachusetts Egyetemtől.
 
A sort még bőven lehetne folytatni. A fent említett személyek nagy dolgokat tettek le a zenei élet asztalára. A kiváló slágereken kívül azonban más területeken is segítettek, vagy próbáltak segíteni. A tiszteletbeli címeket adományozó intézmények hírnevének biztosan sikerül.
 
Szisz
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2011. szeptember 14.

A Szigeten forgatott klipet a White Lies

A 2011-es Sziget zárónapjának főzenekaraként lépett a Nagyszínpadra az idén "Ritual" címmel új albumot megjelentetett White Lies. A zenekarnak annyira bejött a buli, hogy az ott készített felvételekből ollózták össze az új klipjüket is. Tovább

2011. augusztus 19.

Kolumbiai cool hipsterek és a szenvedő romlás virágai

Kinek mi jut eszébe Kolumbiáról? Román színű zászló, hegyek, foci, kávé, drogbárók, Shakira, esetleg Marquez? Nos, nekünk mostantól a Choc Quib Town. Magyarországra nem igazán jutnak el a térségből zenekarok hazánkba, nagy kár. A Sziget utolsó napján aztán... Tovább

2011. augusztus 17.

Jövőre 20 éves a Sziget, avagy szürrealitás és jófejség

Mint már említettük, a Sziget vasárnapi napja teljesen szürreális vonásokkal rendelkezett éjfél után. Valahogy mindenki pánikszerűen szerette volna felszámolni a fesztivált. Erről egyrészt a holland látogatók gondoskodtak, másrészt az ott dolgozók. Tovább

2011. augusztus 16.

Lezárult az idei Sziget! Így láttuk...

Lezárult az idei Sziget, ahol állítólag 385 ezer ember fordult meg egy hét alatt. Bár azt gondolnánk, hogy ez rengeteg, elméletileg csak pár ezerrel több, mint a tavalyi látogatószám, így nem sikerült rekordokat dönteni. Ám, így is Európa egyik legnagyobb fesztiváljai közé tartozik. Lássuk, mi hogyan éltük meg az utolsó napot. Tovább

2011. augusztus 16.

Sziget-ártatlanság  

Egészen minap délutánig, maximum kirándulni voltam a helyszínen, de a fesztivál valahogy kimaradt az életemből. De végre én is felragasztottam a karszalagomat, és átléptem a kaput. Az idén „nagykorúvá” vált fesztiválon, én is elveszítettem a „sziget-ártatlanságomat”. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky