3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
SZIN 2011

2011. július 18. | Sir DNA

SZIN gazdaságos kiadásban

Copyright:

Merthogy a nyarat le kell zárni valamivel, és erre a legjobb megoldás mindig a SZIN. Ilyenkor már nincs sok pénze az embernek, és ha nem szegedi, vagy először jár a városban, beletelhet pár órányi csatangolásba, hogy mindenhez olcsóbban jusson hozzá, mint a fesztivál területén. Éppen ezért itt egy kis összeállítás, hogy mit hol és hogyan érdemes a napfény városában.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek
A SZIN ezen a nyáron is kitesz magáért rendesen. A kötelező fesztiválhakni zenekarokon kívül (mert most őszintén: ki hallott már fesztiválról PASO, Irie Maffia, HS7, 30Y és egyebek nélkül) Jön Danko Jones, Kelis, lesz Vágtázó Halottkémek és Firkin. Nem fog senki unatkozni, az biztos. Viszont a délutáni Rocktöri előadásokat megelőzi az a reggel 9-től kora délutánig tartó „csinálni kéne valamit” periódus, amit érdemes városban bóklászással, esetleg parton sörözéssel eltölteni. Hogy hova érdemes szűkös pénztárcával ellátogatni? Hát ide, kéremszépen!  
 
Kisteszkó az Anna-kúton:
 
Magától értetődő, hogy az ember fia kajába fektet a legkevesebbet fesztivál alatt. Azt is természetesen gazdaságos májasba és vizes kiflibe teszi. Meg hát a tejtermékek. És ha már úgyis arra járunk, vásároljunk be piából is, napközben úgyis a Tisza-parton köt ki mindenki.
 
Vár Söröző a múzeumnál: 
 
Nem kis meglepetést okozott nekem pár hónapja, hogy van még olyan kocsma országunkban, ahol egy ezresből asztal alá tudja magát inni az ember. Ez az a kocsma. 1l fehér bor kancsóban, hozzá egy nagy pohár szóda, egy drágább dobozos sör árából. És még az íze sem rossz. A part is 1 perc távolságra van, ideális hely, ha meguntuk a napozást.
 
Szittyó place a Kálvárián:
 
Ez az elég beszédes nevű itallerakat jelenleg Szeged belvárosában a legolcsóbb, viszont ez van a felsorolt helyek közül a legtávolabb a fesztivál területétől, úgyhogy ide csak tényleg nagyobb mennyiség miatt érdemes kivándorolni. Mondjuk még így is 10 perc séta a hídtól. Szegeden nincsenek távolságok. 
 
 Boci tejivó a Dóm tér mellet:
 
A fesztivál alatt egyszer azért megéri főtt kaját is enni. Itt már 500 forint alatt is komoly mennyiségű tejfölös zöldséges tésztát lapátolhat be az arra járó fesztiváler. Mindezt a nap 24 órájában bármikor. 
 
Szegedi Gomoa Shop a Petőfin:
 
Pár hónapja Szegeden is nyitott boltot a Gomoa, árakban és választékban megegyezik a pesti üzletükkel. Ha az ember gyomra nem bírja tovább a flakonos finomságokat, érdemes összefogni másokkal és elzarándokolni ide. 
 
Sir DNA
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
boneka 2011. júl.. 19.  22:41 1
hasznos cikk, mondjuk nekem két évvel ezelőtt lett volna szükségem rá, akkor voltam először ott fesztiválon:D de jó,h vkinek eszébe jutott,h ilyet is kéne:)
   

2011. augusztus 30.

És akkor a SZIN is véget ért

Az utolsó napon már megszoktuk a meleget és a port. Hűsölni ültünk be a Malátabárba, ahol a Tatto workshop keretében megismerhettük a tetoválás történetét. Majd egy ismét nagyon korainak tűnő koncertre sétáltunk át a Nagyszínpadhoz. Tovább

2011. augusztus 30.

Dugjanak inkább chippet a seggembe? - SZIN

Nagyon szerethető lenne a SZIN, de az utolsó este betelt nálam a pohár. Pedig ezen a napon voltak a legjobb koncertek. Ezen a napon voltak a legtöbben. És mégis úgy éreztem magam, mint egy zebra, aki alig várja, hogy lecsaphasson az oroszlánokra. Tovább

2011. augusztus 30.

Olyen is volt, hogy elolvadt a SZIN

Mao! Mao! Avagy lőjétek tarkón ezt a fesztivált, mert látszik, hogy nagyon szenved. A második napon is olyan meleg volt, min ha a nap minden erejével csak a SZINre sütne és a világon máshova nem. Kevesen voltak, a fellépők jók(?), de magyarok. A szegedi underground előadókat (Szegediek állítása szerint) teljesen kihagyták a fellépők sorából. És mindenkinek az az első mondata hozzám: „Ááá! Tavaly jobb volt, sokkal többen voltak.” Tovább

2011. augusztus 29.

Zenében is ötösre vizsgázott, de alázatból is – Diana King

Diana King király a zenében, és ötösre vizsgázott alázatból is. A fesztivál legjobb koncertjét láthattuk tegnap este a SZIN-en a SZIN színpadon. Tényleg megSZINezte mindenki éjszakáját. Úgy ragyogott, mint egy csillag az égen. Tovább

2011. augusztus 29.

SZIN kontra, avagy lentről felfelé

Akadálypályának bizonyult a SZIN minden együttesnek, aki azt hitte eljön ide és leszedi a mannát. Mivel itt csak tűző nap és sivatagi vihar várta azt a bandát, aki eljött, és könnyűsétát tett volna a siker csarnokába. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky