3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Volt 2011

2011. június 29. | Joss Beaumont

A fesztiválkártya harca a piros tarajos csávóval

Copyright:

Az elmúlt napokban olyan véleménnyel is találkoztam, hogy mivel bevezetik ezt a kártyás fizetős rendszert - metapay - az összes Sziget kht. által szervezett fesztiválra, inkább el sem mennek sehova. Aztán a VOLT-on tényleg be is vezették és meg kell jegyezni, hogy nem kellene ennyire ódszkodni az újdonságoktól.

Szóval az úgy volt, hogy 2010-ben már találkoztam a Balaton Sound VIP részlegében a metapay nevű kártyás fizetőeszközzel, amelyre ugyebár fel lehetett tenni annyi pénzt, amennyit csak akart az ember, oszt a VIP-ben szépen lerészegedhetett, kedvére abból a keretből, amennyit a kártya tartalmazott. Ez így, ebben az olvasatban akkor elég szürreálisnak tetszett, hiszen csak a VIP-ben lehetett ezt használni és a fesztivál egész területén a készpénz uralkodott. Ráadásul ne szépítsük: tulajdonképpen totál csőd volt az egész, mivel bárhol lehetett fizetni kápével, mert egy idő után ez valamiért kényelmesebb lett a pincéreknek is meg a részek vendégnek is. Ennyiben maradtunk, bár lehetett hallani, hogy 2011-ben már mindegyik fesztiválon metapay lesz a fizetős cucc. A 2010-es Balaton Sound VIP-élményeinkkel a zsebünkben elmosolyodtunk és szépen nem is foglalkoztunk az egésszel, egészen mostanáig.
 
Az emberek pusmogni kezdtek, hogy jaj már ezt a faszságot, hogy miért kellett már megint egy ilyen baromsággal szétcseszni a jóérzésű, hótrészeg fesztiválozót egy effajta tök bonyolult ökörséggel az őrületbe kergetni. És, hát igen, volt, aki azt mondta, hogy ez egy akkora baromság, hogy ki sem megy 2011-ben a Szigetre, jól. Mindenki jól megmondta a magáét, és simán fikázta, bár dunsztja sem volt, vajon tulajdonképpen mire is jó ez az egész.
 
Sőt! Kiselőadást is hallottam valahol Sopron felé, az egyik benzinkútnál egy határozott piros tarajos srác előadásában, miszerint ő totál leszarja majd ezt az egész kártyás fizetős rendszert és majd ő simán meg fogja ezt oldani készpénzzel. Ez több kérdést is felvet ugyan, de hát mindegy most ebben nem mennék bele. A lényeg, hogy voltak morgások.
 
Aztán ehhez képest a VOLT Fesztivál nulladik napján, szinte varázsütésre épült be, a fesztiválozó arcok életébe a metapy. Halálosan könnyű feltölteni rá, és persze halálosan könnyű elkölteni az egész tartalmát, de ez természetesen mindenkinek a habitusától függő ügy, de hát ez ilyen. Nem kell a pultoknál a visszajáróra várni, nem kell fölösleges köröket futni a borravalóval, hanem csak egyszerűen fizetsz vele és mész a dolgodra.
 
Kicsit ugyan bonyolítja az amúgy kurvára egyszerű használatot, hogy regisztrálni lehet, de tulajdonképpen az is csak egy sms, és végülis a kártyád biztonságáról szól az is.
 
A lényeg, hogy ez a metapay tulajdonképpen egy egész jó dolog, bár ebben is van némi furcsaság, amit nem lenne rossz, ha valaki elmagyarázna. A VOLT Fesztivál után, mintegy 4 nappal kezdődik a Balaton Sound ugyebár. Megtudtam, hogy ezt a kártyát, az összes „Szigetes” rendezvényen ugyanúgy használhatjuk, de valamiért – és ez az amit nem értek – nem vihető át a VOLT-on rátöltött lóvé a következő rendezvényre, ugyanis a rendszer törli az egyenleget. Na, de tulajdonképpen miért is????
 
Hűt igen! Jó, magyar szokás szerint egy tulajdonképpen jó dologban is találhatunk némi gubancot, bár mivel visszaváltható az egyenleg, végül nem károsít meg a rendszer, csak hát praktikus lenne, főleg ha valaki akkora fesztiválarc, hogy egy egész VOLT Fesztivál után, még a Balaton Soundra is elmegy szétzúzni magát tufává.
 
Ennek a kis történetnek tulajdonképpen nincs tanulsága, bár itt hátul a kisagyam már dolgozik ezen az ügyön is…
 
Ja, és még el sem kezdődött igazából a fesztivál…
 
Joss Beaumont
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2011. július 7.

A VOLT Fesztivál legjei! Képek!

Közel egy héttel a VOLT Fesztivál lezárása után végiggondolni az ott történteket szinte lehetetlen. Bár a line up nem feltétlenül volt a legütősebb, mi mégis rettenetesen jól éreztük magunkat. És az ötödik VOLT Fesztiválomon az is megtörtént, ami még soha: normális ágyban aludtam. Tovább

2011. július 6.

VOLT Fesztivál 2011 valahol a fejemben

A nehézkes szálláskeresés, az előre vetített elbombázott szar idő és a számomra lesújtó második nap line upja sem vette el a kedvemet Soprontól és a VOLT Fesztiváltól. Sőt! Tulajdonképpen megújult erővel futottam neki a 2011. évi VOLT Fesztiválnak, amely ahogy azt szokta, beváltotta a reményeimet, amint mosollyal az arcomon gondolok vissza erre a hétre. Tovább

2011. július 4.

A Hiperkarma mindent vitt Sopronban - képek!

Miután kellőképpen kiröhögtünk magunkat a Thirty Second To The Mars rajongótáborán és megtudtuk, hogy a koncertjük végén van egy szeretettánc szerűség, eldöntöttük, hogy abban az időpontban a legmesszebb szeretnénk tartózkodni a VOLT Nagyszínpadától. Volt helyette más, nem kell aggódni. Leginkább Hiperkarma... Tovább

2011. július 4.

A modern kor A.E. Bizottsága a VOLT-on - képek!

A VOLT Fesztivál pénteki napján kevésbé hatott meg Moby jelenléte, így más alternatívák után kellett néznem. Összességében volt lehetőség bőven, viszont én inkább tini korom szellemét szerettem volna megidézni, így az Inmedo & Drink Bar kínálatából választottam. Na, meg a Soerii&Poolek... Tovább

2011. július 4.

Interjú egy soproni buborékfújóval

Helló, szia, hogyvagy? Igyál, van pálinkám! Egész héten kinn vagy? Te is kész vagy teljesen? Honnan jöttél? Itt szinte mindenki, akit megkérdeztem pesti. – Körülbelül így lehet összefoglalni a hogyan ismerkedjünk fesztiválon kisokost. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky