3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Pohoda 2011

2011. június 21. | Gerta Rauss

Pohoda update

Copyright:

A fesztivál túladagolás időszakában a MyMusic megsúgja a kedves olvasóknak, hogy melyik lesz a legmenőbb buli idén. Igen, a szlovákiai Pohoda az.

A Pohoda Fesztivál hivatalos honlapján található számláló szerint pontosan 23 nap van hátra Szlovákia legnagyobb zenei eseményéig. Itt az ideje tehát, hogy átfussuk, mit ajánlanak a szomszédok. A következőket határozottan nem Vágási Feri ajánlja, hanem valami olyan arc, aki sokkal trendibb, sokkal 21. századibb, zeneileg sokkal nyitottabb, aki el tud ábrándozni szép, dallamos zenéken, de nem kell őt sokat citálni egy súlyosabb bulizásra sem.
 
A fesztivált csütörtökön Moby nyitja, de ha valakinek nem lenne elég az utóbbi évek legnagyobb slágereit szállító kis szemüveges, annak Szlovákia egyik legfontosabb importja, a Hospital-os, drum&bass dj, B-Complex pakolgatja a lemezeket hajnalig.
 
A fesztivál pénteken már teljes erővel beindul (és teljes hangerővel, a Pohoda nagy előnye a magyar fesztiválokkal szemben, hogy a kietlen pusztában van, így sem nyugdíjasok, sem polgármesterek nem zavarnak bennünket a teljes megsüketülésben). A Bazant Stage-nek becézett nagyszínpadon a japán Tokyo Ska Paradise Orchestra, a belga dEUS, a Pulp és a Madness fog fellépni. A Runway Stage-en Lila Downs, Imogen Heap és Lamb (van isten, köszönöm!). Az O2 Stage is kitesz magáért: Santigold, Simian Mobile Disco, Joey Beltram, The Death Set, és a Sport arénában (!?) a José Goznalez-es Junip, és a teljesen őrült Battles. Hajnalban még egy kis DJ Krush, a program szerint 04.44-ig (pontosan?). 
 
De hogy lehet majd mindezt feldolgozni?
 
A következő napon, miután az ember 6 körül már kimenekül a sátorból, jöhet egy kis strand, vagy ejtőzés a Deny Bar-ban. Az agyunk teljes formatálása után újra neki lehet ugrani a betonfesztiválnak, mert ha lehet ilyet mondani, a szombat még nagyobb zenei orgazmust ígér, mint az eddigiek.
Egy kis pop, egy kis punk, egy kis politika, egy kis totális elszállás. Nevesítve: Peter, Björn and John, Public Image Ltd, M.I.A, Portishead. A kisebb színpadokon We Have Band, Beirut, Israel Vibration, Get The Blessing, az egyetlen szabály, hogy nincs szabály, zavarodjon csak össze minden zene a fejünkben. Ha még ez nem lenne elég, akkor levezetésként FM Belfast, Magnetic Man, Dirtyphonics, Lisa Hannigan és Esben & The Witch.
 
A viharellenes bizottságot már most felállítottuk, abban meg csak reménykedni tudunk, hogy a szervezők folytatják a hagyományokat és nem piacosodik el a fesztivál a napközbeni időszakban sem.
 
Jegyek még kaphatók, 69 euróért a teljes fesztiválra.
 
Pohoda Festival 2011. július 7-9, Trencsény, Szlovákia.
 
Gerta Rauss
 
Forrás: pohoda.sk
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2011. július 17.

Van remény - Pohoda Fesztivál

A Pohoda utolsó napja még mindig sok jóságot ígért (PIL, Peter, Björn&John, Israel Vibration, M.I.A), de igazából minden arra futott ki, hogy a Portishead hogyan fog teljesíteni. Kapunk egy fáradt nosztalgia koncertet, vagy életünk nagy élményében lesz részünk? Tovább

2011. július 15.

Gyilkos nap a Pohodán! Pulp, Madness, Lamb, Imogen Heap, dEUS

A Pohoda második napja nagyon sok jó koncertet ígért, köztük régi nagy sztárokat (Pulp, Madness), aktuális bolondokat (Battles, Santigold), és személyes kedvenceimet (Lamb, Imogen Heap, dEUS) is. Tovább

2011. július 15.

Képek! Egy kis szubjektív a legjobb buliról - Pohoda

Idén is fogtuk sátrainkat, a hasfogó gyógyszereket, na meg a fülünket, és kiköltöztünk 3 napra a Trencsény mellett található Pohoda Fesztiválra. Szubjektív beszámoló következik 2011 legjobb fesztiváljáról. Tovább

2011. március 21.

Erős lesz a Pohoda Fesztivál 2011-ben

Idén mintegy kétszáz koncert és egyéb kulturális program között válogathatnak az érdeklődők a Pohoda fesztiválon, melyet július 7. és 9. között rendeznek meg a trencséni repülőtéren Szlovákiában. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky