3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Pohoda 2011

2011. július 15. | Gerta Rauss

Képek! Egy kis szubjektív a legjobb buliról - Pohoda

Copyright: MyMusic

Idén is fogtuk sátrainkat, a hasfogó gyógyszereket, na meg a fülünket, és kiköltöztünk 3 napra a Trencsény mellett található Pohoda Fesztiválra. Szubjektív beszámoló következik 2011 legjobb fesztiváljáról.

Könnyű, 4 órás autókázás után érkeztünk meg Trencsényi repülőtérre, a Pohoda Fesztivál helyszínére. Az utat akár sebesebben is meg lehetne tenni, de mi nem rohantunk sehova, érkezésünkkor még épp csak a nyitás előtti gyülekezésbe futottunk bele. A beengedő gyerekek kedvesen integettek, mikor látták az autón 3 éve gyűjtögetett Pohoda parkoló matricákat. Szlovák-magyar két jó barát. Ja hogy ez nem így van hivatalosan? Nem baj, Trencsényben ez a helyzet. 
 
A korán kelő madárkákkal együtt egy enyhe 10 perces sorban állás után már be is jutottunk, és hála a 21. századi sátortechnikának, alig fél órán belül már a kempingszékeken ülve szürcsöltük, amit csak lehetett. A 0. napra nem sok látnivalót tartogattak a szlovákok, így mi szépen kibattyogtunk állandó pihenőhelyünkre, a faluba. 0,80 a sör, 1,20 a kolbasa, 0,40 a mások által fiatalosnak és kívánatosnak mondott Kofola (én előbb innék meg egy adag trágyalevet, mint, hogy még1x kofolázzak, de a többiek láthatóan teljesen kofolafüggők lettek). 
 
Este 10 környékén szépen visszacsattogtunk a fesztiválra, hogy megnézzük a Moby koncertet. A fesztivál területe most valahogy még nagyobbnak (hosszabbnak) tűnt, mint eddig bármikor, ennél fogva tömeg-érzete sosincs az embernek. Nekem, akinek enyhe tömegfóbiája van, a Pohoda egyik legnagyszerűbb velejárója, hogy soha semmilyen koncerten nincs elviselhetetlen ember mennyiség. Ebből fakadóan (vagy csak a szlovákok kedvessége miatt), soha nincs lökdösődés, nincs verekedés, nincs mufurckodás (próbálj már bemenni a Hegyalján egy koncertre úgy, hogy nem szanaszét verve jössz ki onnan). Van helyette nagyon lelkes szlovák közönség, akik láthatóan hálásak minden fellépőért. 
 
Moby fellépése engem alapvetően nem érdekelt, nem vagyok egy nagy nosztalgiamóni, így semmiféle elvárásom nem volt a 90-es évek slágergyárosával szemben. Rá kellett jönnöm, hogy az a helyzet, hogy ha nincs elvárásod, és helyén tudod kezelni, hogy simán csak hatalmas slágereket játszanak neked másfél órán keresztül, akkor egy Moby koncert igazán szórakoztató tud lenni, mert nem aprózzák el. Richard Melville Hall nyugodtan felmehetne a színpadra egy szál magában, és ugrálhatna egy pult mögött a play gombot nyomkodva. Ehelyett ő valószínűleg azt tartja szórakoztatónak, ha egy teljes zenekart irányíthat, és rohangálhat összevissza a színpadon. Moby zenéje a mi generációnk számára abszolút közös tudat, szóval az, hogy minden számot mindenki kívülről fúj, az nem csoda.
 
A legszórakoztatóbb rész mindenképpen az utolsó szám masszív rave partyba hajló őrülete volt, miután Moby még egyszer utoljára elmondhatta az addig már kb 500x elhangzó tánkjó, tánkjó, tánkjó, tánkjó című mantrát (a hosszú köszöngetésnek akkora sikere volt a szlovákok körében, hogy másnapra kiderült, hogy ez lett a 2011-es Pohoda gerappája, mindenhonnan ezt lehetett hallani).
 
Gerta Rauss
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2011. július 17.

Van remény - Pohoda Fesztivál

A Pohoda utolsó napja még mindig sok jóságot ígért (PIL, Peter, Björn&John, Israel Vibration, M.I.A), de igazából minden arra futott ki, hogy a Portishead hogyan fog teljesíteni. Kapunk egy fáradt nosztalgia koncertet, vagy életünk nagy élményében lesz részünk? Tovább

2011. július 15.

Gyilkos nap a Pohodán! Pulp, Madness, Lamb, Imogen Heap, dEUS

A Pohoda második napja nagyon sok jó koncertet ígért, köztük régi nagy sztárokat (Pulp, Madness), aktuális bolondokat (Battles, Santigold), és személyes kedvenceimet (Lamb, Imogen Heap, dEUS) is. Tovább

2011. június 21.

Pohoda update

A fesztivál túladagolás időszakában a MyMusic megsúgja a kedves olvasóknak, hogy melyik lesz a legmenőbb buli idén. Igen, a szlovákiai Pohoda az. Tovább

2011. március 21.

Erős lesz a Pohoda Fesztivál 2011-ben

Idén mintegy kétszáz koncert és egyéb kulturális program között válogathatnak az érdeklődők a Pohoda fesztiválon, melyet július 7. és 9. között rendeznek meg a trencséni repülőtéren Szlovákiában. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky