3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Pohoda 2011

2011. március 21. | Gerta Rauss

Erős lesz a Pohoda Fesztivál 2011-ben

Copyright:

Idén mintegy kétszáz koncert és egyéb kulturális program között válogathatnak az érdeklődők a Pohoda fesztiválon, melyet július 7. és 9. között rendeznek meg a trencséni repülőtéren Szlovákiában.

Tavaly nyáron a szlovák szervezők bebizonyították, hogy létezik visszatérés a horrorisztikus 2009-es események után, amikor a legnagyobb rendezvénysátor összeomlása után félbe kellett szakítani a fesztivált. A három halálos áldozatot követelő vihar hatalmas pusztítást végzett a reptér egész területén, így a rendezőknek nem maradt más választásuk, mint, hogy lefújják az egész programot.

Az elmaradt koncertek (Lamb, Emiliana Torrini) miatt érzett kezdeti haragot felváltotta a totális megdöbbenés, a gyász és a meggyőződés, hogy ez a szervező gárda egy ilyen csapás után sosem lesz képes újra fesztivált szervezni. Ehhez képest tavaly sikerült újra összehozni egy nagyon kellemes line up-ot (The XX, Scissors Sisters, Jose Gonzalez, Múm, stb...), és ez esetben már egy, a nevéhez hű fesztivált (pohoda=nyugalom).

A Pohodát a visszajárók találóan aszfalt-fesztiválnak is becézik, ugyanis a trencséni reptéren, a kifutópályán kerül megrendezésre. Árnyék sehol (na jó, talán néhány kuka mögött, és a falusi kocsma, a Denny Bar napernyői alatt), viszont az ember nem is töri ki a bokáját a hepehupás talajon.

A helyszín teljesen átlátható, csak toronyiránt lehet haladni, és 4-5 színpadnál többel nem is kell fárasztani magunkat. Az ételek és italok árai annyira barátiak, hogy az néha szinte már ijesztő, főleg, ha még a következő napon is szeretnénk éldegélni. A magyar fesztiválok őrült pörgéséhez szokott látogatónak mindenképpen újdonság a kellemes hangulat. Trencsénben valahogy minden sokkal barátságosabb, és semmi jele nincs a szlovák-magyar ellenségeskedésnek.

A szervezők idén tökéletesen bepozícionálták a fesztivált, nem akarnak német típusú óriás rock fesztet, nem akarnak magyar típusú múltba révedős koncerteket, és nem akarnak kizárólagosan elektronikus parádét sem. Ha az eddig bejelentett fellépőket nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy közepesen ismert, főleg a 25-35 éves korosztályt megcélzó zenekarokkal lesz tele a Pohoda, ami remélhetőleg biztosítja, hogy nem nő túl nagyra a fesztivál.

Lássunk akkor néhány már bejelentett fellépőt, első körben egoista módon azokat, akiknek személy szerint én a legjobban örülök:

A fesztivál 1. napján (ami hagyományosan inkább valamiféle 0. napnak számít, mert csak egy nagy koncert van ilyenkor) rögtön elsütik a legnagyobb nevet, jön Moby, az ő hatalmas slágereivel, és valószínűsíthetően rögtön nézőcsúccsal is fog nyitni a Pohoda.

Ami véleményem szerint ennél sokkal érdekesebb, hogy szombaton jön a bristoli Portishead, hogy durva basszusaival depresszióba vágjon egy kisebb tömeget.

Érkezik még M.I.A., akit a többség a Gettómilliomos Paper Plane című slágeréből ismer, de a hírek szerint a rapper/énekesnő zenéje leginkább élőben üt.

Az újra aktív Lamb bepótolja a két éve – a vihar miatt elmaradt - koncertjét, mindezt úgy, hogy fellépésük egyben az új, 5 című albumuk lemezbemutatója is lesz.

Tavaly nálunk lépett fel a Szigeten, idén már a Pohodát ijesztgeti Johnny Rotten a Public Image LTD-vel.

A belga alternatív zene legfontosabb képviselője, a dEUS is elhozza a gitárjait Szlovákiába. A dülöngélés csukott szemmel garantált.

Érkezik még Imogen Heap Angliából, akinek a számok között elmondott történetei épp olyan érdekesek, mint a hangszerek, amikkel előadja fura dalait.

És a többiek: Peter, Björn & John, Junip, Magnetic Man, Beirut, Simian Mobile Disco,  We Have Band, FM Belfast, Lisa Hannigan, stbstb...

A tények:
Pohoda Fesztivál
Trencsényi Reptér
2011. július 7-9.
Jegyár: 69 euro 3 napra.

Gerta Rauss

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2011. július 17.

Van remény - Pohoda Fesztivál

A Pohoda utolsó napja még mindig sok jóságot ígért (PIL, Peter, Björn&John, Israel Vibration, M.I.A), de igazából minden arra futott ki, hogy a Portishead hogyan fog teljesíteni. Kapunk egy fáradt nosztalgia koncertet, vagy életünk nagy élményében lesz részünk? Tovább

2011. július 15.

Gyilkos nap a Pohodán! Pulp, Madness, Lamb, Imogen Heap, dEUS

A Pohoda második napja nagyon sok jó koncertet ígért, köztük régi nagy sztárokat (Pulp, Madness), aktuális bolondokat (Battles, Santigold), és személyes kedvenceimet (Lamb, Imogen Heap, dEUS) is. Tovább

2011. július 15.

Képek! Egy kis szubjektív a legjobb buliról - Pohoda

Idén is fogtuk sátrainkat, a hasfogó gyógyszereket, na meg a fülünket, és kiköltöztünk 3 napra a Trencsény mellett található Pohoda Fesztiválra. Szubjektív beszámoló következik 2011 legjobb fesztiváljáról. Tovább

2011. június 21.

Pohoda update

A fesztivál túladagolás időszakában a MyMusic megsúgja a kedves olvasóknak, hogy melyik lesz a legmenőbb buli idén. Igen, a szlovákiai Pohoda az. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky