3427 zenekar 12457 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Koncertbeszámoló

2011. június 12. | Anikó

Zsír a buli? Viva Comet

Copyright:

A 2011-es Viva Comet díjátadón zsír volt a buli, kérdés, hogy kinek? Aki az Arénában tombolt június 10-én este, annak biztos. A TV előtt viszont inkább szenvedés volt, autotune-nal, playbackkel, Fluorral és SP-vel.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek
Felelőtlenül későn kapcsoltam be a TV-t, mikor feltűnt a képernyőn két táncos/énekes lány, nem tudtam, milyen produkcióról van szó. Aztán megjelent az autotune-nal megfiatalított hangzású Geszti Péter (tehát Gringo Star). Biztos így melegítenek a Sziget –1. Geszti napjára. Kár… Geszti Péter egyébként a Magyar Könnyűzenéért Viva Comet díjjal lett gazdagabb péntek este.
 
Én lemaradtam a legjobb videóklip díj átadásáról, amit Tóth Gabi vitt el az Elég volttal. Ő annyit mutatott magából, amennyit sosem akartam látni. A világoskék, köldökig dekoltált fürdőruhája sajnos túlságosan testhez állt.
 
A Zsír a bulit először Fluor Boom Boom Bangjében hallottam, nem tudom, hogy ez indította-e el a kifejezés népszerűségét, de a Comet gálán kb. 10 percenként elmondták. Ahogy minden reklámszünet előtt azt, hogy fel fog lépni SP és Fluor. Nagyjából velük adták el ezt az egészet.
A műsorvezetők: Iszak Eszter és Zola olyan hiteltelen és közönyös arccal nyomta az összekötő szövegeket, hogy még alkalmi Barátok Közt szerepet se javasolnék nekik.
 
A fellépések egyértelműen a látványra helyezték a hangsúlyt. A playback rendszeresen elcsúszott. Mikor könyörtelenül szétesett és hamis volt a produkció, akkor gyanítom félplaybackről mehetett a dolog. Talán volt élő produkció is, talán.
 
Fluor, aki 2011 legjobb új előadója lett dubstep alappal tolta le a Mizut. Hogy Fluor népszerűségét megalapozottnak tekintsük, a szám közben ráközelítettek egy rajongóra a tömegben, aki partiszemcsiben mutatta a Lájk klipjéből megismert szívet.
 
A legjobb férfi előadó – ezen a férfin még mindig lehet nevetni – SP lett. „A szoba nem tőlem meleg” sor is megszámlálhatatlanul sokszor ment le a gálán. A férfi és a dalszövegrészlet kapcsán épp fejtegetésbe kezdtünk volna, mikor SP átvette a díjat. És az első megszólalása a Nagy Duettben partnerétől, Iszak Eszertől kölcsönzött „Je” volt, de úgy, hogy azonnal megdőlt mindkét fenti állítást.
 
A Children of Distance, a legjobb együttes díjat érdemelte, ők Brasch Bencével és némi graffitivel színesítették a daluk. Varga Viktor női duettpartnere frizurája a Dadus c. sorozat főszereplőjét idézte, tupírból nem volt hiány. Edward Maya a gála negatív csúcspontjaként tündökölt, mint külföldi sztárvendég, ritka unalmas és álmosító volt az a pár perc.
 
Wolf Kati a legjobb női előadóként felfedte győzelmének titkát: pótanyaként is lehet sikereket elérni a Viva célközönségénél. Ezt a társadalmi és pszichológiai háttér szempontjából nem kéne elemezni, mert elég elszomorító.
 
Ellenpólusként a magyar Justin Bieber, MM énekelte, hogy „nem akarok napokat várni rád”. Hát igen, tizenegynéhány éves korban biztos sürget a vágy…
 
Vastagh Tomi is a tinilányok idoljaként dalolt, megtudtuk, hogy neki 3x3 méter bőven elég. (Vajon mire?) Ezt nyomatékosítandó piros esőkabátos lányok vonaglottak körülötte, és egy gospel kórus is előkerült a szám végére. Egyébként a táncosok végig látványosak voltak.
 
Az Anti Fitness Club az emo életérzés helyett globalizáció ellenes, lázadó peace beszédben tört ki.
 
Annyi biztos, hogy a gála alatt rájöttem, hogy miért is szeretem az alig ismert kezdő rock, alter bandákat. Mert abban még valami őszinteségszerű is akad, nem csak látványos tánc és fények. Mögötte meg rohadt nagy üresség.
 
Anikó
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

Hozzászólások
karl boro 2011. jún.. 16.  10:20 2
hát a tévé előtt is elbombázott halál volt az egész...konkrétan röhejes volt az egész...
   
ugyanmár 2011. jún.. 16.  09:19 1
szánalmas ez az egész társaság. és már nevetni sem vagyok képes ezen az egészen. őszintén lehangol ami ebben az országban könnyűzene címszó alatt fut. a cikk íróját pedig kimondottan sajnálom, hogy kötelező volt végignéznie azt, ami fizikai fájdalommal jár minden zenét (sőt, akár pop zenét) kedvelő embernek. tudjátok ha tényleg EZ kell, mert ezt veszi "az Isten adta nép", akkor vagyunk igazán bajban. Szép napot, Alekosz.
   

2020. február 20.

Háromszor is Unearth!

Egy éven belül már harmadszor járt nálunk 2020. február 19-én a metalcore alapbanda, ezúttal a Prong, a Dust Bolt és a Sinaro társaságában. Az A38 adott otthont a bálnak, ami már tavaly is remek helyszínnek bizonyult, hiszen a Darkast Hour-ral közösen már fullra tette a banda a bárkát. Annyit elárulhatunk mindenféle spoiler nélkül: most sem okoztak csalódást! Tovább

2020. február 6.

A téli formáját hozta a Slipknot az Arénába

Tavaly nyáron, a Volt Fesztiválon akkorát ment a kilenc maszkos őrült, amitől elhittem nekik, hogy a We Are Not Your Kind lesz az A lemez… Aztán kijött a korong, ami csalódást okozott, a Slipknot pedig visszatért hozzánk, hogy promotálja a lemezt, de ez sem ment annyira flottul. Plusz itt volt még a Behemoth is, de hát… Tovább

2020. február 4.

Telet temetett a The Biebers a Hajón!

Hatalmas, forró hangulatú, teltházas koncerttel indította 2020 második hónapját a The Biebers, hiszen minden jegy elkelt a téltemető/turnéindító koncertjükre. Puskás Petiék nem is okoztak csalódást, minden tőlük telhetőt megtettek, hogy meghálálják a rajongók bizalmát. A hangulat megalapozásáról a szintén fővárosi The Palace gondoskodott. Tovább

2020. január 21.

Évet nyitott nekünk a Fish!

Szombaton, azaz 2020. január 18-án megindult a 2020-as koncertszezon, legalábbis az ország egyik legjobb koncertbandájának, a Fish!-nek. Krisztiánék nem is sokat teketóriáztak, a Barba Negrában ismét lefektették az alapszabályt: ha házibuliról van szó, ők a legjobbak! Tovább

2019. december 4.

Budapest, are you with us? – Avagy Ghost-on jártunk

Papa Emeritus, alias Tobias Forge, december 3-án este elhozta nekünk okkult színházát a Papp László Sportarénába és mindenkit elvarázsolt a humorával és a zenéjével. Viszont el kell ismernem, hogy igaza volt azoknak, akik azt mondták, hogy zeneileg sem rossz ez az egész Ghost mizéria, de látványelemekkel és a show-val együtt minimum ötször olyan erős. Melegített a svéd Tribulation és az amerikai All The Witches. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky