3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Volt 2011

2011. február 11. | Anikó

Nyilvános! Óriási sztárok az idei VOLT-on!

Copyright:

Immár nyolc húzónevet ismerhetünk a 2011-es VOLT-fesztivál programjából, akik Sopronban június 29 – július 2. között adják meg a nyár hangulatát. Röviden: Thirty Seconds to Mars, Moby, Pendulum, Paul Kalkbrenner, House of Pain, Primus, Crookers, Joris Voorn. Barátkozzunk szépen a névsorral!

Csütörtökön hozta nyilvánosságra a VOLT-fesztivál az idei sztárfellépőit, persze ez még nem kimerítő lista, csak ízelítő a soproni programból. Idáig nagyon jó, hát lássuk részletesen!

A Thirty Seconds to Mars tavalyi koncertje a Szigeten már sokakat mozgatott meg. Jared Leto népszerű zenekarának koncertjéről egymással ellentétes vélemények születtek, sokan fájlalták például azt, hogy a visszatapsnak nem lett eredménye, és a zenekar tagjai nem mentek vissza egy kis ráadás erejéig, az amúgy is rövid koncert után. Akinek nem lett elég a tavalyi buli, idén lesz alkalma ismét látni a Thirty Seconds to Mars-ot.

Moby-t sem kell bemutatni senkinek. Róla elég, ha felelevenítjük a Porcelain vagy a Why does my heart feel so bad slágereit, és sokan indulnánk máris VOLT-ra. Ő legutóbb 2009-ben a Balaton Sound egyik húzóneveként zenélt hazánkban. Így Moby is a visszatérők sorát gazdagítja.

Hasonlóakat mondhatunk a Pendulumról is. Ők sem vártak sokat azzal, hogy ismét a magyar rajongóknak kedvezzenek. A Pendulum 2009-ben a Szigeten, 2010-ben pedig a Balaton Sound-on szórakoztatott. A világ minden pontján népszerű egyedi hangzásvilágot képviselő banda új albumát - az Immersiont, ami 2010. májusában jelent meg -, öröm lesz élőben hallani. Hiszen ezen szerepel többek között a Witchcraft és az Island c. szám is.

Paul Kalkbrenner is az elektronikus vonalat fogja erősíteni. A német származású DJ nem ismeretlen a fesztiválokon, de a slágerlisták élén sem. A Berlin Calling c. film kapcsán az ebben a zenei irányzatban kevésbé otthonosan mozgók között is fogalommá nőtte ki magát a DJ neve.

A Crookers is az elektronikus zene világában vívta ki az ismertséget. Az olasz producer/DJ páros neve is ismerősen cseng a pesti partyzók között. Roisín Murphyvel együttműködve alkották meg a Royal T c. slágert, ami tökéletes a bulira készüléshez, de akár lezáráshoz is. Fülbemászó dal!

Joris Voornra, a holland származású sztárra is rá lehet sütni az elektronikus zene guruja bélyeget. A Secret vagy az Incident c. slágere sokaknak ismerős. A DJ már 1997. óta zenél, de az igazi áttörést a 2007-es From a deep place c. lemeze hozta meg számára.

A House of Pain a rap különlegességeket kedvelők számára lesz izgalmas program. A 20. évfordulóját ünneplő legendás együttes idén állt össze újra. Így Everlasttel az élen fogják felidézni a Jump around sikerét.

A kaliforniai Primust nehéz lenne zeneileg bekategorizálni, hiszen a stílusok változatos kínálatából merítenek, hogy végül sajátos és könnyen felismerhető zene szülessen. Ezt támasztja alá a "Miscellaneous debris" c. albumuk is, amelyen világsztárok dalait dolgozták át.

Azóta azonban róluk is el lehet mondani, hogy világsztárok lettek, úgy, mint a VOLT-fesztivál többi fellépőjéről is!

Sopronban jelentősen meg fog nőni az egy négyzetméterre jutó fesztiválozók és sztárok száma is június 29. és július 2. között a VOLT-on. Te se maradj ki ebből!

Anikó

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2011. július 7.

A VOLT Fesztivál legjei! Képek!

Közel egy héttel a VOLT Fesztivál lezárása után végiggondolni az ott történteket szinte lehetetlen. Bár a line up nem feltétlenül volt a legütősebb, mi mégis rettenetesen jól éreztük magunkat. És az ötödik VOLT Fesztiválomon az is megtörtént, ami még soha: normális ágyban aludtam. Tovább

2011. július 6.

VOLT Fesztivál 2011 valahol a fejemben

A nehézkes szálláskeresés, az előre vetített elbombázott szar idő és a számomra lesújtó második nap line upja sem vette el a kedvemet Soprontól és a VOLT Fesztiváltól. Sőt! Tulajdonképpen megújult erővel futottam neki a 2011. évi VOLT Fesztiválnak, amely ahogy azt szokta, beváltotta a reményeimet, amint mosollyal az arcomon gondolok vissza erre a hétre. Tovább

2011. július 4.

A Hiperkarma mindent vitt Sopronban - képek!

Miután kellőképpen kiröhögtünk magunkat a Thirty Second To The Mars rajongótáborán és megtudtuk, hogy a koncertjük végén van egy szeretettánc szerűség, eldöntöttük, hogy abban az időpontban a legmesszebb szeretnénk tartózkodni a VOLT Nagyszínpadától. Volt helyette más, nem kell aggódni. Leginkább Hiperkarma... Tovább

2011. július 4.

A modern kor A.E. Bizottsága a VOLT-on - képek!

A VOLT Fesztivál pénteki napján kevésbé hatott meg Moby jelenléte, így más alternatívák után kellett néznem. Összességében volt lehetőség bőven, viszont én inkább tini korom szellemét szerettem volna megidézni, így az Inmedo & Drink Bar kínálatából választottam. Na, meg a Soerii&Poolek... Tovább

2011. július 4.

Interjú egy soproni buborékfújóval

Helló, szia, hogyvagy? Igyál, van pálinkám! Egész héten kinn vagy? Te is kész vagy teljesen? Honnan jöttél? Itt szinte mindenki, akit megkérdeztem pesti. – Körülbelül így lehet összefoglalni a hogyan ismerkedjünk fesztiválon kisokost. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky