3428 zenekar 12455 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Sziget 2010

2010. augusztus 11. | -gabriella-

A Sziget óriásai a Nagyszínpad árnyékában

Copyright:

Idén a Szigeten nem a Nagyszínpad fellépői fognak igazán nagyot szólni, sokkal inkább lesz érdemes a „kisebb” helyszínekre koncentrálni, hiszen sikerült olyan előadókat hozni, akik sokkal érdekesebbek lehetnek, mint a „sztárok”. Azzal szerintem sokan egyetértenek, hogy a Nagyszínpad felhozatala, leginkább a külföldieknek szól, így nézzük, hogy egy magyar látogatónak, mit érdemes megnéznie a többi helyszínen, augusztus 11 és 16 között. A lista a teljesség igénye nélkül készült, négy nagyobb színpadról.

Kezdjük mindjárt a Világzenei Nagyszínpaddal, amely méltó ellenfele lehet közhelyesebb társának. Augusztus 11-én, 17:00-kor a Cankisou nevű együttes lép fel, ők Csehországból érkeznek, és azoknak ajánljuk, akik szeretik a vidám balkáni hatású zenéket. Utánuk a Csík zenekar szórakoztatja a közönséget, majd latin blokk következik, így a spanyol Amparo Sancez ad koncertet 19:45-től. Az este végén pedig a Orquesta Buena Vista Social Club® és Omara Portuondo szórakoztatja majd a közönséget.

Másnap, csütörtökön, a magyarok közül a Besho droM-ot lesz érdemes megnézni, és nagyon jónak ígérkezik Tony Allen fellépése is, aki Nigériából érkezik a Szigetre.

Augusztus 13-a sem lesz szerencsétlen nap, ugyanis aznapi fő fellépő 21:30-tól az Oi Va Voi (UK), akik melankolikus, lágy és egyben gyönyörű dallamaikkal mindenkit el fognak majd varázsolni.

Szombaton sem fogunk unatkozni, ha 19:45 körül ellátogatunk a színpadhoz, mivel a Rupa & the April Fishes (USA) koncertezik majd, utánuk pedig rögtön Los De Abajo (Mex) koncertezik. Ezek után, ha még van erőnk és energiánk, akkor augusztus 14-én ne hagyjátok ki semmiképp sem, a Parno Graszt fellépését, Shantel & Bucovina Club Orkestar (D) , akik nem először járnak már Magyarországon, és legismertebb dalukat a Disco Partizani-t biztos, hogy nagyon sokan szeretik itthon is.

Az A38-Wan2 Színpad, azon kívül, hogy talán a Sziget egyik legjobb helyszíne lesz, idén jóval nagyon, 3300 négyzetméteres területen helyezkedik el. Emellett, egyetlen egy oszlop sem található benn, ugyanis a sátor külső merevítéssel van megoldva. Na, de lássuk, ott mire lesz érdemes elmenni.

Az első nap, már kibulizhatjuk magunkat, mert 18:40-től az Inspector Cluzo lép fel. A francia kéttagú formációt előszeretettel ajánljuk nektek, mert a sok „fuck” között, nagyon jó zenét játszanak. Később a Peaches-re (D) és a Bad Religionre (USA), tombolhatunk kedvünk szerint. Csütörtökön, ha letöröltük a sarat a cipőnkről Foreign Beggars (UK) indítja a napot, akik szintén jó alapnak tekinthetőek. Magyarok közül a Qualitons feat Kovács Kati-t érdemes szerintünk megnézni. 23:30-tól pedig jön a Gorillaz Sound System (UK), akik jó féle dj set-tel várják az embereket. Augusztus 13. Na, mi lesz aznap? zZz (NL) koncert mindenképp 18:00-tól. Jó kis elektro koraeste, ezt mindenképp látni kell! 23:30-kor pedig Charlie Winston játszik, és gyakorlatilag nem meglepő, hogy ő is Angol illetőségű. Szombaton mi mindenképp a svéd Wildbirds & Peacedrums-ra mennénk, ezután az Ez3kiel (F) sem maradna ki, és ha már arra járunk, akkor Nina Hagen-nel zárnánk. Természetesen, a VHK-t sem tudnánk kihagyni. Augusztus. 14-e nyilván zárónap, de hogy jól érjen véget az idei Sziget, így 17:00-kor Skip the Use (F), pár óra múlva pedig Turbo. Akik pedig újból egy kis elektronikára éhezve érkeznek, két remek előadót is megnézhet aznap, méghozzá Major Lazer (JAM) és Kees van Hondt & barátai (NL) Feest / Mulatsag / Fest személyében.

Akkor fussunk végig, gyorsan, az MTV Headbangers Ball Színpadának, Szigetes kínálatán. Augusztus 11-én leginkább a Children of Bodom (FIN) koncertje lehet érdekes, majd a magyar szcénából a Road és az Insane. Csütörtökön a Drums are for Parades (B) fellépését ajánljuk. Subscribe és Skindred (UK), The 69 Eyes (FIN) is a színpadra áll majd. Az este zárásaként, pedig a Rómeó vérzikre zúzhatunk. Pénteken, ha valami változatosságot szeretnénk, akkor Blind Myself, Enter Shikari (UK), Paradise Lost (UK) koncert lesz egymás után, ami gondolom, annyira nem hangzik szarul, ha szereted ezt a fajta zenét. De mire számítsunk szombaton? Erős magyar nap lesz, Kowalsky meg a Vegával, Zorallal, Depresszióval és Kalapáccsal, de megnyugtatásul közlöm, hogy amerikai fellépő is jön, méghozzá a Kamelot. Augusztus 14-én, leginkább az Isten Háta Mögött tudom elképzelni magunkat, aztán lesz még Monster Magnet (USA), Fear Factory (USA), az este végén pedig leginkább a Superbutt az, amit megnéznénk. Ha valaki itt tölti majd a legtöbb időt, nem fog csalódni benne.

És végezetül, vegyük végig, hogy a közkedvelt MR2 Petőfi Színpadnál, milyen alternatívákra számíthatunk a majdnem egy hét alatt. Szerdán, a The Kolin megafonozik elsőként, majd lesz még Magashegyi Underground, a nagy népszerűségnek örvendő Irie Maffia és természetesen Quimby. Fura lesz ilyen kis színpadon Kiss Tibi és a bandája, de ez van. Augusztuus 12-én, Frenk, a Kárpát medence David Bowie-ja kezd, majd a The Twist, akikről már a mymusic-on is sok szó esett, valamint Barabás Lőrincz Eklektric is lesz. Ha valaki aggódott volna, hogy nem jönnek a Sárga Zsiguliék, hát de,Vad Fruttik is lesz, juhéjj. Aztán az este zárásaként, elmaradhatatlan Péterfy Bori & Love Band erotikázik egy kicsit a színpadon. Egy nap múlva, azaz pénteken, Nemjuci-t és a The Carbonfools-t ajánljuk mindenkinek. És, hogy ne sírjanak Lovasi után annyit a tinik, lesz Kiscsillag koncert is. Azt hiszem, most nagy kő esett le mindenki szívéről. A szombati nap elég szimpatikusnak tűnik ennél a színpadnál, a Hollywoodoo kezd, majd a Fish! folytatja,  és lesz Kistehén. Az este végén pedig, a tinik másik álma, a 30y zárja a sort. Ha vasárnap, vásárnap (haha), így válogathatunk Takács Eszter és Jamie Winchester közül. Később pedig, ha nem érdekel a Kasabian és a Muse, akkor ne hagyd ki a Brains-t és a PASO-t sem, mert tuti, hogy jó bulit csinálnak majd.

Ezek után, szerintem lesz elég program, arra az esetre, ha a Nagyszínpad felhozatala, nem tetszene annyira. Jó bulizást, ott találkozunk! Valamelyiken, biztosan.

-gabriella-

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2010. augusztus 17.

Ejnye-bejnye Palotai! És más is!

Valljuk be, hogy biztonsági őrökre mindig is szükség volt és lesz, mert azért sok estben hasznos ha van, de sajnos, sok olyan sztorit lehet hallani nap, mint nap, hogy egy kicsit visszaélnek a hatalmukkal. A Sziget záró napja erre pl. tökéletes példa, ugyanis a Cöxpont Ambient Sátorban szerződés szerint éjjel 3-6-ig játszó Palotai Zsoltot zsidózva és fenyegetőzve tessékelték le 5-kor a színpadról. Ügyesek a srácok, nyilván így kell ezt intelligensen elintézni. Tovább

2010. augusztus 17.

Húzd rá, húzd rá diszkó-partizán!

A nyomdafesték gyilkos Shantel & Bucovina Club Orkestar egyik élő példája annak, hogyan is lehet megszerettetni a nagyközönséggel a világzenét. Bár a Szigeten évek óta nagy sláger a Roma-sátor, akit konkrét slágerek vonzanak, annak a tökéletes választás ez a koncert volt idén a Világzenei nagyszínpadon. Tovább

2010. augusztus 17.

Kis magyar Majmok bolygója

Ebben az évben egy „hatóság” sem tud rendesen megülni a seggén. Jeszenszky gazvezír uralma úgy tűnik reagens több, immár szélsőséges hivatallal együtt – szívesen csereberélnek recepteket arra vonatkozóan, hogy hogyan járassák le magukat ország-világ előtt, illetve, hogy hogyan basszák el az emberek kedvét (amiért egyébként a fesztiválozók több tízezret befizettek). Tehát egy merőben új fesztivált kellene létrehozni – javaslom –, ahol ezek a minden hájjal és ostobasággal megkent ellenőrök megmutathatnák (mondjuk egy nagyszínpad keretein belül), hogy milyen tehetségesek, és hogy hogy is kell frankón lejáratni magukat, ha már máshoz nem értenek... Tovább

2010. augusztus 17.

Képek! Ennek a hangulata itt vidám! Ez vidám! Shantel nagyon...

Mivel a Kasabian olyan lapos és annyira unalmas volt a Szigeten, ezért kénytelenek voltunk más alternatívát találni. Még szerencse, hogy az utolsó napra rengeteg alternatívát találtam, főleg mert két olyan idősáv is volt, amikor nagyjából öt párhuzamos koncerten is ott lettem volna. Melyik volt a legjobb? Tovább

2010. augusztus 17.

Képek! Amit a szexhez ajánlunk!

Danko Jones = sikergarancia. Danko Jones = sokszorosan megtérülő befektetés. Danko Jones = biztos pont, amire „bármikor” számíthatsz. Ez akár egy jó alkusz-szlogen is lehetne, Kivéve, hogy a kanadaiak koncertje nem kifejezetten életbiztosítás. Kedvenc félvérünk vezette trióval a Sziget utolsó napján (farkas)szemezhettünk a Nagyszínpadon. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky