3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Balatonsound 2010

2010. július 12. | mango

A prémium kategóriás fesztivál - Balaton Sound

Copyright:

Magyarország prémium kategóriás fesztiválja, prémium kategóriás fellépőkkel, XXI. századi sex&drugs&hardcore feeling és minden, ami belefér, meg ami nem… megunhatatlan!

Mivel idén már „nem fért bele a keretbe” a négy napos ereszdelahajam, ezért kalapból húzva kijött a pénteki banzáj – hozzá teszem csak péntek volt benne, mert bár Guetta is vonzónak tűnt, mint utóbb kiderült nem volt nagy veszteség, hogy lemaradtam róla. Szóval egy kis esti Chemical befigyelt, de igazából ennek a Soundnak van meg az a varázsa, ami felülírja egy Szigetes buli nagyságát. Már a délutáni csúcsban sikerült ráhangolódni az estére, ezért a Chemical összes oda-vissza feldobta az M7-es okozta stresszt – aki ezt szombaton játszotta be, annak lehet nem enyhített a fájdalmán. Leérve már gyorsabban pörögtek az események, egy megérkeztünk sörike és a langyos Balaton kárpótolt minden veszteségért.

Az Anima fellépését sikerült a vízből végigkövetnünk, de semmi gond, lazulunk, a végét majd papucsban letáncoljuk. Így is lett, csápoltunk egy kicsit, aztán elindultunk felfedező túrát tenni, hátha látunk az eddigi Soundokhoz képest újdonságokat. Fel is merült a kérdés, hogy vagy kisebb lett a helyszín, vagy mi nőttünk meg, de mintha tavaly az a fűzfa még a kerítés innenső részén helyezkedett volna el. Lépjünk tovább, kerestük is a fasza lángosost, de nem találtuk, lehet ők is a megszokott helyen voltak csak ugyebár a határvonalak megkurtítása… Szóval, ha jelen voltak, akkor a szerkesztőség címére egy sajtos tejfölöst postázzanak, ha lehet!

A kulináris élvezetek vonalán haladva a magyar táj jellegzetes ételei, mint a gyros és a hot-dog vitték a prímet, de inkább igyunk még két sört, minthogy ilyen felesleges dolgokra, mint étel költsük drága forintunkat. Aki leleményes volt, az a terület vonzáskörzetében felállított „gyorséttermekben” is el tudta fogyasztani ocsóért a csülkös bablevest, de leginkább a megfelelő alkoholmennyiséget, ami kitartott 2-3 órán át. Ezek után, ha mindenre felkszültünk, behatolhatunk az ojjektumba.

Este állítólag Tricky volt, de mindenki csak mosolyogva mondta, így nem hittünk a csíkszeműeknek, ezért csekkoltunk egy Belga bulit. Hatalmas homokozás kezdődik, valaki játszik, valaki nézi, szóval Belga meg az új lemezek, de számunkra ez már követhetetlen. Ugráltunk, lábat ráztunk, énekeltünk és minden olyan figurát megjátszottunk, amit ilyenkor szokás, egyszóval jól éreztük magunkat.

Mivel nem programfüzet szerinti szigorú koncertjárásra rendezkedtünk be, ezért ellátogattunk különböző rádiók tánctereihez is, így az egyik ilyen partyzónában reszeltünk egyet és a felénk szálló strandlabdákkal dekázgattunk, amiket a szervezők dobtak be, mint partykelléket. Hát igen, ez a nyár a vébé jegyében zajlik, már csak egy vuvuzela fúvósokból álló zenekart kellett volna bedobni a nagyszínpadra.

Az este további része egyértelműen a Chemical Brothers koncertjének fényében zajlott. Mint arról már korábban beszámoltunk ez egy amolyan lemezbemutató volt, de azért figyeltek az arányokra, hogy klasszikusok is meglegyenek ebben az ördögi szettben. A legemlékezetesebb talán a Saturate/Believe verzió volt, ami java részt a vizuális témának volt köszönhető… nagyon tudnak, maradjunk ennyiben.

Összességében hozta a kötelezőt a Sound, de valamiért kevesebbet kaptunk, mint az előző években. Jövőre kárpótolhatnának minket egy elmaradt Groove Armada, Thievery Corporation és persze José Padilla bulival a szervezők!

mango

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2010. július 15.

Jegyváltás delíriumra - Balaton Sound

Jegyet veszek! Napijegyet veszek! – kiabálják vagy (mint azt egy esetben láttam egy kreol úr kezében) táblára írják a bejáratnál velünk szembe jövő emberek. Jegyüzérek ezerrel, partizók tízezerrel. Aztán bejutás, a biztiőr hesseget, hogy haladjunk, és mi odébbállunk. Az utánunk bejövő rasztát megállítják, motozzák, végül a szemetesbe dobják a cuccát. Mellettünk bebogyózott apuka: sétáltatja a hároméves kisfiát. Semmilyen kontrol sem lehet tökéletes... Tovább

2010. július 14.

Újabb két halálos áldozat a Balaton Sound-on

„Az éden-kórászok és a zümmögő angyalok” – ezzel a címmel simán írhatnánk egy kisregényt az idei balatoni őrületről, azaz a Balaton Soundról. Partiarcokkal tömött nyaralóövezet, kocsikban dübörgő mélyládák, Kalkbrenner reggeltől estig, vízálló sminkek, szép barnára pirított bőrök (mintha csak a Riviérán volnánk), és persze az ebben az évben elengedhetetlen „szuku”. Ezek a dolgok abszolút kellékei lehetnének a történetnek, hiszen mindenki a maximumot nyújtotta: bulizóktól szúnyogokig. Csak a rovarok többen voltak... Tovább

2010. július 13.

Baj van a Balaton Sound arcaival?

Elkészült, napszemüveges, diszkós, kigyúrt arcok, de mégsem az a fajta, akiket a Piripócsi Konténer Klub kettőben, vagy a bármelyik szar diszkóban láthatsz. Valahogy akkor is azt érzem, hogy alapjában véve a Balaton Soundon rendben vannak az arcok. Na, de hogy is van ez? Tovább

2010. július 13.

Belga vs Tricky, aztán meg én kérek elnézést

Belátom, hogy a Belga egy híres s közkedvelt együttes, és igenis van közönsége. viszont azt is be kellett látnom, hogy az nem én vagyok, de azért nem volt vészes, de talán az bennük a fő vonzóerő, hogy nem kell őket komolyan venni. A Heineken Balaton Sound bulijuk azonban nem volt a csúcs. Tovább

2010. július 12.

Egy szál bikini és David Guetta a Balatonon

Igaz létszámában nem múlta fölül a Sziget-fesztivált a Balaton Sound, azonban szombatra már napokkal előtte elfogytak a napijegyek. A jegyüzérek 30 ezer forintért árulják napközben a jegyet, éjszaka 40 ezerért. A csütörtöki Chamical Brothers-t már csak David Guetta múlhatta fölül várakozásban. Az este meglepetésekben gazdagon telt: nincs több jegy, egy kis technikai malőr és a Pendulum nagyobbat dobbant, mint a világhírű francia lemezlovag. Mi jöhet még? Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky