3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2008. november 12.

Amelyek majdnem James Bond főcímdalok lettek... – Videók!

Copyright:

Íme a lista olyan dalokról, amelyeket James Bond filmekhez írtak, ám végül mégsem találták méltónak arra őket, hogy főcímzene legyen belőlük.

Goldfinger
Anthony Newley (1964)

Az 1964-es Goldfinger című Bond-filmhez Leslie Bricusse és Anthony Newley írták a szöveget, de végül az utóbbi volt az, aki eredetileg rögzítette a számot. A baljós hangulatú, jazz alapú dalt csak az 1992-ben megjelent válogatás cd-n hallgathatta meg a nagyközönség, mely a legjobb Bond filmzenéket tartalmazta, ugyanis az eredeti filmben végül John Barry szerzeménye lett a befutó.

Thunderball
Johnny Cash (1965)

Talán nem mindenki tudja, de a nagyszerű Johnny Cash-t is megihlette az 1965-ös Thunderball (Tűzgolyó). A dalban Bondot egy dühös, bosszúra éhes férfinak ismerjük meg – mindezt jól érzékeltetik a hangszerek, illetve ahogy azok megszólalnak: a trombita, vagy a dobok, melyek mintha sürgetnének valamit. A dalszöveg pedig utal azokra a nukleáris bombákra, melyekre Bond vadászik a filmben. Végül (sajnos vagy nem sajnos, ezt mindenki döntse el magában) az alkotók lecserélték Johhny Cash-t Dionne Warwick Mr. Kiss Kiss Bang Bang című számára.
You only live twice

Lorraine Chandler (1967)

A detroit-i születésű soul énekesnő a Csak kétszer élsz című filmhez énekelte fel a számát, de végül a befutó a sokkal ismertebb Nancy Sinatra lett.

The Man With the Golden Gun
Alice Cooper (1974)

Alice Cooper agyából azután pattant ki az ötlet Az aranypisztolyos férfi főcímzenéjének eléneklésére, hogy az egy évvel korábbi Live And Let Die-ban (Élni és élni hagyni) Paul McCartney hatalmas nemzetközi sikert ért el. A zene glam-metál elemeket idéz fel, és a dalszövegben található képek erősen a film címére hajaznak. Végül egy Lulu nevű hölgy énekelte fel a kilencedik James Bond film címadó dalát, az Alice Cooper által megírt számot pedig a Muscle of Love című albumán hallhattuk viszont.

For Your Eyes Only
Blondie (1981)

Az első felkérés Bill Conti-nak szólt, aki a Rocky-ba szerzett zenéket, ám az alkotók elég hamar meggondolták magukat. Blondie-t, azaz Deborah Harry-t nem kellett sokáig győzködni, hogy írja meg a Szigorúan bizalmas címzenéjét. Az énekesnő abba a nagy hibába esett, hogy figyelmen kívül hagyta az alkotók minden kérését, ezért az általa írt dal csak a saját lemezén, a The Hunter-en jelenhetett meg.

Never Say Never Again
Phyllis Hyman (1983)

A Soha ne mondd, hogy soha érdekessége, hogy hivatalosan nem tartozik a James Bond szériákhoz. Stephen Forsyth írta a dalt az afro-amerikai soul énekesnőnek, Phyllis Hyman-nak, ám a film zenei producere, Michael Legrand nem tartott igényt a szerzeményre. A filmben a brazil Lani Hall hangját hallhatta a nagyközönség.

The Living Daylights
The Pet Shop Boys (1987)

Bár az 1985-ös A View To A Kill (Halálvágta) után arra gondoltak az alkotók, hogy a Duran Duran sikerét felülmúlja majd a Pet Shop Boys, végül egy másik fiúbanda mellett tették le a voksukat: az A-ha együttesé lett a megtiszteltetés, hogy elkészíthették a Halálos rémületben főcímzenéjét. A Pet Shop Boys-féle változat az 1990-es Behaviour című lemezükön jelent meg.

The Goldeneye
Ace of Base (1995)

Az Ace of Base még az All That She Wants sikereiben fürdött, amikor övék lett volna a nagy lehetőség: maradandót alkotni az Aranyszemben. Ám a kiadójuk végül nem engedte meg, hogy a számot használhassák a készítők, mivel szentül meg voltak arról győződve, hogy a film totális bukás lesz. Végül, mint tudjuk, ennek pont az ellenkezője történt: a film nemzetközi sikert aratott, és a kevésbé félős Tina Turner karrierjét is újra beindította. Hét évvel később az Ace of Base újra elővette a számot, átdolgozta, és The Juvenile címmel a 2002-es Da Capo című albumukon jelentette meg azt.

Tomorrow Never Dies
Saint Etienne (1997)

Az A holnap markában című filmhez több együttest is megkértek, hogy írjanak számot. Az egyik legesélyesebb a Saint Etienne volt. A dalban Sarah Cracknell fantasztikusan énekelt, ám az utolsó pillanatban lecsúsztak a lehetőségről – a „nyertes” a The Cardigans lett.

The World Is Not Enough
Straw (1999)

A világ nem elég-ez volt Pierce Brosnan utolsó előtti szerepe, mint James Bond. A bristoli Straw-t Mattie Bennett és Roger Power alkotják, az ő látásmódjuk kicsit emlékeztet a Radiohead-re, ám a film készítőit nem győzték meg: a Garbage verzióját találták jobbnak.

Quantum of Solace
Amy Winehouse (2008)

A legújabb film a Quantum csendje címet kapta, és nem más csúszott le a betétdal elénekléséről, mint a híres-hírhedt Amy Winehouse. A dal az Another Way To Die címet kapta, az előadók pedig Jack White és Alicia Keys.

Bakos Dalma

Forrás: guardian.co.uk

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. január 11.

Testvérei előtt tiszteleg a Bee Gees egykori tagja: megjelent Barry Gibb új albuma

A Greenfields: The Gibb Brothers Songbook, Vol. 1. egy kollab-lemez, amelyen a Bee Gees klasszikusai kaptak új köntöst. Tovább

2020. december 14.

Meglepetésalbumot jelentetett meg Taylor Swift

Taylor Swift, előző lemezéhez hasonlóan, most is az Instagramon osztotta meg a hírt rajongóival, miszerint meglepetéslemezt jelentetett meg, amely a folklore testvéralbuma az evermore címet viseli. Tovább

2020. december 8.

Megjelent a Sinplus friss EP-je

A Sinplus hosszú idő után, négy, friss szerzeménnyel jelentkezik. Az új dalok teljesen ösztönösen születettek, hagyták, hogy a zene csak előjöjjön a legtisztább formájában belőlük, ennek eredménye egy rock - new wave esszencia lett. Tovább

2020. december 1.

Megjelent Karin Ann második videóklipje

Karin Ann, a még csak 18 éves énekesnő új dallal jelentkezik a közelgő EP-jéről, amit ezúttal is Matt Schwartz (Yungblud, Massive Attack) producerált. Az “i yearn for agony” klipje horror motívumokra épít, amit maga az énekesnő rendezett. Karint korábban a New York Times is megemlítette őt a legutóbbi Z generációs összesítő anyagában, első dalával komoly tévés-rádiós sikert aratott számos országban. Tovább

2020. november 26.

Pótold a koncerthiányt Kamasi Washington fellépésével

A kortárs jazz úttörő nagyágyújának számító Kamasi Washington a közelmúltban az Adult Swim Festival keretében egy különleges, ötvenperces produkcióval örvendeztette meg online közönségét. Nyolctagú bandával a háta mögött, 2017-es "Harmony of Difference" című EP-jét most először adta elő teljes egészében élőben végigjátszva. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky