3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2008. november 12.

Amelyek majdnem James Bond főcímdalok lettek... – Videók!

Copyright:

Íme a lista olyan dalokról, amelyeket James Bond filmekhez írtak, ám végül mégsem találták méltónak arra őket, hogy főcímzene legyen belőlük.

Goldfinger
Anthony Newley (1964)

Az 1964-es Goldfinger című Bond-filmhez Leslie Bricusse és Anthony Newley írták a szöveget, de végül az utóbbi volt az, aki eredetileg rögzítette a számot. A baljós hangulatú, jazz alapú dalt csak az 1992-ben megjelent válogatás cd-n hallgathatta meg a nagyközönség, mely a legjobb Bond filmzenéket tartalmazta, ugyanis az eredeti filmben végül John Barry szerzeménye lett a befutó.

Thunderball
Johnny Cash (1965)

Talán nem mindenki tudja, de a nagyszerű Johnny Cash-t is megihlette az 1965-ös Thunderball (Tűzgolyó). A dalban Bondot egy dühös, bosszúra éhes férfinak ismerjük meg – mindezt jól érzékeltetik a hangszerek, illetve ahogy azok megszólalnak: a trombita, vagy a dobok, melyek mintha sürgetnének valamit. A dalszöveg pedig utal azokra a nukleáris bombákra, melyekre Bond vadászik a filmben. Végül (sajnos vagy nem sajnos, ezt mindenki döntse el magában) az alkotók lecserélték Johhny Cash-t Dionne Warwick Mr. Kiss Kiss Bang Bang című számára.
You only live twice

Lorraine Chandler (1967)

A detroit-i születésű soul énekesnő a Csak kétszer élsz című filmhez énekelte fel a számát, de végül a befutó a sokkal ismertebb Nancy Sinatra lett.

The Man With the Golden Gun
Alice Cooper (1974)

Alice Cooper agyából azután pattant ki az ötlet Az aranypisztolyos férfi főcímzenéjének eléneklésére, hogy az egy évvel korábbi Live And Let Die-ban (Élni és élni hagyni) Paul McCartney hatalmas nemzetközi sikert ért el. A zene glam-metál elemeket idéz fel, és a dalszövegben található képek erősen a film címére hajaznak. Végül egy Lulu nevű hölgy énekelte fel a kilencedik James Bond film címadó dalát, az Alice Cooper által megírt számot pedig a Muscle of Love című albumán hallhattuk viszont.

For Your Eyes Only
Blondie (1981)

Az első felkérés Bill Conti-nak szólt, aki a Rocky-ba szerzett zenéket, ám az alkotók elég hamar meggondolták magukat. Blondie-t, azaz Deborah Harry-t nem kellett sokáig győzködni, hogy írja meg a Szigorúan bizalmas címzenéjét. Az énekesnő abba a nagy hibába esett, hogy figyelmen kívül hagyta az alkotók minden kérését, ezért az általa írt dal csak a saját lemezén, a The Hunter-en jelenhetett meg.

Never Say Never Again
Phyllis Hyman (1983)

A Soha ne mondd, hogy soha érdekessége, hogy hivatalosan nem tartozik a James Bond szériákhoz. Stephen Forsyth írta a dalt az afro-amerikai soul énekesnőnek, Phyllis Hyman-nak, ám a film zenei producere, Michael Legrand nem tartott igényt a szerzeményre. A filmben a brazil Lani Hall hangját hallhatta a nagyközönség.

The Living Daylights
The Pet Shop Boys (1987)

Bár az 1985-ös A View To A Kill (Halálvágta) után arra gondoltak az alkotók, hogy a Duran Duran sikerét felülmúlja majd a Pet Shop Boys, végül egy másik fiúbanda mellett tették le a voksukat: az A-ha együttesé lett a megtiszteltetés, hogy elkészíthették a Halálos rémületben főcímzenéjét. A Pet Shop Boys-féle változat az 1990-es Behaviour című lemezükön jelent meg.

The Goldeneye
Ace of Base (1995)

Az Ace of Base még az All That She Wants sikereiben fürdött, amikor övék lett volna a nagy lehetőség: maradandót alkotni az Aranyszemben. Ám a kiadójuk végül nem engedte meg, hogy a számot használhassák a készítők, mivel szentül meg voltak arról győződve, hogy a film totális bukás lesz. Végül, mint tudjuk, ennek pont az ellenkezője történt: a film nemzetközi sikert aratott, és a kevésbé félős Tina Turner karrierjét is újra beindította. Hét évvel később az Ace of Base újra elővette a számot, átdolgozta, és The Juvenile címmel a 2002-es Da Capo című albumukon jelentette meg azt.

Tomorrow Never Dies
Saint Etienne (1997)

Az A holnap markában című filmhez több együttest is megkértek, hogy írjanak számot. Az egyik legesélyesebb a Saint Etienne volt. A dalban Sarah Cracknell fantasztikusan énekelt, ám az utolsó pillanatban lecsúsztak a lehetőségről – a „nyertes” a The Cardigans lett.

The World Is Not Enough
Straw (1999)

A világ nem elég-ez volt Pierce Brosnan utolsó előtti szerepe, mint James Bond. A bristoli Straw-t Mattie Bennett és Roger Power alkotják, az ő látásmódjuk kicsit emlékeztet a Radiohead-re, ám a film készítőit nem győzték meg: a Garbage verzióját találták jobbnak.

Quantum of Solace
Amy Winehouse (2008)

A legújabb film a Quantum csendje címet kapta, és nem más csúszott le a betétdal elénekléséről, mint a híres-hírhedt Amy Winehouse. A dal az Another Way To Die címet kapta, az előadók pedig Jack White és Alicia Keys.

Bakos Dalma

Forrás: guardian.co.uk

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. február 14.

ReOrchestrated címmel érkezik a Bastille egész estés dokumentumfilmje

A Bastille hosszú utat járt be, míg világhírű, Grammy-jelölt és BRIT Awards-nyertes zenekarrá vált, amely fesztivál headlinerként és tízezres stadionokat megtöltő produkcióként is megállja a helyét. Tovább

2021. február 13.

Egy régi Neil Young új köntösben

2021. február 26-án érkezik a kanadai-amerikai rockmogul és legendás bandájának újabb gyöngyszeme. A 'Way Down In The Rust Bucket' live korong egy koncertfelvétellel jön, amit 1990. november 13-án Santa Cruzban rögzítettek. Tovább

2021. február 13.

Újdonság a Clean Bandit rajongóknak

A különleges hangzásvilágáról ismert Clean Bandit legújabb dalában ismét zseniálisan egészítik ki egymást a klasszikus, elektronikus, pop és R&B stílusjegyek - a végeredmény egy igazán rádióbarát, fülbemászó felvétel lett. Tovább

2021. január 28.

David Guetta élőben a jótékony célért

A francia szupersztár, egyben dubaji lakos is, David Guetta, aki 2020-ban elnyerte a világ elsőszámú DJ-je elismerést, hihetetlen előadással készül nemzetközi rajongóinak az ikonikus Burdzs al-Arab helikopter leszállóján. A teljes egészében online közvetített esemény ingyenesen megtekinthető. Tovább

2021. január 22.

Feldolgozás-albummal tér vissza Tom Jones

2021. április 23-án jelenik meg a Surrounded By Time, amellyel a brit énekes újabb zenei kalandra hívja rajongóit. A 80 éves Jones egyike a jelenleg is aktív, legizgalmasabb előadóknak: tíz évvel ezelőtti, Praise & Blame című lemezével a gospel és a blues iránti rajongásának hódolt, az ezt követő Spirit In The Roommal és a Long Lost Suitcase-szel pedig szintén új célközönséget hódított meg. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky