3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Hónap zenekara

2004. július 5.

Interjú a májusi "hónap zenekarával", a Steamy-vel

myMusic.hu: Nos, a zenekar történetét röviden el lehet olvasni a Steamy honlapon és sok érdekességet a tagokról is, de biztos mindenkit érdekelnek az olyan apróságok is hogy hogyan találtak rád (Orso) a többiek?

Steamy: Korábban úgy 4 évig egy csornai és répcelaki illetőségű bandában énekeltem, az EU-ban. A környéken, sőt még messzebb is elég sok helyen felléptünk, feldolgozásokkal. Volt több közös fellépésünk is, az akkor még Steamy Windows nevű csapattal. Megismerkedtünk, jóban lettünk. Később, amikor felmerült náluk az ötlet, hogy énekeljek fel két dalt, amin még Kiss Jani dobolt, egyszerűen felhívtak telefonon, és megkérdezték, lenne-e kedvem. Nekem pedig volt :) A fiúknak tetszett a stílusom, és hamarosan egy másik felkérésre is engem hívtak meg énekelni. Ekkor történt az is, hogy egy zeneszerző barátunk megkérte Jácintot, hogy egyik szerzeményére írjon szöveget, és ennek is én lettem a tolmácsa (egyébként a „Nagy varázsló” című dalról van szó.) Szóval olyan jól sikerültek a munkák, hogy itt ragadtam a Steamy-nél.

myMusic.hu: Volt-e valami érdekes dolog, említésre méltó történet az előző zenekaroddal, az EU-val? Ők feloszlottak vagy léteznek még? (Esetleg most bővültek 10 új taggal? :-))

Steamy: Sajnos azóta nem vagyunk túl szoros kapcsolatban, mivel én Győrben lakom, de persze nem vagyunk haragban vagy ilyesmi. Úgy hallottam, két új taggal bővült a csapatuk.

myMusic.hu: A Steamy "újjáalakulása" előtti időkről van-e valami maradandó? Pl. a Steamy Windows-os kazetta anyaga megvehető vagy letölthető-e valahonnan? És mennyit sikerült belőle eladni? (Erről írtatok a honlapon, de sejtelmesen csak annyit, hogy elég szép példányszám fogyott.)

Steamy: A Steamy Windows kazetta anyaga már csak a fanatikus gyűjtőké lehet, de aki érdeklődik iránta, az a szolnoki ALT PRODUKT kiadónál tegye, ők biztos tudnak pontos adatokkal szolgálni.

myMusic.hu: Ha már itt tartunk, az új Steamy lemez hogyan fogy? Küldtetek-e kiadóknak belőle, van-e bármilyen visszajelzés, kritika jelent-e meg valahol róla?

Steamy: Jelenleg még nem kapható, hátravannak még olyan „apró” dolgok, mint a sokszorosítás és a nyomdamunkálatok. Igyekszünk minél előbb kielégíteni az érdeklődők vágyait, és természetesen a médiumok is meg fogják kapni a promóciós anyagot.

myMusic.hu: Szintén titokzatos, amit írtatok a filmről illetve a 2 betétdalról, lehet tudni, hogy ez melyik film, és mikor fogják vetíteni? És hogy sikerült képbe kerülni a filmeseknél?

Steamy: A filmről sokat nem tudunk mondani, hiszen nem is mondhatunk (szavunkat vették), viszont a zenekar és a két szám a forgatókönyv szerves részét képezi! A találkozás pedig abszolút véletlenül történt, a rendező hallotta egyik dalunkat, és megtetszett neki. Történetesen egyik barátja ismert bennünket, s innen már csak egy lépés volt, hogy kép és hang találkozzon.

myMusic.hu: A klipforgatás ötlete honnan jött? Mi volt a zenekar célja a klippel, játsszák-e már valahol?

Steamy: A klipforgatás ötlete Szabó Péter ifjú rendező barátunk ötlete volt, aki első hallásra beleszeretett „A mennyország szélén túl” című dalunkba, bár nagy bánatára mégis az EGO-ra készült a klip. :) A klip célja egyszerű: a zenekar egy olyan dallal szeretne bemutatkozni, ami a legjellemzőbb rá. Vidám, energikus, és felrázza az embereket.

myMusic.hu: Mikor szállt ki Bill Gates cége a zenekar mögül, ami miatt nevet is kellett váltanotok? (Elnézést, ezt nem tudtam kihagyni :-D)

Steamy: Bill sajnos túl terhes lett számunkra, mert szeretett volna belefolyni a munka művészi részébe is, és sajna az ő dalai inkább a Kraftwerk stílusához illettek volna. No és a Microsoft-ot is be akarta préselni a zenekar nevébe valahová. Így hát muszáj volt fájdalmas búcsút venni tőle – és a csekkjeitől –, mert nem tudtunk megalkudni. (Ennyit a Windows-ról! Különben is, a végén már elég gyakran „fagyos” volt a hangulat.)

myMusic.hu: Oké, oké, inkább térjünk vissza a zenétekhez! A bemutatkozásotokban leírtakon túl hogy jellemeznétek amit játszotok? Milyen hatások a legjelentősebbek?

Steamy: Modern rock zenének nevezhetjük, és minden hat ránk, ami a világban történik.

myMusic.hu: Ki/kik írják a dalokat, szövegeket?

Steamy: Gergő és Jácint írják a dalokat, persze a hangszerelésből mindenki kiveszi a részét.

myMusic.hu: Mennyit koncerteztetek az új felállásban, melyik volt a legemlékezetesebb koncert?

Steamy: Jelenleg négy lekötött fellépésünk van augusztus közepéig, és folyamatosan folynak a tárgyalások. Minden konkrét koncertről megpróbálunk a honlapunkon időben tájékoztatást adni. A legemlékezetesebb buli a Veszprémi Egyetemi Napokon volt, most márciusban. (De csak azért, mert erre emlékszünk hi-hi.) Jó idő, jó hely, jó emberek… Két napig hevertük (volt aki három)… Sajnos az „előzenekarunk” csak másfél számot játszott, az egyik ezek közül is a Johnny B. Good volt… a másik egy nem fekete angol luxusautóról szóló mélyenszántó opusz...

myMusic.hu: Mi a jelenlegi legfontosabb dolog a zenekar életében? Min dolgoztok éppen?

Steamy: Sörözünk, nőzünk, alszunk, „cseresznyét szedünk” (ez a szleng a zenekaron belül a … hogy is mondjam... szóval értitek...) :D A legfontosabb természetesen a zene. Állandóan van ötletünk, készülnek az új dalok, és egy kicsit felfrissítjük a régieket is.

myMusic.hu: Úgy láttam, nem sok koncertetek lesz mostanában, mikor váhatók újabb fellépések? Lesztek-e láthatóak és hallhatóak a Szigeten?

Steamy: A koncertek, való igaz, kicsit elmaradtak a tavasz végén, mert a stúdiómunkák lekötötték minden maradék energiánkat, de örömmel tájékoztathatjuk a nagyérdeműt, hogy júliustól szinte minden hétvégén találkozhat velünk hol itt, hol ott. Ősszel nagy dobásra készülünk, de erről, valamint a koncertek időpontjáról és helyéről mindenki tájékozódhat a www.steamy.hu oldalain.

myMusic.hu: Várható-e hogy újabb számokkal jelentkeztek? A jelenlegi 6 számon túl mit szoktatok még játszani koncerteken?

Steamy: Nem tervezzük, hogy a tél beálltáig stúdióba vonuljunk, inkább szeretnénk kihasználni a jó időket (ha lesznek), és minél több meghívásnak eleget tenni. Aztán majd télen…, de addig még bármi közbe is jöhet :) A zenekarnak kb. 20 saját dala van, és folyamatosan bővül a „repertoire” :) Szinte minden fellépésen lesz egy-egy meglepetés.

myMusic.hu: Mi a vélemény a myMusic-ról, és van-e valamilyen javaslatotok arra vonatkozóan, hogy mit kellene még felvállalnunk, vagy mivel lehetne még bővíteni az oldalt?

Steamy: Ti már tudhatjátok, hogy én mindig mindenhez hozzászólok. :) Az oldal jó kezdeményezés, és láthatóan egyre többen látogatják. Szerintem a szavazási részt valahogy külön kellene választani a fórum résztől, mivel aki kevésbé gyakorlott internetező, az nem látja át, hogy is működik a szavazás, ezen felül a GY.I.K rész bővülhetne, pl. ezzel a szavazás dologgal is (azóta már van is! – myMusic.hu). Azért ezt említem, mert ugye szerencsére sokan szavaztak ránk (KÖSZIIIIIII!), és én meséltem el majdnem mindnek, hogy hogy kell :) A többiek egyöntetű véleménye is az, hogy az oldal nagyon jó ötlet. Csak gratulálni tudunk hozzá!

myMusic.hu: Még egy utolsó kérdés, csak hogy ne velünk érjen véget az interjú... Tárgyaltatok-e már komolyabban valamelyik kiadóval, vagy ez kulisszatitok?

Steamy: Ez biza kulisszatitok, de annyit talán ígérhetünk, hogy hamarosan robban a Steamy bomba... ;)
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2008. szeptember 12.

A Láma Dalai: Hullamosós-ordítozás – bármi jöhet!

Mostanában még a csapból is az az elképesztően gagyi történet folyik, hogy maga a dalai láma sem teheti be tibetiként a lábát Magyarországra. A kérdés csupán az, hogy ugyan miért is tenné, vagy akarná egyáltalán mindezt, arról nem is beszélve, hogy dalai lámákból… jobban mondva lámai dalokból van nekünk épp elég! A Láma Dalaira keresztelt formáció júliusban nyerte el a mymusic-nál a Hónap Zenekara címet – ezzel kapcsolatban Bíró Zoltánt, a zenekar dobosát kérdeztük. Tovább

2008. augusztus 8.

Mc Dózi : Ki lépett másodiknak a Holdra? Kit érdekel?

Ismét egy korábbi elmaradt interjúval frissítünk fel titeket a nyári hőségben, májusban ugyanis a Mc Dózi kapta a legtöbb szavazatot a MyMusic.hu olvasóitól. Pedig az ő nevét már régóta ismernünk kellene, ahol feltűnik, szinte mindig osztatlan sikert arat, generációjának egyik legtehetségesebb Mc-je. Tovább

2008. július 21.

KHCS: Jó magyar szokás szerint leülünk sörözni

A MyMusic.hu olvasói közül már biztosan sokan tudják, hogy mit is takar a KHCS elnevezés. A Keleti Hangsáv Csatornája, vagyis Boruzs Tibor (Gőte), Farkas Máté (Matt) és Orvos-Nagy Viktor (Onu) hip-hop formációja tavaly alakult, de júniusban a ti szavazataitok alapján már a hónap zenekara lettek itt a mymusic.hu-n. Ebből az alkalomból a zenéjükről, a hip-hop műfaj helyzetéről és a terveikről meséltek nekünk. Tovább

2008. március 17.

A februári győztes: Hegylakók

2008. február együttese a Hegylakók zenekar volt, a közönség szavazatai alapján. Jutalmuk harmincezer forintnyi stúdióidő, és egy koncertlehetőség, amire múlt csütörtökön került sor a Rézmál Kávézóban. Ezután beszélgettünk a négytagú budapesti együttessel. Fülbemászó dallamok, lírai szövegek, stadionrock-hatások – már csak a stadion hiányzik. Tovább

2008. március 12.

A januári győztes: Deadnight

A MyMusic oldalán a ti szavazataitok alapján a januári legjobb a füzesabonyi death metal banda, a Deadnight lett. A 2004 óta működőcsapat tavaly jelentette meg a Foredoomed to Failure című anyagát, idén pedig már a következő EP-re készül. A Mymusic kérdéseire az énekes, Fazekas Béla Béci válaszolt a csapat nevében. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky