3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Fishing on Orfű 2014

2014. június 26. | -gabriella-

Így búcsúzott a magyar Coachella: FOO szombat - Galéria!

Copyright:

A FOO szombati - egyben utolsó napja - egy viszonylag zaklatott éjszakával kezdődött. A sátor előtt hajnalban a legtöbben még sört kerestek, ezt pedig fejhangon tudatták a köznéppel. Majd valaki számára az is zseniális ötletnek tűnt, hogy egy guruló alkalmatossággal a domb tetejéről leszáguldjon. Vártam a becsapódás pillanatát, hiába. Gratulálok neki innen is.

Igazából a nap első fele eléggé eseménytelenül telt: reggeli, fetrengés, ebéd megtervezése, tipródás, várás az estére. Mélyenszántó pillanatok ezek, amikért érdemes végigélni egy fesztivált. Este 6-kor az Anna & the Barbies-sal nyitott a Nagyszínpad, ahol felvázolták azt a történetet, miszerint 12 szerelmes levelet írtak Lovasinak mielőtt bekerülte volna a fesztivál programjába. Elárulom, én elhittem, bár később azt hallottam, hogy nem is igaz az egész. Ettől függetlenül mindig kell a szituációt kicsit dramatizálni és valljuk be ez ettől a zenekartól nem áll távol. Azt hiszem még életemben nem hallottam őket élőben, mindenesetre nem volt rossz, sőt szerintem abszolút passzolt az egész ehhez a délutáni nihilhez. Innen sietnünk kellett, mert a kis barátaim végre megérkeztek, így kénytelen voltam a Made in Pécs Színpadnál megvárni, amíg Odett rázendít.

Odett zenei munkásságától nem vagyok elájulva, viszont nagyon tetszik a stílusa. És ebben nagyjából ki is merült, amit róla el tudok mondani. Meglepően sokan voltak a koncerten. Gondolom, van egy rajongói tábor. Viszont azért aggódtam, amikor bejelentette, hogy stage diving-olni fog, mert nem voltam benne biztos a közönség is vevő rá. A férfiak nagy része az volt, úgyhogy a koncert végén Odett ezt is kipipálhatta. Én csak kikerekedett szemmel figyeltem és rájöttem, egész sok dalát ismerem. Ez is valami.

Innen a Heaven Street Seven felé vettük az irányt, ami számomra picit közepes volt. Persze ez sem baj, néha van ilyen, ekkor kell felmenni a Borfaluba. Sajnos Elvis barátom már sehol nem volt, így nem tudtam könnyes búcsút venni tőle, cserébe épp Frenk játszott egy szál gitáron. Informátoraim szerint az énekes/zenész nem volt a legjobb állapotban koncert előtt, úgyhogy nem csodálkozom a sápadtságán. Maradjunk is ennyiben.

A következő megálló az Óriás koncertje volt, ami biztos bázis minden Fishingen. Emlékeim szerint a tavalyi fellépésük elég erőtlen volt, viszont az ideiről ezt nem lehet elmondani. Egészen jó hangulatban telt. Sajnos mindeközben már a Pluto játszott a Tisza Sátorban, szóval mint egy rapid randin, kénytelenek voltunk innen is tovább állni. Ezen a koncerten is rengetegen voltak és egyáltalán nem volt rossz, sőt! Amennyit hallottam belőle, teljesen korrekt volt.
Miután vége lett, tettünk egy rövid kitérőt és megemlékeztünk a Felcser Máté Dombnál a Punnany frontemberéről, ami az egyik fesztivál főút mellett található 1x1 méteres füves rész. Lehet mindenkinek feltűnt már, hogy az úri ember igen csak szeret magyarázni ennek – annak. Mindenesetre szép gesztus a szervezőktől ez az emlékhely, kár a tábláért én is elhoztam volna.

Az este további részében a Vad Fruttik állt a színpadon és annyian voltak a koncerten, mint kb a Kispálon. Játsszották a Sárga zsigulit, mi meg idegesítőek voltunk és sokat nevettünk a domb tetején, illetve megismerkedtünk egy környékbéli kocsmárossal, aki élete álmát valósította meg és nagyon szimpatikusan állt az élethez. Egyébként a koncert jó volt, mégiscsak a Vad Fruttikról van ugye szó.

A Kiscsillag a színpad szélén ért minket, itt egy kicsit elkommunikáltunk egymás mellett. Mindenesetre a Ha én lennék még mindig egy irgalmatlan jó szám, Lovasi pedig igencsak szexi. Mernék mást mondani. A Nagyszínpad záró koncertje is igencsak jó volt.

A Soerii&Poolek Ultratronik 3000-et a távolból hallgattam. A változás titka, a dj szett sztárok nélkül, felfújható cuccokkal. Először csodálkoztam is, hogy minden zenész ott maradt a fesztiválon csak miattuk, de aztán kiderült nem vagyok okosabb, mint egy ötödikes, szóval utána olvastam. Viszont ez a felállás teljesen működőképes.

A Fishingen hagyomány, hogy az egész bulit a Kutya vacsorája zárja, amit mi a Szomszédok legviccesebb jeleneteinek megbeszélésével töltöttük és kénytelenek voltunk realizálni, ez az utolsó nap. Hamarosan nyugovóra is tértünk egy hot-dog társaságában. 30 közelében ez maradt.

Jövőre több strandidő kell, még több sztár és Irie Maffia. Meg persze Lovasi és Egyedi, nélkülük el sem indulhat a fesztivál.
Viszlát magyarországi Coachella, jövőre találkozunk!

-gabriella-

Fotók: Horváth Andrea
 

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2014. június 25.

A rövid koncertek éjszakája – FOO péntek, 2. rész

A pénteki napon Fluor Tomi koncertje után a Palvin Barbarával hajnalban összetűzésbe keveredő Isten Háta Mögött színpadi produkciójával folytattuk. Igazából szerintem teljesen korrekt fesztiválhangulatú produkciót láthattunk új és régi slágerekkel tűzdelve. Hurrá, hurrá! Tovább

2014. június 24.

Fluor Tomi, a sztár – FOO péntek, 1. rész

A FOO pénteki napja 8 óra pihentető alvás után kezdődött, úgyhogy kellőképpen röhöghettük ki előző napi önmagunkat. Szerencsére viszonylag gyorsan visszarázódtunk a menetrendbe és háromnegyed 12-kor már sör/fröccs kombinációban beszéltük ki az életünket. Ebben segítségünkre voltak rég nem látott ismerőseim. Tovább

2014. június 24.

Miért nem jó a pálinkára fény? – FOO csütörtök, 2. rész

Szóval ott fejeztem be a történetet, hogy a Mary Popkids egy elég jó kis koncertet adott a Fishing Nagyszínpadán, miközben Palvin Barbara pörgette magát a hangosító pultnál. Itt éreztem, a fesztivál csütörtöki napján már majdnem mindent láttam. De hogyan lett ez még tartalmasabb este 11-ig? Tovább

2014. június 23.

Hogyan nem rúgtam fel egy sztárt sem a Fishingen

Amikor indulás előtt a neten a Fishing programját böngésztem már kiszúrtam, hogy feltehetően a csütörtöki nap lesz a legjobb és a legmozgalmasabb. Leginkább azért, mert rengeteg jó koncertre és meleg időre lehetett számítani és a strandolás mindig jobbá tesz. Hogy is? Tovább

2014. június 23.

Cigánykerekező Lovasi a FOO nulladik napján

Június 18-án startolt a legcsaládiasabbnak kikiáltott hazai fesztivál Orfűn, ráadásul nem is akárhogyan! A Kispál és a Borz visszatérésének lehettünk szem és fültanúi a nulladik napon, ami igazából jó felhangot adott az ezt követő 3 napnak. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky