3423 zenekar 12355 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
VOLT 2018

2018. június 28. | MyMusic

Durva bulit tolt Sopronban a Depeche Mode

Copyright:

Durva és Mega, Dögivel Minőségi, Démoni Muzsika, a Dívával, aki Maszkulin – kulcsszavakban a Depeche Mode. Igen, még mindig teljesen a hatása alatt vagyunk. A VOLT fesztivál keddi napjának (meg azért nagyjából az egész idei VOLT-nak) fő attrakciója volt az 1980-ban alapított brit együttes. Nem sajnáltak akár 30 000 forintot kiadni a belépőre azok a fesztivállátogatók, akiket érdekelt az utóbbi bő 3 és fél évtized egyik legnagyobb zenei robbanása. Utólag se sajnálta senki, hogy annyi pénzt, odautat, energiát áldozott a programra: ez az együttes tényleg még mindig ámulatba ejtően, odab*szósan megadja, ami a fesztiválközönségnek vágya!

Kezdjük azzal, hogy a rossz idő miatt sártengerré változott nagyjából minden négyzetcentiméter, ami a VOLT-hoz tartozott. De kit érdekel mindez, ha a Depeche Mode-ra várunk?! Hát, minket nem, és az őrült jó előkoncertet adó Belgát sem: kedves magyar bandánk már az előfellépéssel megadta a hangulatot, amivel illően rákészültünk az öreg, de még mindig lenyűgözően profi együttes performanszára.

Aztán kicsit hirtelen, egyszer csak ott is termett a Depeche Mode a színpadon és el is kezdte a zenélést. Egy-két szám csak lement tőlük, és pár pillanat alatt teltházasra duzzadt a nagyszínpad előtti terület, mire felocsúdtunk, hogy „ja, ezek már bizony ők”. De nem maradt okunk a panaszra, kellően gyorsan ment az akklimatizálódás még úgy is, hogy a kezdő számaik a kevésbé ismert fajták voltak.

Sokat segített azért a Depeche Mode-ra hangolódásban, hogy igazán professzionális vizuális technikával dolgoztak és minden szempontból élő show-t nyomtak le. Vérprofi volt ott mindenki, parasztvakítós fényekre itt nem volt szükség, a kivetítőkön a kapcsolódó videóklipek is könnyítették a rácsatlakozást, és mindenki örömére a bandatagokat is folyamatosan mutogatták jó közelről a screenek.

Volt szerencsénk így megcsodálni, mekkora díva ez a frontember: Dave Gahan maga jóval több sminket viselt, mint mi lányok ott együtt. De jól állt neki a make-up és még a szexi csípőriszák is, ahogy az amúgy akár irritálónak is számító sztárallűrjei is illettek a spontán és hiteles fellépéséhez, mindent beleadásához. Látványos volt ő is meg a többi zenekartag is, szórakoztató, minőségi és kiegyensúlyozott, nem volt itt szükség a mikrofonba magyarul makogásra, közönség aktivizálásra, integettetésre, vagy épp énekeltetésre. Minden, és mindenki ment szépen magától kérés és utasítás nélkül. 

Aztán az időnként kicsit érfelvágós, kevésbé populáris számokat apránként felváltották a big hitek, a Ricsárd Tács Míre gyakorlatilag minden fül elélvezett. A jól felépített koncert több mint egy órán át tartott, bár szomorúan vettük tudomásul, hogy véget ért, de az összes fesztiválvendég – zenei, koncert, fesztivál szempontból legalábbis biztosan – kielégülten távozott. Aztán aki még többet akart, azt várta teljes pompájában a még friss, ropogós, 1. napos VOLT és a többi programja!

Képek: INENN
Minen jog a szerzőt illeti!

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2018. június 28.

VOLT élet, lesz élet – folytatás a Depeche Mode koncertje után

Eljött, és gyorsan el is múlt a pillanat: véget ért a VOLT fesztivál és első napi fő durranása, a Depeche Mode fellépése. A koncert emléke bennünk tovább él, de azért a felfedezőkedvünk is életre kelt, ha már bent voltunk a VOLT-on. Emberformátumok, egyedi aktivációk, alternatív programok, zenei szélsőségek és izgalmas gasztro kihívások tárházához volt szerencsénk ezen a bizonyos kedd estén. Tovább

2018. június 28.

Megvolt az első VOLT nap és vele a Sziget déjà vu

Elég jó intróval nyitott a 2018-as VOLT fesztivál, de a fő fellépő-sztáristen Depeche Mode-ról majd külön cikk is érkezik. Lássuk, milyennek ígérkezik az idei VOLT hét, az első nap tapasztalatai alapján! Tovább

2018. június 16.

Nagyobb lesz a nagyszínpad nézőtere

A Telekom VOLT fesztivál szervezői - a nagy érdeklődésre való tekintettel - átrendezték a nagyszínpad előtti küzdőteret, megnövelve annak kapacitását. Így, a már teltházasnak kikiáltott Iron Maiden koncertre 500 extra jegy áll a rajongók rendelkezésére.
  Tovább

2018. június 14.

A Depeche Mode a VOLT Fesztivált

Kevesebb, mint három héttel a kapunyitás előtt sok-sok újdonságról adtak hírt a Telekom VOLT Fesztivál szervezői. A VOLT iránti érdeklődést jelzi, hogy van olyan nap, amely már hetek óta teltházas, a többire még korlátozott számban kaphatók jegyek, illetve idén először 3, 4 és 5 napos bérletek is válthatók. Tovább

2018. június 12.

Új VOLT Himnusz: Irány Sopron!

Elkészült az idén 25 éves, amúgy a sorban 26. Telekom VOLT Fesztivál himnusza a Majka & Curtis duó valamint Pápai Joci kollaborációjában. A friss dalhoz már klip is készült, amit a Blind Media jegyez. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky