3428 zenekar 12453 letölthető zene
Rovatok
Hirdetés
Külföldi

2016. március 15.

Március végén érkezik Birdy legújabb albuma

Copyright:

A brit énekesnő, aki különleges zenei stílusával, csodálatos hangjával és virtuóz zongoratudásával már 14 éves kora óta kápráztatja el tehetségével a világot, 2016. március 25-én adja ki harmadik nagylemezét. A ’Beautiful Lies’ Birdy felnőtté válásának albuma, amelyben az elmúlt évek tapasztalatait és élményeit írja ki magából.

  • megosztás
  • kapcsolódó linkek

Birdy első lemeze 2011-ben jelent meg, és kizárólag feldolgozásokat tartalmazott. A CD-n olyan modern klasszikusok keltek új életre, mint a Shelter, a Skinny Love és a District Sleeps Alone Tonight. Az ugyancsak ’Birdy’ névre hallgató album hamar nagy visszhangot kapott: világszerte több mint 1 millió példány fogyott belőle és 8 ország játszási listáit uralta. A szakma éljenezte a fiatal lány új látásmódját és hangzásvilágát, és kíváncsian várták, hogy mit tartogat az ifjú tehetség számukra.

A kérdésre az énekesnő 18 hónappal később megjelenő ’Fire Within’ című lemeze adott választ, amely második debütáló albumának is tekinthető, hiszen 11 saját szerzésű számból állt, amelyekben egy mindent elsöprő, jelentőségteljes, markáns énekhang dominál.

„Erős elképzelésem volt az új albumom hangzásvilágával kapcsolatban” – mondta az énekesnő. „Korábban nem volt rá alkalmam, hogy kitapasztaljam, hogyan működik a lemezkészítés, hiszen a zene belőlem és egy zongorából állt. A stúdióban töltött hetek alatt új hangokkal és hanghatásokkal kísérletezhettem, fantasztikus volt! A végeredmény ráadásul egyáltalán nem állt messze az eredeti elképzeléstől – és ennek az elérése talán a lehető legnehezebb dolog egy művész számára, szóval tényleg nagyon örülök az eredménynek.”

A Fire Within megjelenését két és fél éves szünet követte, ami alatt az énekesnő olyan filmsikerekhez írt zenét, mint Az éhezők viadala, a Merida, a bátor, vagy éppen a Csillagainkban a hiba. Birdy még Magyarországra is ellátogatott, 2014-ben a VOLT Fesztiválon lépett fel, hatalmas sikert aratva.

A harmadik, ’Beautiful Lies’ címre hallgató lemez 2016 márciusában jelenik meg. „Erre az anyagra vagyok eddig a legbüszkébb, hiszen az írástól kezdve a felvételen át egészen a kreatív munkálatokig jelen voltam az alkotási folyamatnál.” – mesélte a brit lány. „A Beautiful Lies fő témája az, hogyan találjunk világosságot a sötétben, és hogyan kerüljünk felül az elveszettség érzésén.”

A különleges, egyedi hangzást az énekesnő profi társírók közreműködésével érte el. Segítségére volt Jim Abbiss, akinek többek között az Arctic Monkeys és Adele slágerei köszönhetőek, és Craig Silvey, aki az Arcade Fire és a Florence and the Machine dalaihoz járult hozzá.

„Eleinte ódzkodtam a közös írástól, hiszen az, hogy beüljek egy szobába egy idegen emberrel és megosszam vele a gondolataimat és érzéseimet, elég életidegennek tűnt számomra. Azóta rájöttem, hogy a visszajelzésükből és ötleteikből rengeteg új ihletet meríthetek.”

A lemez első, Keeping Your Head Up címre hallgató dala január 1-je óta harangozza be az új lemezt, és azonnal meghódította az európai chartokat. Az előző Birdy-számoktól megszokott melankolikus hangulat helyett inspiráló, lüktető, energikus hatást kelt, ami az énekesnő célja is volt: „az új dalommal erős és felemelő érzést akartam kelteni a közönségben.”

A felvétel hazánkban a hivatalos rádiós top 40 játszási lista 5. helyéig kúszott fel, ami az énekesnő eddigi legjobb eredménye Magyarországon. A Beautiful Lies című korong 2016. március 25-én kerül a boltokba.

Szólj hozzá!

Csak regisztrált és belépett felhasználóink szólhatnak hozzá. Kattints ide a belépéshez! Regisztráció itt.

2021. március 26.

Amerikai nosztalgia: megjelent Lana Del Rey új albuma

A Norman Fucking Rockwell! őszinte és önreflexív dalai után az Egyesült Államokon keresztül vezet az út. A Chemtrails Over The Country Clubon szereplő dalok főként a déli államok hangulatát idézik, de a Yosemite hallgatása közben például már Kaliforniába csöppenünk. Tovább

2021. március 25.

Sting legendás duettjei egy helyen: megjelent a Duets

A 17-szeres Grammy-díjas énekes nemcsak a The Police sikereivel, valamint szóló dalaival írta be magát a poptörténelembe, hanem olyan duettekkel is, mint a Cheb Mamival közös Desert Rose, az It’s Probably Me Eric Claptonnal, vagy a 44/876, Shaggy közreműködésével. Tovább

2021. március 25.

Birdy új dala

Birdy újabb dalt villant meg 2021. április 30-án megjelenő „Young Heart” című albumáról Birdy. Az énekesnő „Deepest Lonely” című szerzeménye egy újabb képet fest a közelgő lemezről, ami egy merőben új művészi irányt mutat. Tovább

2021. március 24.

STEVE AOKI és KIIARA

Ez a trió tutira berúgja a pénteki otthonmaradó bulimotort! A party nagyágyú, Steve Aoki ezúttal Kiiara és Wiz Khalifa oldalán alkotott. Elképesztő párosítás, ugye? Tovább

2021. február 14.

ReOrchestrated címmel érkezik a Bastille egész estés dokumentumfilmje

A Bastille hosszú utat járt be, míg világhírű, Grammy-jelölt és BRIT Awards-nyertes zenekarrá vált, amely fesztivál headlinerként és tízezres stadionokat megtöltő produkcióként is megállja a helyét. Tovább

magyar | english | deutsch | espanol | francais | romana | polski | slovensky